TEKNOFEST Uluslararası İHA kategorisinde 12 takım elemeyi geçti

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknofest Topluluğu’nda yer alan 12 takım, Uluslararası İnsansız Hava Aracı kategorisindeki yarışın ilk elemesi olan kavramsal tasarım raporu aşamasını geçmeyi başardı.

Türkiye’nin en büyük bilimsel etkinliklerinden olan ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin de paydaşlığını yürüttüğü TEKNOFEST 2021’de yer alacak takımlar belirlenmeye devam ediyor. BUÜ öğrencilerinin bir araya gelerek kurduğu teknoloji takımları havacılık alanında çalışmalar yapmaya ve projeler üretmeye devam ediyor.

Bu yıl TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ve kendi içinde sabit kanat, döner kanat serbest görev İHA, savaşan İHA olmak üzere alanlara ayrılan ‘Uluslararası İnsansız Hava Aracı’ kategorisindeki yarışın ilk elemesi olan kavramsal tasarım raporu aşamasını BUÜ’den 12 takım geçti. Takımlar, gerek atölye çalışmaları gerekse test uçuşları ile yarışlara hazırlanmaya devam ediyor.

REKTÖR’DEN TEBRİK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, gösterdikleri ilgiden dolayı öğrencilere teşekkür etti. Gençlerin çalışma azminin Bursa Uludağ Üniversitesi ve Türkiye’nin aydınlık geleceği adına büyük bir önem taşıdığına işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversitemizde aldıkları eğitim, bilgi birikimi ve proje heyecanı ile ülkesi adına çalışan tüm gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gençlerimizdeki teknoloji aşkı bizleri ayrıca mutlu ediyor. Her birinin üstün başarılara imza atacağına inanıyorum. Uluslararası İnsansız Hava Aracı kategorisindeki elemeyi geçerek yarışmada yer almaya hak kazanan öğrencilerimi tebrik ediyor, diğer kategorilerde devam eden elemelerde yer alan öğrencilerimize de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Nis-2021]

Haber Görüntüleme : 2.765 - 0