BUÜ’de "Sağlık Bilimlerinde Yapay Zeka" konusu ele alındı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) düzenlediği “Sağlık Bilimlerinde Yapay Zeka” sanal toplantısı Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un da katılımı ile gerçekleştirildi. Programda, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan akademisyenler çalışmalarını ve projelerini katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin açılış kısmında konuşma yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yapay zekanın Türkiye’nin son yıllarda gündemine giren önemli konulardan, yükselen değerlerden birisi olduğunu belirtti. Rektör Kılavuz; “Allah nasip ederse biz de önümüzdeki 3-4 ay içerisinde robotik ve yapay zeka araştırma geliştirme merkezi ve buna bağlı olarak hem yüksek lisans hem doktorada program açmayı hedefliyoruz. Bu anlamda üniversitemizde ciddi bir birikim olduğunu gözlemledik. Konu sadece fen ve mühendislik bilimleri ile alakalı değil, sosyal bilimler alanında hatta ilahiyat alanında yapay zeka kullanılmaya başlandı” dedi.

Kılavuz “Sağlık alanından tutun da eğitime sosyal bilimlerden fen ve mühendislik bilimleri alanına kadar tüm hayatı kapsayan bir konu ile yüz yüzeyiz. Böyle bir çalışmaya aracı olduğu için başta Argun Hocam olmak üzere, moderatörlük yapan Ali Rıza Yıldız Hocam olmak üzere bizi bilgilendirecek tüm saygıdeğer hocalarıma şükranlarımı arz ediyorum” diyerek toplantının verimli geçmesi için dilek ve temennilerde bulundu.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız’nın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu “Türk Beyin Projesi”nin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adem Kalınlı “Tıp Bilişimi ve Tıpta Yapay Zeka” konusunda, Erciyes Üniversitesi’nden Dr. Öğr Üyesi Ufuk Nalbantoğlu “Biyoinformatik ve Yeni Nesil Tıp” konusunda, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç “Oftalmolojide Yapay Zeka” konusunda, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Süleyman Kaynak “Tıpta Yapay Zeka ihtiyacı ve Tıbbın Geleceği” konusunda, Bursa Uludağ Üniversitesinden Doç. Dr. Elif Atıcı ise “Tıpta Yapay Zekada Etik Konular” konusunda sunum yaparak, katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : 2.480 - 0