Öğrenciler profesyonellerle iş hayatına hazırlanıyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) üniversite-sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirdiği eğitim çalışamaları aralıksız devam ediyor. BUÇAD (Bilgide ve Uygulamada Çeşitliliği Destekleme Derneği) ve BUÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyonu çerçevesinde öğrencilerle özel sektörü buluşturan “İş Hayatına Hazırlık Programı”nı bitiren öğrenciler sertifikalarını törenle aldılar.

Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, öğrencilerin çalışma hayatına girdiklerinde onlara yardımcı olacak ek bilgileri bu tür programlarda edindiklerini söyledi. Eğitimin çok önemli konuları içerdiğini ve öğrenci geri dönüşlerinin çok olumlu olduğunu belirten Hockenberger, BUÇAD ve Kariyer Merkezi’ne programa katkıları nedeniyle teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERE STAJ VE İŞ İMKÂNI

BUÇAD Başkanı Dinçer Bozkurt ise dernek olarak amaçlarının insanların hayatlarına dokunup olumlu katkı yapmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi ile yapılan programda da öğrencilerin iş hayatına yönelik bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını kaydeden Bozkurt; “Eğitim boyunca aldığımız geri bildirimler çok olumlu ve motive ediciydi. Üniversite öğrencilerinin mezun olunca ne yapacakları konusuna katkı sağlama çabasındayız” dedi. Bozkurt, programa katılan öğrencilere staj imkanı da sağladıklarını ve mezuniyet sonrasında bu öğrencilere iş bulma konusunda destek olacaklarının altını çizdi.

YOĞUN TALEP

Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Memet Zencirkıran da programın ilk olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hockenberger’in yönlendirmesiyle başladığını ve öğrencilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını açıkladı. Yapılan görüşmeler üzerine eğitimlerin yılda iki defaya çıkarıldığını belirten Zencirkıran, bu süreçte büyük desteği olan BUÇAD’a teşekkür etti. Zencirkıran, şirketlerin üst düzey yöneticileri ile öğrencileri buluşturan bu eğitime büyük talep olduğunu, normalde 40 kişi olan kontenjanın 60 kişiye çıkarıldığını, programdaki devamlılık oranının yüksek olduğunu ifade etti.

Programda yer alan eğitimcilerden Tülay Tek, eğitime katılımdan çok memnun kaldığını, öğrencilerin eğitimdeki özgüvenlerinin genel olarak yüksek olduğunu dile getirdi. Bir diğer eğitimci Ceyda Tekin ise eğitimin verimli geçtiğini, eğitimdeki merak unsurunun önemli olduğunu, öğrencilerin merak, ilgi ve katılımın memnuniyet verici olduğunu belirtti.

“İş Hayatına Hazırlık Programı”na İİBF, Mühendislik Fakültesi, İnegöl İşletme Fakültesi 3.ve 4. sınıf düzeyinde eğitim gören 60 öğrenci katıldı. Eğitim, 8 konu başlığı ve bir teknik geziden oluştu. Eğitimlerde tamamı özel sektörde yönetici konumda bulunan isimler yer aldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-Ara-2018]

Haber Görüntüleme : 2.621 - 0