Büyükorhan MYO öğrencileri orman yangınıyla mücadelede gönüllü oldu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Büyükorhan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bölgede ortaya çıkabilecek muhtemel orman yangınlarıyla mücadele etmek için gönüllülük başvurusunda bulundu.

BUÜ Büyükorhan MYO Ormancılık ve Orman Ürünleri, Avcılık ve Yaban Hayatı ile Çocuk Gelişimi Bölümü öğrenci ve akademisyenleri “Orman Yangınıyla Mücadele Gönüllüsü” olmak için başvuruda bulundu. Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gönüllülere yönelik hazırlanan eğitim ve tatbikata, Büyükorhan Kaymakamı Furkan Öztürk, MYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Ovalıoğlu, MYO Müdür Yardımcısı ve akademik personel ile öğrenciler katıldı. Eğitim ve tatbikat, Büyükorhan Orman İşletme Şefliği deposunda gerçekleştirildi.

Gönüllülerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimin ilk bölümünde İşletme Müdürü Bora Turan, Müdür Yardımcısı ve İşletme Şefleri tarafından orman yangınları ile mücadelede temel unsurlar ve yangın gönüllülerinin mücadele çalışmalara etkisi ve katkısı üzerine teorik bilgiler işlendi. Teorik bilgilerin ardından uygulama yapılarak eğitim tamamlandı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : 1.530 - 0