Tohum topları toprakla buluştu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü önderliğinde öğrenciler, akademik ve idari personel tarafından hazırlanan tohum topları, üniversite kampüsündeki boş alanlara fırlatılarak toprakla buluşturuldu.

Etkinlikte BUÜ Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu, Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Turhan ve Sürdürülebilir Kampüs Topluluğu öğrencileri hazır bulundu. Konuya ilgi duyan akademik ve idari personel de tohum topu fırlatma etkinliğine eşlik etti.

BUÜ Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoğlu ve Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Turhan; “Tohum toplarının yağan yağmurlarla birlikte toprakla buluşmasını, bitkiye veya meyve ağaçlarına dönüşerek biyoçeşitliliğe katkı koymasını, toprağı zenginleştirmesini diliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu alanları ziyaret ederek değişimi görmeyi umuyoruz,” şeklinde konuştu.

Tohum topu fırlatma etkinliği, tohum toplarını taşımak için kullanılan ambalajların geri dönüşüm kutularına atılmasıyla sonlandırıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : 2.628 - 2