Engelleri engelsiz fark etme proje toplantısı BUÜ’de gerçekleştirildi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) proje yürütücüsü olduğu, Gaziantep Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği ve Polonya ile Yunanistan’dan üniversitelerin ortaklığında yürütülen Erasmus+ Projesi’nin kapanış toplantısı BUÜ ev sahipliğinde yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde; Bursa Uludağ Üniversitesi, Yunanistan Thessaly Üniversitesi ve Polonya Akademia Humanities and Ekonomics in Lodz Üniversitesi’nin paydaş proje yürütücüsü olarak birlikte yürüttüğü; 2019 Yılı ERASMUS+ Ana Eylem Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar (KA203), proje no; (2019-1-TR01-KA203-074191), proje konusu; “Engelleri Engelsiz Farketme: Yükseköğretimde Bilinçsel Değişim Temelli Müfredat Oluşturma Projesi”, “Becoming Aware of Disability: Developing a Cirriculum Based on Cognitive Evolution in Higher Education”, olan projenin dördüncü ve son toplantısı Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İki gün süren toplantıda; engellilerin toplumda yaşayan bireyler olarak sürekli sosyal hayatın tüm alanlarında engellerle karşılaşmakta oldukları, bu engellerin engelli kişileri, fiziksel eksikliklerinden kaynaklanan engellerden daha fazla kısıtladığı belirtilerek; engellilerle ilgili politikalar ve yasal düzenlemeler gözden geçirilerek engelli bireyler için eğitim, engelsiz meslek edinme, mesleki eğitim, ulaşım, iç piyasa, bilgi toplumu ve yeni teknolojiler gibi konular ele alınarak, projenin başladığı tarihten itibaren yapılan tüm çalışmalar, toplantılar değerlendirildi.

Ayrıca toplantıda proje süresi içinde amaçlanan yükseköğretimde bilişsel dönüşüm yoluyla, toplumdaki engellilikle ilgili farkındalık ve yeni politikalar oluşturulması için lisans ve yüksek lisans düzeyinde Türkiye’de ilk kez engellilerle ilgili derslerin müfredata eklendiği ve derslerin başarı ile tamamlandığı; yurt içi ve yurt dışı yapılan toplantılarda engellilerin sorunları ve ne gibi çözümler getirileceği konuları üzerinde durularak, engelliler konusunda toplumda farkındalık oluşturulmaya çalışıldığı ve bunda da başarılı olunduğu gibi  değerlendirmelerde bulunuldu.

Proje ile engelli bireylerin, görülebilmesi, işitilebilmesi, önemsenmesi için toplum olarak her bireyin üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirebilmesi için engelli farkındalığı oluşturulmaya çalışıldığı belirtildi.  

KAPANIŞ TÖRENİNDE AKADEMİSYENLERE SERTİFİKA BELGESİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Prof. Dr. Adem Doğangün ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriyya Arı proje toplantısının ardından düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Törende Gaziantep Üniversitesi’nden Prof. Dr. Emine Koban, Prof. Dr. Can Demirel, Doç Dr. Ahmet Bozdağ ve Dr. Öğr. Üyesi Sibel Akşahin Polat; Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sabahattin Yürekli ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Şahin Caner; Polonya Akademia Humanistyczno-Ekonomiczna W Lodzi Üniversitesi’nden Agata Matys Malczewska ve Agnieszka Wojciechowska’ya katkı ve emeklerinden dolayı sertifikaları takdim edildi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : 2.380 - 3