Hayvan sağlığını koruyacak işbirliği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle, Veteriner Fakültesi hayvanat bahçesindeki hayvanların tedavi ve tetkiklerine destek verecek, üniversiteli gençler de çok sayıdaki nadir tür üzerinde akademik çalışma yapma imkânı bulacak.

BUÜ Yönetimi, toplumun her kesimi ile farklı alanlarda işbirliği yapmaya devam ediyor. Son olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Veteriner Fakültesi özelinde bir protokol imzalandı. Hazırlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş imza attı. İşbirliğine göre Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ndeki hayvanların tedavi ve tetkiklerine Veteriner Fakültesi destek verecek. Bu sayede hayvan sağlığı korunurken, Veteriner Fakültesi öğrencileri de çok sayıdaki nadir tür üzerinde akademik çalışma ve mesleki uygulama yapma imkânı bulacak.

“HER ANLAMDA KIYMETLİ BİR İŞBİRLİĞİ”

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversitenin bilimsel aklı ile toplumun ihtiyaçlarını uyuşturmaya çalıştıklarını vurguladı. Bu kapsamda kendilerine uzatılan her eli sıkmaya gayret ettiklerini ve kurum ayrımı gözetmeksizin işbirliği yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Zaman zaman da Büyükşehir Belediyesi ile bir araya gelip, ihtiyaç hissedilen alanlarda işbirliği yapıyoruz. Bu protokolümüz de aynı şekilde; öğrencilerimizin gelişimi, akademik ve bilimsel işbirliğinin yanı sıra yüzbinlerce insanımızın ziyaret ettiği bir sosyal mekandaki hayvanların sağlığının korunması için de önem taşıyor. Protokolün iki kuruma da katkı sağlayacağına inanıyor, hayırlara vesile olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

130 FARKLI TÜRÜN BAKIMI YAPILACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Türkiye’de Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği’ne (EAZA) üye 3 hayvanat bahçesinden birine sahip olduklarını hatırlattı. Geçtiğimiz yıl hayvanat bahçesinin 718 bin ziyaretçiyi ağırladığını kaydeden Başkanı Aktaş, “206 bin metrekare alanda 130 farklı türden bin adet hayvanımız bulunuyor. Yıl boyunca her yaştan ziyaretçiyi ağırlamanın yanı sıra özellikle öğrencilere, çeşitli etkinlikler ve eğitim programları düzenleyerek hayvan sevgisinin aşılanmasını amaçlıyoruz. Hayvan sevgisinin benimsenmesi, normal şartlarda doğada görülmesi mümkün olmayan türlerin görülmesi ve nesli tükenme tehlikesi altında olanların korunmasını sağlıyoruz. Bu protokol hem hayvan sağlığına hem de üniversiteli gençlerin eğitimine büyük katkı sağlayacak. Bu işbirliğimizin hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Törende Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile akademisyenler de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : 1.442 - 10