‘Yeni nesil girişim’ Uludağ Üniversitesi’nde tartışıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Maliye Topluluğu ve İktisat Topluluğu’nun ortaklaşa organize ettiği ‘21. Yüzyılda Girişim Zirvesi’nde iş dünyasının temsilcileri buluştu. Zirvede konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Türkiye’yi birinci dünya ülkeleri seviyesine çıkarmanın temel yolunun girişimcilikten geçtiğini söyledi.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, TÜGİK Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Osman Hüray Yıldız, Sarar Group Protokol Müdürü Alaattin Çoban, Çağfen Grup temsilcisi Serkan Zengin, Gazeteci Sevda Kurul, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TÜRKİYE’Yİ DÜNYA LİGİNDE ÜST SEVİYELERE ÇIKARMANIN YOLU GİRİŞİMCİLİKTEN GEÇİYOR

Etkinliği açılış konuşmasını gerçekleştiren BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, içerisinde bulunduğumuz yılların girişimcilik yüzyılı olduğunu vurguladı. Girişimciliği memuriyet zihniyetin aşılması olarak değerlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce; “Girişimcilik bir toplumun ilerleyebilmesi ve dünya liginde oynayabilmesi için var olması gereken zorunlu unsurlardan birisidir. Girişimcilik, zorluklarla ve bürokrasiyle mücadelenin adıdır. Girişimcilik, aynı zamanda ihtiyaç olmayan birşeyi de ihtiyaç haline getirebilmenin sanatıdır. Bu milleti birinci dünya ligine çıkaracak, değerlerimizi pazarlayacak en önemli unsurlardan birisi girişimciliktir. Sadece ekonomi ile alakalı değildir. Gençlerimizin de bu özellikle yetiştirilmesi esastır” diye konuştu. Günümüz gençlerinin memuriyeti kovalamayı bırakması gerektiğinin altını çizen Yüce; “Anne ve babaların artık çocuklarını okusun da bir yere memur olarak atansın zihniyetiyle büyütmeleri gerekiyor. Yeni nesil gençlere farklılıkları öğretmemiz gerekiyor. İcat yapın, farklı konuları gündeme getirin ve toplumumuzun ihtiyaç duyduğu değerli üretin ve ülkemizi kalkındırmak için çabalayın. Memuriyet zihniyetiyle artık bizlerin bir noktaya gelmesinin şansı yoktur” dedi.

TÜGİK BAŞKANI: BİLGİYE ULAŞMAK BİRKAÇ SANİYE

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen ilk oturumun konuğu Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİK) Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral oldu. Öğrencilere seslenen TÜGİK Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, girişimciliğin Türkiye’yi gelişmiş ülkeler sıralamasına çıkarmak anlamında olmazsa olmaz unsurlardan birisi olduğunun altını çizdi. İş dünyasının çok hızlı hareket ettiğini kaydeden Erkan Güral; “Özellikle internetin hayatımıza girmesiyle birlikte artık her şey çok daha hızlı hareket etmeye başladı. İş dünyasının da seyri doğal olarak değişti. Herkesin cebinde artık akıllı cep telefonları var. Bu sayede bilgiye ulaşmak artık sadece birkaç saniye sürüyor. Dünyada kim ne yapıyor, kaça satıyor ve nasıl temin edebiliriz bunları hemen öğrenebiliyorsunuz. Dolayısıyla artık bugün iş dünyası içerisinde başarılı olmanın temel esaslarından bir tanesi de sosyal medyanın en doğru şekilde kullanılabilmesinden geçiyor” şeklinde konuştu.

Diğer konuşmacıların da yaptığı sunumların sonunda tüm katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Ara-2018]

Haber Görüntüleme : 2.638 - 0