Sektörünün çatı kuruluşlarından Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne özel destek

 

Tekstil sektörünün öncü kurumlarından olan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) yönetimleri, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi bünyesinde akademik çalışmalarını sürdüren Tekstil Mühendisliği Bölümü için özel bir kaynak oluşturdu. Kurumlardan gelen 1 milyon TL’lik yardım ile laboratuvarlarını yenileyen ve çok sayıda eksiğini tamamlayan akademisyenler, gerçekleştirdikleri etkinlik ile UTİB ve UHKİB yöneticilerine teşekkür etti.

Tekstil Mühendisliği Bölümü’nün ev sahipliğinde organize edilen buluşma programına BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut, UTİB ve UHKİB yöneticileri ile akademik ve idari personel katıldı.

REKTÖR KILAVUZ: DESTEKLER ASLA UNUTULMAYACAK

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, kalite kavramının özellikle üniversiteler için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Bursa Uludağ Üniversitesi’nin nicelik açısından yeterince büyük bir eğitim kurumu olduğunun altını çizen Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Biz zaten mümkün olduğu kadar büyüdük. Yükümüz yeterince arttı ve bundan fazlasını istemiyoruz. Artık nicelik olarak değil, nitelik olarak büyümeye odaklandık. İlk günden itibaren yeni bölümler açmayı sağlıklı bulmuyorduk. Bunu da uygulamak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Üniversitemizin kalite çıtasını yükseltmeye odaklandık. Bu konuda çok sayıda projeye imza attık. Tekstil Mühendisliği Bölümümüz de daha önce akredite olmayı başararak kalite anlamında kendisini ispat etmiştir. Yeniden akredite olmayı da başardılar. Bu anlamda hocalarımızı bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Devletimiz sağ olsun desteğini bizden esirgemiyor. Ancak yatırımlar ve diğer ihtiyaçlarımız için yeterli olmuyor. Bu konuda hayırseverlerimizin desteğine başvuruyoruz. Şuanda devam eden çok sayıda projemizi hayırseverlerimizin desteği ile yürütüyoruz. UTİB ve UHKİB de Üniversitemize destek veren iki güzide kurumumuz. Destekleri sayesinde laboratuvarlarımız ve bölüm içinde çok kıymetli yenilemeler yaptık. Bu konuda kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum. Üniversite olarak her zaman yanlarında olacağız. Katkılarını asla unutmayacağız” dedi.

EKSİKLER GİDERİLDİ

Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Kut ise iş dünyasının kıymetli temsilcileriyle böylesine özel bir toplantıda bir araya gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. UTİB ve UHKİB Yönetim Kurulu Başkanları ile sürekli olarak birlikte yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Prof. Dr. Dilek Kut; “Bölümümüzde ve atölyelerimizdeki eksiklerimizi kendilerine aktardık. Onların bizlere verdiği destekler ile sadece bir yıl içerisinde çok sayıda sorunumuzun üstesinden geldik. Çok büyük ve bizim için önemli işler yaptık. Laboratuvarlarımızda iyileştirme çalışmaları yaptık. Arızalı cihazlarımızın bakımını yaptırdık. Toplantı salonumuzu yaptırdık. Koridorlarımıza öğrencilerimizin ilgisini çekebilecek tasarımlar yaptırdık. Bölüm olarak tüm hocalarımızla birlikte bizim için en önemli yerler laboratuvarlarımız. Oradaki eksiklerin giderilmesi bizim her anlamda işimizi kolaylaştırdı. Yapılanlar için her iki başkanımız başta olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, kurum olarak Bursa Uludağ Üniversitesi ve özellikle Tekstil Mühendisliği Bölümü ile çok eskiye dayalı bir işbirliği geçmişlerinin bulunduğuna işaret etti. Sektörün gelişimi ve öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi adına ikili işbirliklerini daha da arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Pınar Taşdelen Engin, yenilenen laboratuvar ve diğer alanların Üniversiteye hayırlı olması temennisinde bulundu. UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir de Bursa Uludağ Üniversitesi’nden gelen her türlü yardım ve destek talebine açık olduklarını vurguladı. Kurum olarak bilimsel ve akademik anlamda gelecek dönemde de aynı kararlılık ile işbirliğini sürdürmek istediklerini aktaran Nüvit Gündemir, Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan tüm akademisyenlere de sektöre katkılarından dolayı teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL TEŞEKKÜR

Program kapsamında yapılan yenileme çalışmalarını yerinde görmek için laboratuvarlara giden UTİB ve UHKİB Yönetim Kurulu Başkanları ile yöneticileri, Tekstil Mühendisliği Topluluğu öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Öğrenciler, verilen desteklerin kendilerini de çok mutlu ettiğini belirtti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 1.638 - 0