BUÜ’den Kazak üniversiteye akademik destek

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Kazakistan’ın Miras Üniversitesi ile akademik değişim ve uluslararası işbirliği protokolü imzaladı. Protokol ile BUÜ ve Miras Üniversitesi akademisyenleri eğitim ve bilim alanında ortak projeler yürütecek.

Bursa Uludağ Üniversitesi, akademik ve bilimsel alandaki deneyimlerini Kazakistan’ın Miras Üniversitesi ile paylaşacak. Projelerin iki üniversitenin akademisyenleri tarafından yürütülmesini içeren protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Miras Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bolat Atımtayeviç Mirzaliyev imza attı.

GELECEĞE YÖNELİK PROJELER ÜRETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dünyanın 133 farklı ülkeden öğrencilerinin bulunduğuna işaret etti. Kazakistan uyruklu 134 öğrenciye de ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “YÖK tarafından belirlenen 20 uluslararasılaşma üniversitesi arasında yer alıyoruz. Dünyanın hemen hemen her kıtasından öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. 3. Nesil Üniversite vizyonu ile modern ve geleceğe yönelik projeler üretebilmek için gayret gösteriyoruz. Akademik ve bilimsel anlamda da çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Global anlamda tanınırlığımızın artması ve dünyanın farklı üniversiteleriyle işbirliklerimizin geliştirilmesini arzu ediyoruz. Rektörlüğümüz süreci içerisinde çok sayıda farklı üniversite ile bilimsel işbirliği protokolleri imzaladık. Bugün de Kazakistan’ın önemli üniversiteleri arasında yer alan Miras Üniversitesi’yle işbirliği protokolü imzalıyoruz. Öğrenci ve akademisyen değişimi de gerçekleştireceğiz. İki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

TÜRK EĞİTİM MODELİNİ UYGULAMAK İSTİYORUZ

Miras Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bolat Atımtayeviç Mirzaliyev ise Bursa Uludağ Üniversitesi ile akademik ve bilimsel işbirliği protokolü imzalamış olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirdi. İşbirliğinin sonunda bilim dünyası ve akademik camia için faydalı çalışmalar ortaya çıkacağına inandığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. B. Atımtayeviç Mirzaliyev; “Türkiye’nin eğitim modelini beğeniyoruz ve Kazakistan’da da uygulanması için adımlar atıyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi bizlere bu anlamda kapılarını açtı ve ikili çalışmalar yürütmek için fırsat tanıdı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Akademisyenlerimizin ortaklaşa yürütecekleri çalışmalardan faydalı sonuçlar çıkmasını ümit ediyorum” dedi.

Protokol imza töreninde BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas da hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Şub-2019]

Haber Görüntüleme : 2.422 - 0