BUÜ ve JLU Giessen arasında işbirliği çalışmaları ivme kazandı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Almanya’nın Hessen eyaletinde faaliyetlerini sürdüren Justus Liebig Giessen Üniversitesi arasındaki işbirliği çalışmaları artarak devam ediyor.

İkili ilişkilerin geliştirilmesi ve ortaklaşa hayata geçirilecek projelerin gözden geçirilmesi amacıyla BUÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü (UAİK) Prof. Dr. Bülent Şenay ve UAİK Ofis Koordinatörü Öğr. Gör. Seval Şahin, JLU Giessen Üniversitesi’ni ziyaret etti.

İkinci ziyarette; JLU Giessen Heyeti’nin 14 Haziran 2022’de BUÜ’ye yaptığı ilk ziyarette gündeme alınan Tıp, Veteriner ve İlahiyat alanlarındaki işbirliği projeleri ele alındı. Toplantıda ayrıca toplam 7 fakülte ve 10 bölüm özelinde devam eden Erasmus anlaşmalarının yenilenmesi ve çalışmaların değerlendirilmesi konularını görüşüldü.

İŞBİRLİĞİ 25. YILINI DOLDURUYOR

Toplantının ardından açıklamada bulunan JLU Giessen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Martin Kramer, Bursa Uludağ Üniversitesi ile köklü bir işbirliği ilişkisi içinde olduklarını söyleyerek, gelecek yıl iki üniversite arasındaki işbirliğinin 25. yılını kutlayacaklarını vurguladı. Kramer, bu özel yılda farklı etkinlikler organize etmek istediklerini kaydetti.

BUÜ UAİK Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay ise Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un selamını ileterek, JLU Giessen ile iş birliğindeki kararlılığına dair mesajını paylaştı. Üniversite yetkililerinin bir araya geldiği çalışma yemeğinde, Uluslararası İlişkiler ofisleri arasında tecrübe paylaşımında bulunularak, işbirliğinin kapsamının genişletilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

IMPACCT PROJESİ’NDE EĞİTİM TEORİLERİ ELE ALINDI

İki üniversite arasındaki işbirliği çerçevesinde İlahiyat alanında yürütülen IMPACCT (International Mobility with Partners Abroad for Culturally Competent Teachers) projesi kapsamında, “IMPACCT in Transition” adlı programa katılan Prof. Dr. Bülent Şenay, “‘Fusion of Horizons’ and Interreligious Learning in Hypermodern Culture” başlıklı bir proje açılış konuşması gerçekleştirdi. 3 gün süren programda; İsveç, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerin üniversitelerinden temsilciler din(ler) hakkında eğitim metod ve teorisi üzerine sunumlar gerçekleştirdi. Akademik tartışmaların da yapıldığı programın sonunda proje kapsamında öğrencilere yönelik bir yaz okulu düzenlenmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : 2.193 - 24