Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması’nda BUÜ’lü akademisyene büyük ödül

 

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje yarışması ödülleri törenle sahiplerini buldu. Akademisyen kategorisinde Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zeynep Ömeroğulları Başyiğit tekstil alanında başvurduğu proje ile 1.’lik ödülü alırken, 10 farklı tematik alan içeren yarışmada farklı üniversitelerin başvurduğu yarışmada Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü 2.lik ve Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 3. lük ödülü aldı.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara ve Mehmet Tosmur, Denetleme Kurulu Üyeleri Mustafa Fidan ve Ergin Turan ile Bölge Müdürü Ersin Akpınar’ın ev sahipliğinde AOSB Seyhan Salonunda düzenlenen ödül töreni geniş bir katılımla gerçekleşti.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncer, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Meclis Başkanı İsmail Acı, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, KOSGEB Adana İl Müdürü Mehmet Eren, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Ergül Halisçelik, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, Ekonomi Gazetecileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Uluğtürkan, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞYİĞİT KATILIMCILARA PROJEYİ ANLATTI

200’den fazla proje başvurusu alınan yarışmada 78 akademisyenin yanı sıra 95 sanayici de değerlendirme jürisinde yer aldı. Değerlendirme kör hakem yöntemiyle gerçekleşti. Akademisyen kategorisinde 1.’lik ödülü alan BUÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Zeynep Ömeroğulları Başyiğit, ödül töreninde yaptığı konuşmada, üniversite sanayi işbirliğinin ülke kalkınması, rekabet düzeyini arttırmak ve yurtdışına olan bağımlılığı azaltmak için  ana faktör olduğunu belirtti. Başyiğit, tüm organizasyon ekibine gösterdikleri çabadan ve aldığı ödülden dolayı teşekkürlerini iletti. Soru cevap şeklinde devam eden sunumda, melek yatırımcı desteği almaya aday olan Doç. Dr. Zeynep Ömeroğulları Başyiğit,  farklı alanlarda üretim yapan sanayici ile bir araya gelerek, projeyi ulusal ve uluslararası alanda ses getirecek yeni pek çok işbirliğine taşıdı. Fotoğraf çekimi, ödül takdimi ve gala yemeği ile ödül töreni sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-May-2022]

Haber Görüntüleme : 2.278 - 0