Hekim adayı ikizlere Rektör’den doğum günü sürprizi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’ni kazanan ikiz kardeşler, çocukluk hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Yeni hayatlarına alışmaya çalışan gençlere BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz doğum günü sürprizi yaptı.

Anne ve babası öğretmen olan Ceren ve Yaren Yıldırım, ilkokuldan itibaren hayalini kurdukları doktorluk mesleğine ulaşabilmek için BUÜ Tıp Fakültesi’ni tercih etti. İlk tercih olarak yazdıkları Tıp Fakültesi’ni kazanmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen ikiz kardeşler; “Biz ilkokuldan beri zaten doktor olmak istiyorduk. Babam bizi hep doktor kızım doktor kızım diye büyütmüştü. Sonra on ikinci sınıfta işte sıralamaya göre baktık. Yani en iyi burasıydı. En çok burası hoşumuza gitti. Yazdık ve şimdi buradayız. Birlikte okumak istiyorduk. Çünkü biz hiç ayrılmadık. Ayrılığın ne olduğunu bilmiyoruz. Anne ve babamız da aynı yerde okuyacağımız için çok mutlu” şeklinde konuştular.

“GELDİK, ARAŞTIRDIK VE EMİN OLDUKTAN SONRA BURAYI TERCİH ETTİK”

Doğum tarihlerinin 22 Eylül olduğunu söyleyen hekim adayları, sınıfın en küçükleri olduğunu ve arkadaşları ile hemen kaynaştıklarını aktardı. Üniversite yakınındaki özel bir yurda yerleşen ve okula yürüyerek gidip gelen kardeşler; “Bursa’yı ve Uludağ Üniversitesi’ni kazanmış olmaktan dolayı sevinçliyiz. Başka kardeşimiz yok. Tercih yapmadan önce geldik üniversiteye baktık. Gördük, araştırdık ve tercihlerimizde ilk sıraya yazdık. İçimize çok sindi. Severek yazdık yani. Burayı yazarken öncelikle tıp eğitimine dikkat ettik. Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp eğitimi gerçekten Türkiye'deki üst düzey eğitimlerden bir tanesi. Bunun farkındaydık. Profesör sayısı ve akredite olması da bizi olumlu anlamda etkiledi. Bir kaç öğrenciyle konuştuk. Onların söyledikleri de bizi cezbetti” açıklamasında bulundular.

KENDİ EVLATLARIMIZ GİBİ SAHİP ÇIKIYORUZ

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin öğrenci kapasitesi açısından Türkiye’nin en kalabalık üniversitelerinden birisi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da; “Buradaki her öğrencimiz bizim için ayrı ayrı kıymetli ve değerlidir. Onlara kendi evlatlarımız gibi sahip çıkıyoruz. Eğitimleri, barınmaları, sosyal yaşamları ve gelecek hayallerinden biz sorumluyuz. Rahat etmeleri ve geleceğe güvenle hazırlanmaları için elimizden gelen desteği veriyoruz. Bu ikiz kızlarımızın da ilk tercih olarak Üniversitemizi seçtikleri haberini aldık. Kendileri üniversitemizin en küçük öğrencileri. Bugün de doğum günleri. Bunu duyunca minik bir pasta ile gönüllerini alalım, ailelerinden uzakta kutlayacakları bu özel günde bir nebze olsun onları mutlu edelim istedik. Kızlarımıza, yeni eğitim hayatlarında başarılar diliyoruz. Her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Kılavuz, ikiz hekim adaylarına yeni çıkan yemek kartlarını da teslim etti. Öğrenciler daha sonra doğum günleri için getirilen pastayı kesti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Eyl-2022]

Haber Görüntüleme : 3.974 - 235