TEZ SAVUNMA VE DOKTORA YETERLiK SINAVI SÜREÇLERİ

ULU UZEM KULLANIM KILAVUZU

ULU UZEM ile bağlantı sorunları yaşamamak için:

Yüksek Lisans ve Doktora tez savunma sınavları ile doktora yeterlilik sınavlarına online olarak girecek olan öğrencilerimiz ULU UZEM ile bağlantı kurarak, online sınavlar için donatılmış sanal sınıfları (İktisat fakültesi A Blok-Giriş katı) kullanabilirler. Randevu için: 29 42 988.

2019-2020 BAHAR YARIYILINDA ONLİNE TEZ SAVUNMA SINAVI SÜREÇLERİ

1.  Tezin Enstitüye Teslim Edilmesi

Öğrenci tezini teslim etmeden önce tez teslim koşullarını incelemeli ve mutlaka ilgili Enstitü Müdür Yardımcısına kontrol ettirmeli ve uygunluk onayı almalıdır. Öğrenci tezini, bizzat enstitüye gelerek, posta/kargo ile yollayarak ya da pdf formatında online olarak fenbilogis@uludag.edu.tr adresine göndererek enstitüye teslim edebilir. E-posta ile tez gönderimi durumunda konu kısmına “TEZ TESLİMİ ÖĞRENCİ ADI SOYADI ANABİLİM DALI” yazılmalıdır. Kargo ya da e-posta yoluyla teslim edilen tezler, enstitüye ulaştığında enstitü öğrenci işleri tarafından yine e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır*.

2. Doktora Tez Savunma Sınavına Girecek Öğrencilerin Yayın Şartı

Doktora/Sanatta Yeterlik Tez savunma Sınavına girecek olan öğrencilerin tezlerine ek olarak, gerçekleştirmeleri gereken yayınlara dair belgeler Fen Bilimleri Enstitüsü web sayfasında ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir. İlgili belgelerin** “tez ile birlikte” eksiksiz olarak enstitüye ulaştırılması gerekmektedir.

3. Turnitin Çıktısı ve İntihal Raporu

Savunma sınavına alınacak olan tezin benzerlik oranının tespiti için alınan Turnitin Çıktısı ve İntihal Raporu danışman ve öğrenci imzasıyla, anabilim dalından gelecek olan Tez Savunma Sınavı Jüri Teklifi ve Tezin Yazım Kurallarına Uygunluğu formlarıyla birlikte gönderilmelidir.

4. Online Tez Sınav Takviminin Belirlenmesi ve Jüri Teklifi

5. Jüri Teklifi Enstitü Yönetim Kurulu Tarafından Onaylandıktan Sonra İzlenmesi Gereken Adımlar

6. Online Tez Savunma Sınavı

7) Sınav Sonucunun Enstitüye Bildirilmesi

8) Mezuniyet Aşaması

Tez sınavında başarılı olan ve Senato tarafından belirlenen mezuniyet için gerekli diğer koşulları da sağlayan öğrenci, tezinin ciltlenmiş bir kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde bizzat ya da posta/kargo ile enstitüye teslim etmelidir. İlişik kesme süreci, COVİD 19 salgınından kaynaklanan nedenlerle uzayabilir. Öğrencinin bu süreci kendisinin takip etmesi gerekmektedir.

............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

*Önemli bilgi notu: Kayıt dondurma talebinde bulunacak lisansüstü öğrencilerin dilekçelerini bağlı bulundukları enstitülere e-posta ile gönderdikten sonra, ilgili Enstitüden dilekçenin ulaştığına dair öğrenciye cevap olarak bir e-posta gönderilecektir. İki (2) iş günü içerisinde dilekçesine e-posta ile cevap verilmeyen öğrencilerin, bağlı bulunduğu Enstitü’ye telefon* ile ulaşarak dilekçesinin takibini yapması gerekmektedir.

**Yayın şartı ile ilgili form ve belgeler

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [08-Nis-2020]