BANGLADEŞ’İN 51. KURULUŞ YILI BUÜ’DE KUTLANDI

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Bangladeş’in bağımsızlığının 51. yılı vesilesiyle Uluslararası Akademik İlişkiler Kordinatörlüğü (UAİK) tarafından düzenlenen törene ev sahipliği yaptı. İlahiyat Fakültesi’ndeki Cezeri Salonu’nda gerçekleştirilen törene Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, UAİ Kordinatörü Prof. Dr. Bülent Şenay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Bangladeş Ankara Büyükelçisi Mosud Mannan, Üniversitenin gerçekleştirdiği programın kendilerini son derece mutlu ettiğini vurguladı. Önceki yıl Bursa’yı ziyarete geldiğinde Uludağ Üniversitesi’ni de ziyaret ettiğini ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile bir araya geldiğini belirten Büyükelçi Mosud Mannan; “Kıymetli Rektörümüz bizi son derece nazik ve içten karşıladı. Kendisi ile birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. Ülkemizden gelen öğrencilerle de ikili diyaloglarımız devam ediyor. Onlar da burada aldıkları eğitimden son derece memnun olduklarını iletiyor. Türkiye ile Bangladeş arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesini arzu ediyoruz. Çünkü sizlerin kuruluş ve kurtuluş mücadelesi ile bizim ülkemizin mücadelesi birbirine çok benziyor. Bugün gerçekleştirilen programda açılan sergide ülkemizin bağımsızlık mücadelesinden kareler yer alıyor. Bazı fotoğraflar ise verilen mücadelenin büyüklüğünü bizlere gösteriyor. Bazen bir fotoğraf, binlerce kelimeden daha etkili olabiliyor. Sizler de bu sayede bizim mücadelemizi daha iyi anlayabileceksiniz” dedi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise programa ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Büyükelçi Mosud Mannan’ı 2021 Eylül ayı içerisinde Üniversitede ağırladıklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Sayın Büyükelçiyi ağırladığımızda Üniversitemiz ile Bangladeş üniversiteleri arasında gerçekleştirilebilecek akademik ve bilimsel ortaklıklar ile işbirliklerine dair görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bangladeş, İslam dünyasının önemli ülkelerinden birisidir. Dünya tekstil imalatı yapan ülkeler arasında da Çin ve Vietnam’ın ardından 3. sırada yer alıyor. Bu alanda Türkiye’nin önünde yer alıyor. Bursa’mız da tekstil sektöründe Türkiye’nin kalbinde bulunuyor. Büyükelçi, sektörel işbirliklerinin geliştirilmesi adına şehrimizde çalışmalar yürütüyor. Akademik ve bilimsel anlamda Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bizler de ülkeler arasındaki proje işbirliklerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütmeye hazır olduğumuzu ilettik” şeklinde konuştu.

Bangladeş’ten gelen 35 öğrenciye eğitim-öğretim vermek amacıyla ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Bu öğrencilerin toplam 17’si İlahiyat Fakültemizde eğitim görüyor. Diğerleri de lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde eğitimlerini sürdürüyor. Mazlum ve mağdur coğrafyaların hamisi konumunda bulunan Türkiye’miz ile kardeş ülkelerimizden Bangladeş arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi noktasında elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyor, Bangladeş’in kurucusu Mujibur Rahman’ı da bu vesile ile saygı ve minnetle anıyorum” açıklamasında bulundu.

Programda Bangladeş’in bağımsızlığını anlatan fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı. Etkinlik, panel ve oturumların ardından sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Nis-2022]

Haber Görüntüleme : 2.233 - 2