Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi aylık olarak yayımlamaya devam ediyoruz.


Kuruluşunun 47. yılını kutlayan Üniversitemiz, Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal ve ekonomik gelişimine lokomotiflik etmeye devam ediyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda çok sayıda projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların neredeyse tamamını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. Öğrenci Dostu Üniversite ve Toplumla Bütünleşen Üniversite kavramlarını ön plana çıkararak hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişimizi hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.


Bursa Uludağ Üniversitesi, yenilenen vizyonu ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 716. basamağa yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor. 


Uludağ Postası e-bültenimizin bu sayısında Aralık ayında Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri bulabileceksiniz. Keyifle okuyacağınızı ümit ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.


Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

BUÜ’de 2021’in “En”leri ödüllendirildi 

 

Bursa Uludağ Üniversitesi, akademik ve idari personelin motivasyonunun arttırılması ve sürdürülen çalışmaların desteklenmesi amacıyla düzenlediği “Bilim, Özel, Teşvik ve Hizmet Ödülleri Programı”nda 2021 yılının en iyilerini ödüllendirdi.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen ve idari personelin 2021 yılında gerçekleştirdiği projeler ve çalışmalar arasında yapılan değerlendirmeler neticesinde; 'Bilim', 'Özel', 'Teşvik' ve 'Hizmet' başlıkları altında ödüller dağıtıldı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yılın en başarılı akademisyen ve idari personeline ödülleri takdim edildi.

 
Image

BUÜ’nün En Prestijli ve En Büyük Bütçeli Projesine TÜBİTAK’dan Tam Destek 

Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı araştırma programı, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Çalışma, bugüne kadar BUÜ’de hazırlanan en prestijli ve en büyük bütçeli proje olması açısından önem taşıyor.

Image

Görükle Kampüsü’nde ikinci zincir market şubesi açıldı 

Bursa Uludağ Üniversitesi, Görükle kampüsü içerisindeki sosyal mekânların sayısını arttırabilmek amacıyla yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Öğrenci ve personelden gelen yoğun talep üzerine yeni işyeri ihalelerine çıkan Üniversite Yönetimi, 

Image

Bursa Uludağ TTO ULUKOZA Projesindeki başarılarına “BİGG TEAM” ile devam edecek!

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi,  TÜBİTAK 1512-Girişimcilik Destekleme Programı (BiGG) 1. aşama uygulayıcı kuruluşu olan BİG TEAM Konsorsiyumunun içerisinde yer aldı. TÜBİTAK 1512-Girişimcilik Destekleme Programı (BiGG) ile girişimcilerin

Image

BUÜ SBMYO’da “Narkorehber Gençlik Modülü Projesi” anlatıldı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, İçişleri Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Narkorehber Gençlik Modülü” projesinin tanıtıldığı programlara ev sahipliği yaptı. MYO Seminer Salonu’nda 4 hafta boyunca düzenli olarak devam eden oturumlara öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Image

MEYOK E-Bülten 4. Sayı Yayımlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından hazırlanan E-bültenin 4.sayısında Meslek Yüksekokullarımızın son altı ayda gerçekleştirdikleri etkinlik ve faaliyetleri sizlere duyurmanın memnuniyeti ve heyecanı içindeyiz.

Image

BUÜ’de TEKNOFEST hazırlıkları hız kesmiyor

Bursa Uludağ Üniversitesi,2023 TEKNOFEST Yarışları’nda yer alacak takımlar, danışman akademisyenler ve diğer paydaşların da katıldığı değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda öğrencilerin talepleri, projelerin durumu ve yarışlar öncesindeki son hazırlıklar

Image

BUÜ’lü akademisyenlerin proje başarısı devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlerin hazırladığı projeler farklı kurum ve kuruluşlardan destek almaya devam ediyor.

