TÜBİTAK destekli projenin tanıtım ve yayılım toplantısı yapıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Esra Karaca tarafından yürütülen ve 1 Mart 2019 tarihinde tamamlanan “Çeşitli Doğal Bitki Ekstraktları Kullanılarak pH ile Renk Değiştiren Sodyum Alginat/Polivinil Alkol Nanolifli Yara Örtüsü Üretimi ve in vivo Çalışmalarla Değerlendirilmesi” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesinin çıktıları ve elde edilen sonuçlar, 19 Mart 2019 tarihinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri kapsamında davetli katılımcılarla düzenlenen bir toplantıda tanıtıldı.

Üniversitemiz bünyesinde multidisipliner çalışmanın başarılı bir örneğini teşkil eden proje; Prof. Dr. Esra Karaca yürütücülüğünde, Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Behçet Becerir, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden Doç. Dr. Bilgen Osman ve Doç. Dr. Elif Tümay Özer, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Yasemin Şahan ve Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Gökhan Göktalay ile birlikte gerçekleştirildi. Proje kapsamında; Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde doktora öğrencisi Ayben Pakolpakçıl, Kimya Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisi Buse Parlak ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans öğrencisi Nedim Numan Çağan bursiyer olarak yer almıştır. BUÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aslı Hockenberger’in de iştirak ettiği Proje Sunum Toplantısı’nda; proje ekibinin görev yaptığı fakültelerin dekanları ve davetli öğretim üyeleri ile birlikte Veteriner Fakültesi’nden, Bursa Teknik Üniversitesi’nden, Pamukkale Üniversitesi’nden ve Namık Kemal Üniversitesi’nden öğretim üyeleri, bazı biyomedikal firmaların ve BEBKA, KOSGEB gibi kamu kurumlarının temsilcileri bir araya geldi.

Tanıtımı yapılan projede; mor lahana, kara havuç ve kırmızı pancar içeren polimerlerden üretilen biyosensör özellikli yara örtülerinin, iyileşme sürecinde yaranın pH’ının değişimine bağlı olarak renk değiştirdiği ve böylece yaraların iyileşme veya enfeksiyon kapma durumunun yara örtüsündeki gözle görülür bir renk değişimi ile takip edilebileceği ortaya konuldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Mar-2019]

Haber Görüntüleme : 2.976 - 0