Aselsan Kıdemli Tanıtım Lideri: Savaşlar artık teknolojik güçlerle yapılıyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Endüstri Mühendisliği Topluluğu’nun bu yıl 14.’sünü düzenlediği Endüstri Mühendisliği ve Sanayi Zirvesi (EMSAZ) başladı.  ‘Age of Mind’ temasıyla 22-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek zirvede sanayi sektörünün önde gelen temsilcileri öğrencilerle bir araya gelecek.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen EMSAZ programının ilk konuğu Aselsan Kıdemli Tanıtım Lideri Alper Gerçek oldu. Konuşmasında dünyanın artık yapay zekâ endüstrisine yöneldiğini aktaran Alper Gerçek, makinelerin yapay zekâ ile sanayideki zaman ve ürün kayıplarının önüne geçeceğini vurguladı. Yapay zekânın sanayide çok önemli getirileri olacağının altını çizen Gerçek; “Biz sanayide aklı ile çalışanlara beyaz yaka diyoruz. Beden gücü ile çalışanlara mavi yaka diyoruz. Şimdi yeni bir terim gelişti, gri yaka ya da metal yaka, yani robotlar. Robotlarla birlikte çalışacağız. Onlar da birer çalışan olacak. Yani yapay zekâ. Robotlar da artık sanayinin en önemli unsurlarından birisi haline geldi” diye konuştu.

SADECE BEDEN GÜCÜNE SAHİP OLAN ÜLKELER BİR ADIM GERİYE DÜŞTÜ

Çok sayıda farklı sektör temsilcisinin yapay zekâ teknolojilerini geliştirmeye veya kullanmaya başladığına işaret eden Aselsan Kıdemli Tanıtım Lideri Alper Gerçek; “Aklınıza gelen her sektörde yapay zekanın ürettiği katma değerlere şahit oluyoruz. Dolayısıyla bu alan hepimizin ilgilenmesi gereken bir konu haline geldi. Her türlü alanda bunu kullanmak zorundayız. Yeni yüzyıl dijital dönüşüm yüzyılıdır. Mühendislerin de böylelikle değerinin artacağını düşünüyorum. Askeri alanda da dijital dönüşüm kullanılıyor. Aselsan olarak bizler de bu teknolojiden sonuna kadar faydalanmaya çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki bu dönüşüm süreci savunma sanayiine geç geldi. Son 15 yılda yaşanan olaylarda ortaya çıkan bir gerçek var ki; artık savaşlar bir teknoloji savaşına dönüştü. Sadece beden gücüne sahip olanlar bir adım geriye düştüler. Türkiye de Savunma Sanayii Başkanlığı önderliğinde dijital dönüşümle uğraşmaya başladı. Yani ordumuzun bu teknolojiden yararlanması için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Programın sonunda öğrenciler tarafından Alper Gerçek’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Mar-2019]

Haber Görüntüleme : 2.342 - 0