Otomotiv sektöründe işbirliği yelpazesi genişliyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile eğitim, stajyer ve mezun desteğinin yanı sıra derslerde deneyim paylaşımına katkı sunma başlıklarında işbirliği protokolü imzaladı.

Otomotiv sektörünün önde gelen firması ile yürütülecek protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Assan Hanil Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Atacan Güner ile Ar-Ge Direktörü Talip Usta imzaladı.

REKTÖR KILAVUZ: ÇALIŞMANIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, göreve geldiklerinde öğrenci dostu ve şehirle bütünleşen bir üniversite modeli oluşturmak için kolları sıvadıklarını vurguladı. Yarım asırlık bir geçmişe ve tecrübeye sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Özellikle üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bilgimizi ve donanımımızı iş dünyası ile paylaşmak istiyoruz. Bu konuda kararlıyız. Bilime, Ar-Ge’ye ve yeniliğe açık firmalar ile yoğun görüşmeler yapıyoruz. Gelişim tabii ki bir günde olmuyor. Karşılıklı tanışma, fikirleri anlatma ve ortak bir çalışma ortamı oluşturmaya gayret ediyoruz. Verilen emeklerin karşılığını da hayata geçen ve başarılı olan projeler ile almaya başladık. 3,5 yıllık görev süremiz içerisinde ciddi bir mesafe kat ettik. Daha iyi olması için de aynı azimle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

İŞ DÜNYASI İLE ORTAK HEDEFLERE ODAKLANDIK

İşbirliği protokollerinin sadece bilimsel ve akademik gelişmeye destek vermekle kalmayarak, öğrencilere de staj ve uygulama imkânı tanıdığının altını çizen Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Öğrencilerimizin henüz daha eğitim-öğretim aşamasındayken staj ve benzeri uygulamalardan yararlanması onları için büyük bir kazanç. Mezuniyet durumunda sektörü tanıyan, staj deneyimini almış ve iş dünyası temsilcileriyle tanışmış olması önem taşıyor. Bu konuya önem verdiğimiz için göreve gelir gelmez ÜSİGEM’i aktif hale getirdik. Ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile ULUTEK ve Teknoloji Transfer Ofisimizde ortaklığımız var. Oradaki doluluk oranımız yüzde yüzü yakaladı. Sanayicilerimizle her anlamda aynı havayı solumaya çalışıyoruz. Ortak projeler için ciddi miktarda destekler ayırıyoruz. Bir arada olmak, ortak bir hedef doğrultusunda çalışmak için adımlar atmak gerek üniversitemizi gerekse de iş dünyası temsilcilerini güçlendiriyor” diye konuştu.

BUÜ İLE İLK PROTOKOL

Assan Hanil Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Atacan Güner ise 25 yıllık tecrübeye sahip bir firma olduklarını dile getirdi. 1250 saha çalışanı ile otomotiv sektörünün öncü kuruluşları arasında yer aldıklarını vurgulayan Genel Müdür Atacan Güner; “2010 yılından beri son derece donanımlı bir Ar-Ge Merkezi’ne sahibiz. Kendi teknolojisini üreten bir şirket haline geldik. Bursa Uludağ Üniversitesi ile ilk kez bir işbirliği protokolü yapacağız. Bizleri bu sürece dahil eden Üniversite Yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Birlikte kıymetli projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Protokolün hayırlı olmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu.

İmza töreninde BUÜ Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam, Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yazıcı, akademisyenler ve firma yöneticileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : 1.451 - 31