‘2020 Genç Bilim İnsanı’ ödülü BUÜ’lü akademisyene

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Diğdem Yöyen Ermiş, Türk İmmünoloji Derneği tarafından 2020 yılı Prof. Dr. Işıl Berat Barlan Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görüldü.

Türk İmmünoloji Derneği; seçkin bir hekim, bilim insanı ve eğitimci olarak Türkiye’de ve uluslararası alanda allerji ve immünoloji alanlarında önemli katkılar yapmış olan Prof. Dr. Işıl Berat Barlan onuruna her yıl Primer İmmün Yetersizlik Araştırmaları, Kadın Bilim İnsanı ve Genç Bilim İnsanı dallarında yürütülen en iyi çalışmaları ödüllendiriyor. 2020 yılı için Prof. Dr. Talal Chatila’nın desteğiyle yürütülen çalışmalar sonuçlandı. BUÜ Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı öğretim görevlisi Dr. Diğdem Yöyen Ermiş, kanser immünolojisi alanında yaptığı başarılı çalışmalarıyla 2020 yılı Prof. Dr. Işıl Berat Barlan Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü almaya hak kazandı.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Türk İmmünoloji Derneği tarafından 19 Mayıs’ta yapılan açıklamada 2017 yılından bu yana devam eden ödül sürecinde 2020 yılı için değerlendirmelerin tamamlandığı ve kazananların ilan edildiği bilgisi paylaşıldı. Dernek; Primer İmmün Yetersizlik Araştırmaları Ödülü’nü Serkan Belkaya, Kadın Bilim İnsanı Ödülü’nü Ayşe Kılıç ve Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü de Diğdem Yöyen Ermiş’in aldığını duyurdu.

REKTÖR KILAVUZ’DAN TEBRİK PAYLAŞIMI

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da ödülün ardından sosyal medyada yaptığı tebrik paylaşımında Dr. Diğdem Yöyen Ermiş ile gurur duyduklarını ve gelecekte çok daha önemli başarılara imza atacağına inandıklarını vurguladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-May-2021]

Haber Görüntüleme : 2.667 - 0