REKTÖR KILAVUZ’UN VEDA MESAJI

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin çok değerli akademisyenleri, idari personeli, kıymetli mesai arkadaşlarım, sevgili öğrencilerim ve saygıdeğer Bursalılar;

18 Nisan 2019 tarihinden itibaren 4 yıl boyunca büyük bir onur ve gururla yürütmüş olduğum Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü vazifesinden resmi görev sürem dolduğu için ayrılmış bulunuyorum. Aynı zamanda yaş durumum nedeniyle 51 yıllık devlet memurluğu ve 46 yıllık akademisyenlik görevinden de emekli oluyorum.

İlk kez asistan olarak kapısından içeriye adım attığım Üniversitemizden, en üst makam olan Rektörlük unvanıyla emekliye ayrılıyor olmak şahsım için şereflerin en büyüğüdür. Türkiye’nin göz bebeği, Bursa’nın ortak aklı olmuş bu eğitim kurumunda sadece akademisyen olarak değil, Dekan Yardımcısı, Dekan ve Rektör Yardımcısı olarak da hizmet etme imkânı buldum.

Bana göre son derece donanımlı ve liyakatli kadrolar ile acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle hep birlikte daha iyi bir Üniversite hedefiyle çalıştık. Özellikle Rektörlük yaptığım son dönem içerisinde önceden edinmiş olduğumuz tecrübeler doğrultusunda; ortak akıldan ayrılmadan “Toplumla Bütünleşen” ve “Öğrenci Dostu Üniversite” vizyonlarını düstur edindik. Projelerimizi, planlamalarımızı ve yatırımlarımızı bu şiar üzerine gerçekleştirdik. Akademik ve bilimsel altyapının güçlendirilmesine, çekişmelerin giderilmesine, yaşanabilir bir kampüs ortamının sağlanmasına ve ciddi anlamda yeniden şehirle bütünleşen bir Üniversitenin oluşmasına gayret ettik.

Covid-19 pandemisi sürecinde 1,5 yıl, deprem afetinde ise bir eğitim-öğretim dönemi uzaktan eğitim modeline geçmek zorunda kaldık. Bu süre zarfında akademik veri yeterliliğinin sağlanması, ders akışlarının ayarlanması ve öğrencilerin eğitim sorunlarının giderilmesi gibi konuları el birliği ile çözmeyi başardık. Elbette eksik kaldığımız durumlar olmuştur. Ancak her zaman iletişime açık olduk. Bizlere iletilen tüm sorunları gidermek için çaba sarf ettik ve bu günlere geldik.

Kıymetli Dostlar, Değerli Yol Arkadaşlarım;

Bugün geriye dönüp baktığımda, her zaman yanımda oldunuz. Beni ve ekibimi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Sizlerle birlikte çalışmış olmaktan büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Görev sürem içerisinde verdiğiniz destek ve yapmış olduğunuz özverili çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık adına güzel eserler üretmiş olmaktan dolayı mutluyum. Dört yıllık görev süremde bir başarıdan söz edilecekse bu tüm çalışanlarımızın, öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın gayretiyle olmuştur. Ben onlara bir ağabey olarak yol göstericilik yaptım. Uyumlu bir orkestranın şefi olmaya çalıştım.

Bu süreçte bilerek veya bilmeyerek kırdıysak, affola. Benden yana varsa herkese hakkım helaldir. Lütfen sizler de haklarınızı helal ediniz.

Son olarak;

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü gibi son derece kıymetli bir görev için şahsımı layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz eder; rektörlüğe atanan kıymetli yol arkadaşım Prof. Dr. Ferudun Yılmaz hocamıza yeni görevinde üstün başarılar dilerim.

En Kalbi Muhabbetlerimle, Allah’a emanet olunuz…

Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Haz-2023]

Haber Görüntüleme : 5.491 - 84