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni imza 

Bursa Uludağ Üniversitesi, büyük önem verdiği Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarında halkaya bir zincir daha eklemenin gururunu yaşıyor. BUÜ Yönetimi, bünyesinde bulundurduğu Üniversite-Sanayi 

Image

ULUTEK Bilişim Kümesi BUTECH’ten Azerbaycan çıkarması 

ULUTEK Teknopark’ın bilişim kümelenmesi BUTECH için Azerbaycan’a çıkarma yapıldı. İkili görüşmelerle Teknopark firmaları için iş birliği köprüleri kuruldu.

Image

BUÜ’de Dijital Dönüşüm Teknolojileri Fuarı açıldı 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) ilk kez düzenlediği Dijital Dönüşüm Teknolojileri Fuarı 2022 kapılarını açtı. 2 gün sürecek organizasyonda katma değeri yüksek ve 

Image

Geleceğin şeflerinden büyük başarı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Harmancık MYO Aşçılık Programı öğrencileri, Uluslararası Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışlara 8 altın madalya kazanarak damga vurdu.

Image

BUÜ’den Dünya CBS Günü’ne özel etkinlik 

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü, Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Günü sebebiyle özel bir programa imza attı.

Image

BUÜ’ye UEFA standartlarında yeni futbol sahası

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi’ne kazandırılan UEFA standartlarındaki yeni futbol sahası, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Image

BUÜ, bir patentini daha katma değere dönüştürüyor 

Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, ticarileştirerek özel sektörün kullanımına sunduğu patentlere bir yenisini daha ekledi. Üniversite, son olarak yüzde 80 oranında hak sahibi olduğu patentini Kromo-GEN Biyoteknoloji firmasına devretti.

Image

BUÜ’nün patentli projelerine özel sektörün ilgisi devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, üniversitenin hak sahibi olduğu patentleri özel sektör temsilcilerine pazarlamaya devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, sadece kendi dönemlerinde alınan 8 ayrı patentin iş dünyası temsilcilerinin kullanımına sunulduğunu açıkladı.

Image

Deney Hayvanları Yetiştirme ve Araştırma Birimi yenilenen yüzüyle hizmete açıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Deney Hayvanları Yetiştirme ve Araştırma Birimi, yeniden yapılandırılarak hizmete açıldı. Hayırsever ailenin bağışları ile fiziki ve teknik anlamda büyük bir dönüşüm geçiren Birim, bilimsel çalışmaların hızlanmasını sağlayacak

Image

TEKNOFEST takımlarına destek devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 2023 TEKNOFEST Yarışları’nda mücadele edecek takımlarına iş dünyası temsilcilerinden destek gelmeye devam ediyor. İlk kez 2022 yılında TEKNOFEST Yarışları’nda yer alan öğrenci 

Image

Karacabey MYO ile Feyz Hayvancılık arasında eğitimde işbirliği protokolü

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu, mesleki eğitim geliştirilmesi ve nitelikli personelin yetiştirilmesi amacıyla iş dünyası temsilcileriyle işbirliği yapmaya devam ediyor.

Image

Üniversitemizin Sürdürülebilirlik Yolculuğu

Üniversitemiz bu yıl ikinci kez dünyadaki UI GreenMetric sürdürülebilir üniversite sıralamasına dâhil oldu. Açıklanan sıralama sonuçlarına göre Bursa Uludağ Üniversitesi, dünyada bu sisteme başvuru yapan 1050 üniversite içinde 357. sıraya yerleşti.

Image

BUÜ, Hünel Kalıp ile işbirliği protokolü imzaladı 

Bursa Uludağ Üniversitesi, sektörün önemli firmalarından biri olan Hünel Kalıp ile işbirliği protokolü imzaladı. Kurumlar arasında Ar-Ge esaslı proje ortaklığını başlatacak protokol sayesinde öğrenciler de firma bünyesinde 

Image

BUÜ, TÜBİTAK 2244 Programı’nda yeni işbirliklerinin kapılarını araladı

Bursa Uludağ Üniversitesi, otomotiv sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Kaplam Otomotiv Plastik San. ve Tic. A.Ş. ile Valeo Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. firmaları TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı Rekabet Öncesi İşbirliği Protokolü imzaladı.

