İznik Meslek Yüksekokulu’nda Mısır Pastası Çalıştayı düzenlendi

İznik Meslek Yüksekokulu’nda 25-27 Nisan 2022 tarihleri arasında “Doç. Dr. Nermin Demirkol ile Mısır Pastası Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştayın ilk gününde Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde görev yapan Doç. Dr. Nermin Demirkol tüm katılımcılara Mısır Pastası’nın ortaya çıkışı, tekniği ve yapılacak olan atölye çalışmasını içeren bir seminer verip, katılımcılar ile birlikte farklı Mısır pastası  reçeteleri hazırlayarak, değişik objeler, takılar ve boncuklar yaptırdı. Katılımcılar hem el ile hem de kalıp ile şekillendirme yaparak tekniğin uygulamasını detaylı bir şekilde öğrendi.

İznik Meslek Yüksekokulu Seramik ve Cam Tasarımı Programı öğretim görevlisi Senanur Gündoğdu Dodevski’nin düzenlediği ve müdür yardımcısı Öğr. Gör. Selim Şahin Yazıcı ile birlikte projeyi yürüttükleri bu çalıştaya İznik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yanında, şehir dışından da birçok sanatsever katıldı.

Çalıştayın ikinci gününde seramik sanatçısı Öğr. Gör. Senanur Gündoğdu Dodevski Mısır Pastasının tarihsel gelişimi ve geçmişten günümüze örnekleri ile ilgili bir seminer verdi. Seminerin ardından okul müdürü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan Doç. Dr. Nermin Demirkol’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

Çalıştayın son gününde ise Turist Rehberliği program başkanı Öğr. Gör. Dr. Ayşen Acun Köksalanlar rehberliğinde tüm katılımcılar ile birlikte İznik Çini Atölyelerini Ziyareti, Ayasofya, Çini Fırınları, Süleyma Paşa Medereses, Hacı Özbek Cami, Nilüfer Hatun Müzesi, Yeşil Cami, Şeyh Kubettin Cami ve Lefke Kapı Surları içeren bir sosyal, kültürel ve teknik gezi düzenlendi.

Çalıştay fırından ürünlerin boşaltılması ve katılımcılara teslim edilmesi ile son buldu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [29-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : 2.091 - 2