Bursa Türk Kültür Mirası Plastik Sanatlar Projesi Sergisi açıldı

Türk Dünyası 2022 Kültür Başkenti Bursa etkinlikleri çerçevesinde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından organize edilen ‘Bursa Türk Kültür Mirası Plastik Sanatlar Projesi’nin sergi açılışı yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği serginin açılışı Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yürütücülüğünü BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Tolga Şenol, yardımcılığını ise Doç. Gülser Aktak’ın üstlendiği projenin açılış törenine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

Toplam 12 öğrencinin 100x80cm boyutunda yağlı boya tekniğinde yaptığı 22 adet Bursa temalı resmin sergilendiği proje 10 Haziran’a kadar ziyarete açık olacak.

Haber Tarihi : [08-Haz-2022]