Mimarlık Bölümü’nün 25. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün kuruluşunun 25. yılı üniversitede düzenlenen çeşitlik etkinliklerle kutlandı.

BUÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nün kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri kapsamında Mete Cengiz Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda Mimarlık Fakültesi Öğrenci Çalışmaları Sergisi açıldı. 4-11 Mart tarihleri arasında gezilebilecek sergide hem mimari tasarım stüdyolarında, hem de teorik ve uygulamalı derslerde üretilen yenilikçi projeler ve farklı tekniklerle yapılmış maketler yer aldı. Aynı gün Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye’deki Mimarlık Yarışmaları Üzerine” konulu Mimarlık Söyleşisi de büyük ilgi gördü. Açılış konuşmasını Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün yaptığı söyleşinin moderatörlüğünü Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Ediz gerçekleştirdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi  Mimarlık Bölümü’nden  (İki+1 Mimarlık) Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu,  Yalın Mimarlık’tan  Y. Mimar Ömer Selçuk Baz, Özer/Ürger Mimarlık’tan  Y. Mimar Ali Özer, About Blank’ten Y. Mimar Erhan Vural’ın yer aldığı söyleşide konuşmacılar ulusal/uluslararası mimarlık yarışmalarında ödül aldıkları projeler hakkında sunumlar yaptı. Yarışma şartnamelerindeki/süreçlerindeki sorunlar hakkında tartışmaların da gerçekleştirildiği etkinliğin son kısmında öğrencilerin yarışma deneyimleri hakkındaki soruları cevaplandırıldı.

Söyleşinin sonunda hem konuşmacılara hem de 2018 yılında 4 farklı ulusal mimarlık yarışmasında ödül kazanan öğrencilere teşekkür belgeleri verildi. Program, eğitime gönüllü olarak dışarıdan destek sağlayan mimarlara ve ilgili disiplinlerden meslek insanlarına teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Haber Tarihi : [07-Mar-2019]