Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne burs yağmuru

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’ni (BUÜ) seçecek başarılı öğrenciler bursa doyacak. 2019-2020 yılında üniversite girişi sınavlarından yüksek puan alarak BUÜ Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne kayıt yaptıracak en yüksek puanlı ilk 30 öğrenci aylık 500 TL almaya hak kazanacak.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin burs kampanyasına kurumlardan destek gelmeye devam ediyor. Son üç yıldır aralıksız olarak sürdürülen kampanya ile çok sayıda fakülte ve bölüme kayıt yaptıran en yüksek puanlı öğrenciler aylık 450 ile 600 TL arasında burs alıyor. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından başlatılan kampanya sayesinde yüzlerce öğrenci başarılı bursu almaya hak kazandı. Kampanyaya bir destek de Bursa’daki özel hastanelerden geldi. Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi, Medicana Sağlık Grubu ve Ceylan İnternational Hastanesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni ilk 30 içerisinde kazanacak farklı sıralamalardaki öğrencilere aylık 500 TL burs vermeyi taahhüt etti.

Rektörlük A Salonu’nda gerçekleştirilen burs protokolü imza törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Özdemir, Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Mesul Müdürü Opr. Dr. Nuri Daştan, Medicana Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Necip Kozalı, Ceylan International Hastanesi Mesul Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Erdem Ceylan ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, gerçekleştirilen burs protokollerinin gerek üniversite gerek öğrenci gerekse de destek veren kurumlar açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi. Üniversitenin her zaman başarılı öğrencilere ihtiyacının bulunduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Bizim hedeflerimizin başında Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi arasında yer almak geliyor. Bu hedefimize ulaşabilmek için kurum yöneticileri olarak üzerimize düşen çalışmaları tek tek yerine getirmeye gayret ediyoruz. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için de akademisyen kadromuzu güçlendiriyoruz. Bunun yanı sıra kaliteli eğitimin olmazsa olmazlarından birisi olan başarılı öğrencileri üniversitemize çekmek için projeler geliştiriyoruz. İşte tam da bu noktada burs kampanyası bize çok büyük faydalar sağlıyor. Geçmiş yıllara göre son 3 yılda çok daha yüksek puanlı öğrencilerin üniversitemizi tercih ettiğini tespit ettik. Başlattığımız kampanyayı ne kadar devam ettirirsek, bu ivmeyi de o derece yukarılara taşıyabiliriz” diye konuştu. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu da burs kampanyasına destek veren tüm kurum temsilcilerine teşekkür etti.

İLK 30 ÖĞRENCİ BURS ALMAYA HAK KAZANACAK

İmzalanan protokole göre Medicana Sağlık Grubu, Tıp Fakültesi’ni kazanarak kayıt yaptıran en yüksek puanlı 6-10 sıralamalarındaki öğrenciler ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni kazanarak kayıt yaptıran en yüksek puanlı 6-10 sıralamasındaki öğrencilere eğitim süreleri boyunca her yıl 9 ay geçerli olmak üzere aylık 500 TL’lik başarı bursu verecek. Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi ise Tıp Fakültesi’ni kazanarak kayıt yaptıran en yüksek puanlı 11-15 ile 16-20 ve 26-30 sıralamalarındaki öğrenciler ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni kazanarak kayıt yaptıran en yüksek puanlı 11-15 ile 16-20 ve 26-30 sıralamasındaki öğrencilere eğitim süreleri boyunca her yıl 9 ay geçerli olmak üzere aylık 500 TL’lik başarı bursu verecek. Ceylan International Hastanesi de Tıp Fakültesi’ni kazanarak kayıt yaptıran en yüksek puanlı 21-25 sıralamalarındaki öğrenciler ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni kazanarak kayıt yaptıran en yüksek puanlı 21-25 sıralamasındaki öğrencilere eğitim süreleri boyunca her yıl 9 ay geçerli olmak üzere aylık 500 TL’lik başarı bursu verecek. Burslar öğrencilerin 3 gano ortalamasını tutturması veya sınıf tekrarı yapmamaları durumunda eğitim hayatlarının sonuna kadar devam edecek.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Ara-2018]

Haber Görüntüleme : 3.032 - 0