Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet sevinci

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

BUÜ Görükle Yerleşkesindeki Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Ekrem Kaya, Milli eğitim okulları  ve özel kurum yöneticileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“BU ÜLKENİN SİZLERİN EMEĞİNE İHTİYACI VAR”

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün; “Öğrencilerimiz çok değerli bir üniversite ve fakülteden mezun oluyorlar. Gençlerimizin bu noktaya gelmesinde emeği büyük olan aileleri ve akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Sevgili gençler, bu ülkenin sizin çabalarınıza ihtiyacı var. Çok çalışın” dedi.

DEKAN ÇEPNİ: ÖĞRETMENLİK, GÖNÜL VE SEVGİ MESLEĞİDİR

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni ise; “Değerli mezunlarımız, artık hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde, kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınız ve yapmanız gereken çok şey var. Öğretmenlik mesleği, gönül mesleğidir, sevgi mesleğidir. Bizler sizlere öğretmenlik mesleği ile ilgili bilgiler sunduk, beceri ve yeterlilikler kazandırdık. Bundan sonra sizlerden ricamız, kendinizi sürekli geliştiriniz. Bu becerileri yetkinliklere dönüştürünüz. Hayata transfer ediniz. Her şeyden önce milli ve manevi değerlerimizi koruyunuz ve onları yüceltmek için mücadele veriniz. Sadece konuşmalarınızla değil, yaşantınızla da iyi insan, güvenilir ve örnek insan olunuz. İnsan olma sürecindeki tüm unsurları yaşayınız ve yaşatmaya çalışınız. Öğretmenlik mesleğinin toplumdaki değerini yücelmek ve toplumun tekrar güvenini kazanmak için mücadele veriniz” diye konuştu.

Tören, fakülte birincisi Fatımatüzzehra Alpaydın’ın konuşması, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, tüm mezunlara anı belgelerinin takdimi, Öğretmen Marşı ve Öğretmen Andı’nın okunmasından sonra öğrencilerin havaya kep atmasıyla sona erdi.  

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : 2.127 - 16