Maliye Topluluğu’nun “Meeting of Sectors” etkinliği başladı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Maliye Topluluğu tarafından organize edilen ‘Meeting of Sectors’ etkinliği başladı. 23-24 Mart tarihleri arasında devam edecek programda özel ve kamu sektörünün önemli isimleri konuşmacı olarak yer alacak.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde başlayan programın açılış törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  

TÜRKİYE’NİN EN CANLI ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI BUÜ’DE

Programın açılış töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üniversitede bilim, kültür-sanat, spor ve meslek alanlarında 170’in üzerinde öğrenci topluluğu bulunduğunu açıkladı. Toplulukların düzenlediği etkinliklerin mesleki gelişim ve tecrübe paylaşımı anlamında büyük katkıları olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Öğrenci topluluklarımız organizasyon ve etkinlik konusunda bana göre büyük bir başarı gösteriyorlar. Belki de Türkiye’nin en canlı ve kalabalık topluluklarına sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Öğrenci nüfusu anlamında zaten Türkiye’nin ilk üniversitesi biziz. Aynı zamanda bir araştırma üniversitesiyiz. Bu kadar kalabalık öğrenciye sahip olan başka bir araştırma üniversitesi yok. Bu ayrıca bir başarıdır. Akademik ve idari anlamda özel bir dikkat gerektirmektedir” diye konuştu.

TECRÜBELİ İSİMLER BAŞARININ SIRRINI PAYLAŞILACAK

2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde Kariyer Planlama adında bir dersi uygulamaya koyacaklarını kaydeden Rektör Kılavuz, bunun aynı zamanda bir devlet politikası gereği hayata geçirileceği bilgisini paylaştı. Toplam 14 hafta sürecek dersin ilk 6 haftasında daha çok teorik eğitimlerin verileceğini aktaran Kılavuz; “Dilekçe yazımı, mülakat bilgileri ve CV içerikleri hakkında ilk 6 hafta teorik dersler vereceğiz. Ancak sonrasındaki 8 haftada şimdi sizin yaptığınız gibi sektörün tecrübeli ve başarılı isimleri ile öğrencileri bir araya getireceğiz. Böylelikle öğrencilerimiz hayata daha donanımlı ve birikimli atılmış olacak. Bugünkü etkinliği gerçekleştiren öğrenci topluluğumuz başta olmak üzere emeği bulunan ve katılan herkese gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KARİYER HEDEFLERİ BELİRLENİYOR

Maliye Topluluğu Başkanı Beyzanur Ceylan ise konuşmasında 2 gün boyunca Türkiye’nin birbirinden değerli iş insanlarını ağırlayacak olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi. Katılımcılardan kariyer ve başarı yolunda yapılması gerekenler hakkında kıymetli bilgiler alacaklarına inandığını belirten Ceylan; “Her birimizin içerisinde ufak da olsa canlanan kariyer hedefine, belki de burada anlatılanlardan sonra tanışma fırsatı elde edeceğiz. İnanıyorum ki; bugün buradan çıkacak tüm arkadaşlarım geleceğin en iyi çalışanları, işverenleri ve CEO adaylarından birisi olmak için adım atmaya başlayacak. Topluluk olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana mesleki ve kariyer gelişimine özel bir önem veriyoruz. Toplumumuzun gençlikten önemli beklentileri var. Bu beklentileri boşa çıkarmamak adına çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

23-24 Mart tarihleri arasında devam edecek olan Meeting of Sectors etkinliğinde kamu ve özel sektörden çok sayıda kıymetli konuşmacı yer alacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : 1.934 - 0