Orhangazi MYO, veri analiz uzmanı yetiştiriyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu, veri analisti eğitimleri düzenledi. Eğitimlerde başarılı olan öğrenciler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

BUÜ Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO ve İŞKUR Gemlik Şube Müdürlüğü eğitimde işbirliğine gitti. İki kurumun ortak çalışmasıyla “Veri Analisti” eğitimi düzenlendi. Kursu başarıyla bitiren 22 kursiyere sertifikaları yapılan törenle verildi. Törende konuşan Orhangazi Asil Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Birol Taş; “Ülkemizin 2023/2071 hedeflerine ulaşabilmesi ve dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olabilmesi için gerek kamu gerekse özel kurumların çok çalışması gerekiyor. Özellikle istihdamın arttırılması yönünde politikalara destek verilmesi gerekiyor. İş arayan gençlerin niteliklerinin arttırılması için İŞKUR’un çok önemli çalışmalar yaptığını görüyoruz. Okulumuzla birlikte gerçekleştirilen eğitimler sayesinde gençlerimiz geçerli bir meslek sahibi oldular. Kalifiye personel arayan firmalarımız için de önemli bir istihdam kaynağı oluşturulduğunu düşünüyorum. Bu etkinliğe emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İŞKUR Gemlik Şube Müdürü Ünver Ünver ise kurum olarak iş arayan gençleri hayata hazırlamak adına çok sayıda projeye imza attıklarını açıkladı. Gençleri daha donanımlı hale getirmek için kurum ve kuruluşlarla işbirliklerine gittiklerini işaret eden Ünver, “Son olarak Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulumuz ile veri analist eğitimleri düzenledik. Çok başarılı bir etkinlik oldu. Gençlerimizin daha nitelikli olabilmesi için kurslar, seminerler ve iş başı eğitimleri düzenlemeye devam edeceğiz. Hedefimiz gençlere doğru anlamda rehberlik etmektir” diye konuştu.

Törene katılan Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da İŞKUR’un bu tip projelerini önemsediklerinin altını çizdi. Özellikle gençlere yapılan yatırım çok önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende ÇİMTAŞ İnsan Kaynakları Müdürü Hande Berhumoğlu, staj ve işyeri eğitimi ve işe başvururken nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında katılımcılara bilgi verdi. Yapılan eğitimin ardından Veri Analisti eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Şub-2019]

Haber Görüntüleme : 2.416 - 0