Büyükşehir Belediyesi ile akademik işbirliği protokolü

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), sahip olduğu akademik ve bilimsel deneyimini Bursa yararına kullanabilmek amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya devam ediyor.

Üniversitelerin akademik gücünün kent faydasına kullanılmasını hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi; Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokole Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan ile Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun imza attı.

REKTÖR KILAVUZ: GÜZEL İŞLERE İMZA ATILACAK

İmza töreninde konuşan Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversitelerin içinde bulundukları şehrin ve toplumun ortak aklını temsil ettiğini vurguladı. Üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyeti, bilimsel ve teknolojik araştırma ve geliştirmeler, Ar-Ge faaliyetleri ve topluma hizmet gibi 3 temel görevi olduğunu ifade eden Kılavuz; “Dolayısıyla toplumumuzun hayatına dokunup, onların hayatını kolaylaştırmak suretiyle topluma hizmet görevimizi ifa ediyoruz. Onun için belediyelerimizden gelen her türlü talebi istisnasız en ince detayına kadar yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Eğer bizim bilgi birikimimizle belediyenin fırsat ve imkanları bir araya gelirse bundan Bursa kazançlı çıkar, ülke kazançlı çıkar” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Bursa’nın sorunlarına ve gelişimine yönelik üretilebilecek her türlü TÜBİTAK, Erasmus, AB gibi proje ve hibe desteklerinde üniversitelerle ortak hareket etmek istediklerini söyledi. Üniversitelerle belediye arasındaki işbirliğinin önemine değinen Başkan Aktaş, üniversitelerin eğitim faaliyetleri ile akademik çalışmalarında ihtiyaç duyulan uygulama ortamına imkânlarımız dâhilinde destek vereceklerini belirterek, teknolojinin de öneminden yola çıkarak TEKNOFEST gibi teknoloji yarışmaları için ortak takımlar kurarak yarışmalara katılım sağlayabileceklerini kaydetti.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan imzalanan protokolle bugüne kadar var olan işbirliğini kağıda dökmüş olduklarını kaydetti. Kuruluşunu 11 Mart’ta tamamlayan Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Tosun ise çok genç bir üniversite olduklarının ifade ederek, yapılan protokolün üniversiteler, yerel yönetimler, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [09-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 2.380 - 0