Çevresel kalkınma, tüm kalkınma modellerinin temellerini oluşturur!

 

Küresel ve yerel ölçekte gözlenen çevresel bozulma, istenmeyen bir hızda ve karmaşıklıkta büyümeye devam ediyor. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), gerek öğretim ve araştırma yoluyla, gerekse de kampüsü bir uygulama ortamı olarak değerlendirerek sürdürülebilir kalkınma yolundaki adımlarını sıklaştırmayı hedefleri arasına kattı.

Bursa Uludağ Üniversitesi, sürdürülebilir kalkınmanın çevresel, sosyal ve ekonomik kalkınma modellerinin kesişiminde olduğunun bilinci ile hareket ediyor. BUÜ, aynı zamanda tüm kalkınma modellerinin temelinde çevresel kalkınma yaklaşımının olması gerektiğini kabul ediyor.

Üniversite; hava, su, toprak, ekosistemler gibi çevresel unsurlar olmadan yaşamın olmayacağının, insanın var olamayacağının ve sosyal kalkınmanın gerçekleşemeyeceğinin,  çevrenin ve insanın var olmadığı bir yerde ise ekonomik kalkınmadan zaten söz edilemeyeceği anlayışını taşıyor.

Sürdürülebilir kalkınma, gelecek kuşakların kendi ihtiyaçlarını karşılama yeteneğini tehlikeye atmadan bugünün ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bir kalkınma modelidir.

BUÜ Sürdürülebilir Kampüs Projesi

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Nis-2021]

Haber Görüntüleme : 2.412 - 0