BUÜ’lü akademisyene ‘Kırgız Dili Hizmet Madalyası’

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi ve Yazıt Bilimi Kolu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz, eski Türk yazıtları ve Türk dünyası ile ilgili çalışmalarından dolayı Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kırgız Dili Komitesi tarafından verilen “Kırgız Dili Hizmet Madalyası”na layık görüldü.

16 Eylül 2022 tarihinde kararı alınan ve 26 Eylül 2022 tarihinde Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa’da düzenlenen Türk Dili Bayramı’nda madalyasına kavuşan Alyılmaz; “Eski Türk yazıtlarıyla ve Türk dünyasıyla ilgili çalışmalarımdan ve yazdığım eserlerden dolayı beni “Kırgız Dili Hizmet Madalyası”na layık gören Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Kırgız Dili Komitesi yetkililerine ve seçici kurul üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

REKTÖR KILAVUZ’DAN İLK TEBRİK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da 2022 Yılı “Kırgız Dili Hizmet Madalyası”na layık görülen Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ı tebrik etti. Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili paylaşım yapan Rektör Kılavuz; “Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’ı eski Türk yazıtlarının, kültür ve uygarlık eserlerinin ve Türk dünyasının daha yakından tanınması için gösterdiği gayretlerden ve aldığı madalyadan dolayı tebrik ediyoruz. Bursamız’ın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğu bu yılda böyle bir ödülü son derece anlamlı buluyoruz. Hocamızın akademik ve sosyal hayatındaki başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : 2.006 - 25