Gıda Fuarı’na Ziraat Fakültesi ile Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİTUAM) damgası

 

Bu yıl 3. sü gerçekleştirilen TURFOOD Gıda Fuarı’na katılan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Araştırma ve Uygulama Birimi ile BİTUAM’ın ürünleri damga vurgu. Fuar boyunca sergilenen ürünler, ziyaretçilerden tam not aldı.

Gıda üreticisi, dağıtıcısı, toptancısı firmalar ile sektör temsilcilerine yönelik olan ve bu yıl 3.’sü düzenlenen TURFOOD 3. Gıda Fuarı, TOBB denetiminde ve KOSGEB desteği ile 16-18 Eylül 2021 tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. BUÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Araştırma ve Uygulama Birimi’nde üretimi yapılan ürünler ile BİTUAM bünyesinde geliştirilip patent başvurusu yapılan ürünlerin de fuar süresince tanıtımı yapıldı.

BUÜ Ziraat Fakültesi Gıda Araştırma ve Uygulama Birimi’nde üretilen domates suyu, salça, tarhana ve elma sirkesinin yanı sıra, BİTUAM bünyesinde geliştirilip patent başvurusu yapılan ceviz bazlı vegan içecek, soğuk vegan kahve, ceviz posası içeren fonksiyonel ekmek, karışık meyve marmelatı ve arı ürünleri ile zenginleştirilmiş, filizlendirilmiş karabuğdaylı granola bar ürünleri ziyaretçilere tanıtıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Eki-2021]

Haber Görüntüleme : 1.995 - 0