ORPHEUS Çalıştayı tamamlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından “Sağlık Bilimlerinde Doktora Programlarının Akreditasyonu (ORPHEUS) Çalıştayı” düzenlendi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülşah Çeçener’in açılış konuşmaları ile başlayan çalıştayda, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi ve ORPHEUS etiket komisyonu başkan Prof. Dr. Gül Güner Akdoğan “ORPHEUS İyi Uygulamaları”, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve ORPHEUS Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Orer,“ Lisansüstü Eğitimde Danışmanlık”, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve ORPHEUS Büyükelçisi Prof. Dr. Feyza Arıcıoğlu “Danışmanın Rolü ve Yükümlülükleri”  konularını aktardı.

Çalıştayda, Hacettepe Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin de ORPHEUS deneyimlerine yer verildi. Çevrimiçi olarak düzenlen çalıştaya Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü programlarda görev alan öğretim üyeleri katıldı.

Haber Tarihi : [03-May-2021]