BUÜ’lü akademisyenler kendi geliştirdikleri tekniği bilimsel arenada sundu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç’ın öncülüğünde geliştirilen ve gözyaşı kanal yaralanmalarında kullanılan cerrahi işlem, uluslararası bilimsel toplantılarda “Kıvanç’s Loop” adıyla sunuldu.

BUÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve çalışma arkadaşlarının geliştirdiği, düşük maliyetli, sürdürülebilir cerrahi enstrümantasyon tekniğinin, Dünya Oftalmoloji Sanal Kongresi’nde (WOC) ve Avrupa Oftalmik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği’nin (ESOPRS) Fransa’nın Nice kentinde yapılan toplantısında, “Kıvanç’s Loop” ismi ile yapılan sunumları ve videosu  ilgi çekti.

Çalışması hakkında bilgi veren Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, gözyaşı kanalı kesileri için geliştirilen bu düşük maliyetli işlemin özellikle pandemi ve savaş dönemlerinde avantaj sağlayabilecek bir teknik olduğunu düşündüklerine işaret etti. Tekniğin aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in de önem verdiği sürdürülebilirliğe de katkı sunacağını vurgulayan Kıvanç; bu tekniğin yanı sıra ESOPRS Kongresi’nde Prof. Dr. Berna Akova ve Op. Dr. Zeynep Güllülü’nün katkıları ile hazırlanan ender görülen bir “orbita hastalığı” için ilk kullanımlardan olma özelliği taşıyan “topikal takrolimus” tedavisinin de Op. Dr. Zeynep Güllülü tarafından sunulduğunu belirtti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : 1.530 - 29