Bilgisayar Programcılığı öğrencileri için sertifikalı seminerler başladı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencilerinin mesleki gelişimi, sanayi ile buluşması ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde mesleki eğitimde nitelikli iş gücünü yetiştirmek amacıyla ULUTEK işbirliği ile Bahar Dönemi seminer programları başlatıldı.

Sekiz eğitimden oluşan seminer programını tamamlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazanacak. BUÜ Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı ve Bilgisayar Programcılığı Programı Başkanı Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım tarafından organize edilen seminer programlarıyla gençlerin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmak, mesleki bilgi ve beceri düzeylerinin yükseltilmesi ve teknolojik gelişmelere adaptasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

TEKNOLOJİ YENİ FIRSATLAR SAĞLIYOR

ULUTEK Seminer Salonu’nda ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz’ün konuşmasıyla başlayan ilk seminerin konusu “Dijital Dünya ve METAVERSE Alemi” oldu. Etkinlikte, Ithinka Yazılım firması Genel Müdürü Ertuğrul Bektaş ve Yazılım Ekip Lideri Osman Abay konuşmacı olarak yer aldı. İl konuşmacı Ertuğrul Bektaş, öğrencilere Metaverse Sanal Evreni, insanların hiçbir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tamamen zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal evren hakkında bilgiler verdi. Bektaş, yeni teknolojinin sanal ve arttırılmış gerçeklik cihazları sayesinde alışveriş yapma, sinemaya gitme, kafede zaman geçirme gibi pek çok eylemi fiziksel bir çaba harcamaksızın yapma fırsatı sunduğunu belirtti.  Bektaş ayrıca, yazılımda yenilikçi ve yaratıcı olmanın yanı sıra blok zinciri uygulamalarının önemi konusunda bilgiler verdi.

MEZUN OLDUĞU OKULDA TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Yaklaşık 8 yıl önce BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığından mezun olan Osman Abay ise “Yazılımcının Başarı Hikayesi” konulu sunumunda kendi başarı hikayesini ve deneyimlerini paylaştı. Öğrencilik zamanlarında Bilgisayar Programcılığı Programı tarafından yapılan bir seminerde yer alan şirketle tanışarak staja başladığını açıklayan Abay, sonraki süreçte başarılarının artarak devam ettiğini belirtti. Birçok yazılım projesi geliştirdiğini belirten Abay, “Çok sıkı çalıştım ve başarıya ulaştım” diyerek yazılım konusunda bilgi ve deneyimlerini aktardı. Abay, yazılım sektöründe elde ettiği başarılarla seminere katılan öğrencilere motivasyon kaynağı oldu.

Program, katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : 2.093 - 0