TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri İçin Başvurular Başladı

 

TÜBA’nın paydaşı olduğu dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji etkinliği TEKNOFEST’in öncelikli alanlarını kapsayan ve TÜBA tarafından ihdas edilen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri için başvurular 28 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek.

Akademi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker yaptığı açıklamada; Dünyanın bilimsel çalışmalar konusunda her geçen gün hızını artırdığını kaydederek, Türkiye’nin de tüm bu gelişim ve değişimi yaşadığını ifade etti. Prof. Şeker artık alanında uluslararası bir marka değere sahip olan TEKNOFEST’in tüm sınırları zorlayarak başarılarına devam ettiğini vurguladı;  deneyimin ve gençlerin birlikteliğinden doğan sinerjinin nasıl bir etkiye dönüştüğünü TEKNOFEST’le birlikte yaşıyoruz dedi.

Prof. Şeker sözlerine şu şekilde devam etti; “TÜBA olarak gençlerimizin uygulama ve pratikte ortaya koydukları eserlerin yanı sıra Akademik düzeyde de tematik yeni stratejik başlıklarda yarışmalarını da arzu ediyoruz. Alanında Türkiye’nin bilimsel ve topyekûn kalkınması için bilimin öneminin takdir ve kabulünü geliştirme amacı doğrultusunda; üstün başarılı bilim insanlarını onurlandırmak ve ödüllendirmek, bilimsel çalışmaları ve bilim insanlığını teşvik etmek, Türkiye’nin ulusal öncelikleri dikkate alarak bilim politikalarının oluşturulmasına yardımcı olmak misyonuyla hareket ediyoruz. 2019’dan bu yana Akademi’nin de paydaşı olduğu TEKNOFEST’in öncelikleri arasında Teknoloji ve Tasarım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Milli Teknoloji Hamlesi’nin Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları, Güvenlik Politikaları konularını içeren Sosyal Bilimler alanları yer aldığını biliyoruz. TÜBA olarak programladığımız Doktora Bilim Ödülleri’ni de bahsi geçen alanlarda Türkiye kaynaklı yazılan doktora tezlerini ödüllendirmek üzere kurguladık; Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Otonom Sistemler, Robotik ve Mekatronik Sistemler, Modelleme ve Simülasyon Teknolojileri, Enerji, Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri, Hava, Uzay ve İnsansız Sualtı Sistemlerine Yönelik Teknolojiler, Siber Güvenlik ve Kriptoloji, Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri ve Biyoteknoloji vb. konulu 2018-2019-2020 yıllarında yazılmış tezleriyle bilim insanları başvurularını bireysel yapabilir ya da TÜBA Üyeleri ile YÖK, TÜBİTAK, TÜSEB ve Üniversite Rektörlükleri tarafından önerilebilirler. Başvurular dijital olarak yapılacak; adaylar bu konudaki detay bilgiye TÜBA internet sayfasından ulaşabilirler.” dedi.

Ödül kapsamında TEKNOFEST'in öncelikli alanları arasında sayılan konularda yapılan doktora tezleri bilimsel değerlendirme süreçlerine tabi tutulacak. Süreçlerin sonunda birinci olan tezin yazarına 30.000, ikinciye 25.000 ve üçüncüye ise 20.000 Türk Lirası ödül verilecek. Başvuruların istenen bilgilerle birlikte teknofest.odulu@tuba.gov.tr adresine e-posta yoluyla, aynı zamanda dijital olarak harici bellek ile posta yoluyla Bayraktar Mahallesi Vedat Dalokay Caddesi No: 112 Çankaya Ankara adresine gönderilebilecek.

Detaylı bilgi için: https://bit.ly/3wUqMhR

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-Nis-2021]

Haber Görüntüleme : 1.636 - 0