ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ - Hibe Miktarı nedir, tanınma ve değerlendirme nasıl yapılır?
2020 Sözleşme Dönemi Hibe Miktarları

 

Hayat  pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Öğrenci Staj Hibesi (€)

1. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç,                    İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Portekiz, Yunanistan

600

2. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya,

Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya

400

 

Tanınma 

 Öğrencinin yurt dışında geçirdiği süre Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından tam olarak tanınır. Öğrencinin müfredat programı kapsamındaki staj süresi (zorunlu staj) Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından tam olarak ve AKTS kredileri kullanılarak tanınır. Stajın müfredat programında zorunlu olmadığı hallerde ise, Bursa Uludağ Üniversitesi tanımayı, yurt dışında geçirilen yerleştirme süresini Diploma Eki’ne kaydetmek suretiyle gerçekleştirir.

Değerlendirme

Genel Not Ortalamasının %50 (toplam 100 puan üzerinden) + Yabancı Dil Puanının %50 (toplam 100 puan üzerinden)

 

* Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurt içinde ve yurt dışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenlerin eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenci hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

** Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.

Kontenjanlar

 Erasmus Staj Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilere ayrılan kontenjan doğrultusunda aşağıdaki oranlarda dağılım yapılmıştır;

 

Meslek Yüksekokulları

%20

Fen Bilimleri        

%20

Sosyal Bilimler 

%20

Sağlık Bilimleri  

%20

Eğitim Bilimleri 

%20

 

İlgili alanlardaki başvuru sayısına göre kontenjanlar arasında kaydırma yapılabilir. 

Seçim Sonuçları 

Seçim sonuçları, Erasmus değişimine başvuran bütün öğrencilerin, değerlendirmeye tabi tutulan bütün alanlarda aldıkları puanları içerecek şekilde internet sayfasında yayınlanır.

 NOT:  Gidecek öğrenci sayısı kontenjanlar ve bütçe ile sınırlıdır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Tem-2020 10:15]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [14-Eyl-2021 12:15]

İçerik Görüntüleme : [3.061]