Image

BUÜ’den MAKO’ya işbirliği ziyareti 

Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, otomotiv sektörünün global kuruluşlarından olan Magneti Marelli (MAKO) Turkey Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye işbirliği ziyaretinde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yrd. Prof. Dr. Adem Doğangün Mühendislik Fakültesi Dekanı 

Image

BUÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı kalitesini tescilledi

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, yürüttüğü kalite belgelendirme çalışmalarını başarı ile sonuçlandırarak ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Belgesi almaya hak kazandı.

Image

Veteriner Fakültesi’nin EAEVE başarısı devam ediyor 

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, ilk kez 2008 yılında Avrupa Veteriner Eğitimi Kurumları Birliği (EAEVE)’den aldığı akredite edilmiş fakülte unvanını 24-27 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılan değerlendirmelerin 

Image

Bursa Uludağ TTO girişimcilerinden endüstriyel drone 

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilik ve şirketleşme alanında markası olan ULUKOZA firmalarından Rovense Robotik Teknoloji Ar-Ge, endüstriyel insansız hava aracı projesiyle olası iş kazalarını önlemeyi amaçlarken maliyet kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Image

Tiyatro oyununun gelirini Tıp Fakültesi’ne bağışladılar

Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSADER), “Hayata Tutunuyoruz” projesine destek vermek için sahnelediği Bağışla Beni isimli tiyatro oyunundan elde ettiği gelir ile cerrahi set alarak, organ nakli ameliyatlarında kullanılmak üzere Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağışladı.

Image

BUÜ’lü genç akademisyen, “OXODES” ile en iyiler arasına girdi

İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang Startup Challenge 2022 Yarışması'nda büyük ödüller sahiplerini buldu. Toplam 500 girişimcinin başvurduğu yarışmada BUÜ Mühendislik Fakültesi’nde çalışmalarına devam eden Araş. Gör. Mert Ali Özel, en iyi 4 girişimci arasında yer almayı başardı.

Image

Milli Teknoloji Hamlesi BUÜ’de konuşuldu 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve SETA tarafından düzenlenen ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ paneller serisinin ilki Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğinde Bursa’da yapıldı. Türkiye’nin yürüttüğü yerli ve milli projelerin konuşulması, gençlerin bilgilendirilmesi ve gelecek vizyonu konusunda bilgi paylaşımının yapılması amacıyla başlatılan Milli Teknoloji 

Image

BUÜ’nün 6 programına TYÇ ve AYÇ onayı

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 1 fakülte ile 5 program diploması, YÖK tarafından ilk kez bu yıl hayata geçirilen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından onay almayı başardı. Bu programlardan mezun olan öğrencilerin ‘yurtdışında diplomaları daha hızlı tanınacak, istihdam edilme imkânı artacak, yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde’ kolaylık sağlanacak.

Image

Üniversite Yönetiminden Kardelen’e ziyaret

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Üniversite Yönetimi, Kardelen Kestane Şekeri üreticisi İlka Şekerleme'nin üretim tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Rektör Kılavuz, sağlıklı koşullarda üretim gerçekleştirilmesini görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Image

Bursa Uluslararası Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bursa’yı kurumsal anlamda temsil eden’ hediyelik eşyaların tasarlanması ve üretilmesi amacıyla düzenlenen ‘Bursa Uluslararası Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması’nda derece girenler ödüllendirildi.

Image

İnegöl İşletme Fakültesi Akademisyen Kataloğu yayımlandı

Hazırlık süreci Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Akademisyen Kataloğu yayımlandı. Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Akademisyen Kataloğu için tıklayınız.

