Bursa Uludağ Üniversitesi Senatosu'ndan, Yeni Zelanda'daki terör saldırısına kınama

Yeni Zelanda’nın Hagley Park bölgesinde “Christhurch İlçesi”ndeki iki camiye silahlı saldırı düzenlendiği ve 50’den fazla Müslümanın Cuma namazında hayatını kaybettiği acı gerçeğiyle karşı karşıya bulunmaktayız. Saldırganların, saldırı öncesinde sosyal medyada paylaşmış oldukları sözde manifestolarında; genelde Alem-i İslam, özelde Devletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza tehditler savurdukları da ayrıca bir gerçektir.

Bursa Uludağ Üniversitesi Senatosu olarak, yapılan bu saldırının basit bir saldırı olmaktan öteye, tüm insanlığı ve özelinde ise Müslümanlığı hedef aldığı bilinciyle; bu menfur saldırıyı ve tehditleri şiddetle kınıyor, camide şehit olan Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet dileyerek tüm İslam Alemine başsağlığı diliyoruz.

Haber Tarihi : [16-Mar-2019]