Journal of Mosaic Research Dergisi İtalya'da tanıtıldı

 

İskender Mozaiği ve ünlü antik çağ şehri Pompeii’nin buluntuları gibi pek çok ünlü eseri bünyesinde barındıran İtalya’daki Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi’nde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mozaik Araştırmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından her yıl Kasım ayında düzenli olarak yayınlanan Journal of Mosaic  Research isimli derginin tanıtımı gerçekleştirildi.

Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi Kütüphanesi, "Le Antichità di Ercolano" gibi III. Charles of Bourbon dönemine kadar geri giden pek çok antik ve güncel kaynağı barındırıyor. Etkinliğe katılan ve açılış konuşmasını yapan Napoli Ulusal Müzesi müdürü Paolo Giulierini, Journal of Mosaic Research isimli derginin değişim anlaşmasıyla kütüphanelerine kazandırılmasından mutluluk duyduklarını vurguladı. Giulierini, derginin Doğu ve Batı arasında bir köprü oluşturduğunu ve derginin klasik antikitenin keşfi ile dünyaya tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Napoli Ulusal Müzesi’nde yapılan etkinlikte Journal of Mosaic Research isimli derginin 2021 yılında çıkan 14. sayısında yayınlanan “The Eagle Symbol in the Mosaic of the Great Palace in Constantinople” isimli makalenin yazarı Laura Caso makalesi ve Journal of Mosaic Research’ün dünya çapındaki önemini vurgulayan bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğe Bizans Araştırmaları Uzmanı Federico Marazzi ve uzman kütüphaneci Vittoria Minniti de katıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : 2.083 - 4