Image

Yüksek performanslı taylar BUÜ’de yetişecek

Bursa Uludağ Üniversitesi Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu, yüksek performanslı taylar elde edebilmek amacıyla sektörün öncü firmalarından Güzelocak Ekürisi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Image

BUÜ, Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı ile proje ortaklığı yapacak

Bursa Uludağ Üniversitesi, Uluslararası Türk Kültürü ve Mirası Vakfı ile bilimsel, sanatsal ve kültürel alanlarda işbirliği protokolü imzaladı. Kurumlar arasında yapılan anlaşma ile Türk Dünyası üzerine akademik çalışmalar

Image

Hayırsever iş insanından BUÜ’ye önemli bağış

Bursalı iş insanı ve avukat Hakan Dinçtürk, Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun akademik ve fiziki altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 250 bin TL bağışta bulundu. 

Image

Erasmus+ Projeleri BUÜ’de konuşuluyor

Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından organize edilen Erasmus+ Yükseköğretim Alanı Merkezi Projeler Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yapıyor. İki gün süren etkinlikte değişim programlarına dair uygulamalar anlatıldı.

Image

BUÜ’lü genç yeteneğe En İyi Beste Ödülü

Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 9. sınıf öğrencisi İdil Naz Alıcı, Classic Pure Vienna Uluslararası Bestecilik Yarışması’nda Funfair & Dreams adlı eseri ile büyük ödüle (Grand Prize) layık görüldü. İdil Naz Alıcı, 2 Aralık’ta Viyana’da düzenlenen törende ödülüne kavuştu.

Image

Türkiye’de ilk! Sürücülerin beyin fonksiyonları BUÜ’de araştırılıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) görev yapan akademisyenler, farklı trafik ve yol koşullarının otomobil sürücülerinin bilişsel yükleri üzerinde yarattığı etkiyi araştırıyor. Akademisyenler; trafik yoğunluğu, yol şartları ve sürüş ile eş zamanlı gerçekleştirilen çoklu 

Image

20. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi’nde BUÜ’ye ödül

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri ve lisansüstü öğrencileri tarafından hazırlanan bildiri, 20. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi’nde ‘’Egzersiz ve Spor Psikolojisi’’ alanında en iyi sözel bildiri ödülünü almaya hak kazandı.

Image

İş dünyasının TEKNOFEST desteği yeni dönemde de devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi, 2023 yılında farklı şehirlerde yapılması hedeflenen TEKNOFEST yarışları için öğrenci topluluklarına destek verecek firmalar ile sponsorluk protokolleri imzalamaya başladı. Topluluklara ilk katkı Erdem Kaya Patent’ten.

Image

Türk Dünyasında Kadın Olmak BUÜ’de konuşuldu 

Bursa Uludağ Üniversitesi, Türk Dünyasında Kadın Olmak sloganıyla düzenlenen Uluslararası Kadın Çalışmaları Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Farklı ülkelerden çok sayıda kadın akademisyenin katıldığı kongrede 5-6 Aralık tarihleri arasında toplam 105 sözlü bildiri sunulacak.

Image

BUÜ Tıp Fakültesi’nden Uluslararası Kongre başarısı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri ve lisansüstü öğrencileri tarafından hazırlanan bildiri, 18. Uluslararası Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi’nde en iyi sözlü sunum kategorisinde ikincilik ödülü kazandı. Antalya’da 01-04 Aralık tarihlerinde 

Image

İİBF Akademisyen Kataloğu yayında

Hazırlık süreci Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Akademisyen Kataloğu yayımlandı.

Image

Gerçek engel kafa yapısında!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel bir programa imza attı.

 

Mustafakemalpaşa MYO, Etçii ile işbirliği yapacak

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu ile Etçii Entegre Et Tesisleri arasında akademik, bilimsel ve pratik çalışma ortamının genişletilmesi amacıyla eğitimde iş birliği protokolü imzalandı.

 

Protokol kapsamında kurumlar arasında staj, işyeri eğitimi, teknik gezi, part-time iş imkânı, kariyer planlama dersleri kapsamında yönetici ve mühendislerin derslere katkı sunması ve sosyal faaliyetlerin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. İşbirliği protokolüne Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz ve Etçii Entegre Et Tesisi Yöneticileri Niyazi Arslan ve M. Emin Arslan imza attı.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr