BUU’den yurtdışı proje atağı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Avrupa Birliği proje sayısını arttırmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce 3 milyon Euro’lu AB PRIMA çağrı alanındaki çalışmasına kabul alan proje ekibinin 4 milyon Euro değerindeki bir başka projesi daha kabul edildi.

Proje araştırmacılarının önceki yıllarda tamamlanan Erasmus çağrı alanındaki KA-1 ve KA-2 projelerinin ardından, aynı çağrı alanının en kapsamlı ve büyük bütçeli KA-3 (ERASMUS-EDU-2021-PEX-COVE-101055548) “European Excellence in Dairy Learning” isimli mesleki mükemmeliyet merkezlerinin geliştirilmesi odaklı projesi de kabul edildi. Dört yıl sürmesi planlanan projede, 10 ülkeden (Danimarka, Almanya, İrlanda, Fransa, Sırbistan, Hollanda, Yunanistan, Polonya, Romanya ve Türkiye) her biri alanında en saygın ve öncü konumda yer alan 10 yürütücü ve 32 yardımcı ortak yer alıyor.

Proje ortakları arasında dünya üniversiteler listesinde  ön sıralarda yer alan Kopenhag Üniversitesi, Aarhus Üniversitesi ve University Cork College ile dünyanın en büyük firmalarından ARLA FOODS ile SIEMENS, sivil toplum kuruluşlarından EUROPEL ve İrlanda merkezli gıda ve tarımsal araştırma kurumu TEAGASC bulunuyor. Proje faaliyetlerinin Avrupa’daki 45 süt şirketi ve 27 eğitim kurumunun desteği ile sürdürülmesi planlanıyor.

PROJENİN TÜRKİYE YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ BUÜ YAPACAK

Türkiye yürütücülüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yapacağı projenin sürdürülmesinde Üniversite-Sanayi işbirliğine önemli katkıları bulunan ve ülkenin önde gelen gıda firmalarından biri olan SÜTAŞ destek verecek. Kısa adı SET-BİR olan Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği de proje destekçileri arasında yer alacak.

REKTÖR VE DEKAN TÜM EKİBİ TEBRİK ETTİ

BUÜ Proje Ekibi; Doç. Dr. Metin Güldaş (Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü), Prof. Dr. Ozan Gürbüz (Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü), Öğr. Gör. Dr. Elif Yıldız (Keles MYO Gıda Teknolojisi Programı), Öğr. Gör. Gamze Düven (Karacabey MYO Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı) ve Gıda Yüksek Mühendisi Elif Onbaşı’dan oluşuyor. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, başarılarından dolayı tüm ekibi tebrik etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : 2.880 - 4