Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarının başında gelen Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi 2 yıldır aylık periyotlar ile yayımlamaya devam ediyoruz.


Üniversitemiz; 48. kuruluş yıldönümünde Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal, ekonomik ve sosyal gelişimi için lokomotif görevi üstleniyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda yüzlerce projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların büyük bir kısmını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. “Öğrenci Dostu Üniversite” ve “Toplumla Bütünleşen Üniversite” kavramlarını ön plana çıkararak, hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişini hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz.


Bursa Uludağ Üniversitesi; üstlendiği vizyon, misyon ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 616. basamağa kadar yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor.


Uludağ Postası e-bültenimizi 2023 yılında da aylık periyotlarda paylaşmayı sürdürüyoruz. Bu sayımızda Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi bulabileceksiniz. Hepinize keyifli okumalar diliyorum.


Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

Üniversite tarihinin en büyük projesinde imzalar atıldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BATEG)/Elektrikli Taşıtlar İçin Batarya Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Platformu, TÜBİTAK 1004 Programı-Yüksek Teknoloji Platformları çağrısı kapsamında desteklenecek 12 platform arasında açıklandı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, akademisyenler ve yürütücü kuruluş temsilcilerinin katılımı ile işbirliği protokolüne imza attı. Yükseköğretim kurumları araştırma altyapılarının, AR-GE, tasarım merkezleri ve kamu AR-GE birimleri ile iş birliği yaparak ihtisaslaşması ve mükemmeliyet merkezi haline gelerek geliştirdikleri ürün ve teknolojileri özel sektöre transfer edebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan TÜBİTAK 1004-Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı devam ediyor.

 
Image

Depremzede vatandaşlara “Uludağ” desteği 

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Uludağ Enerji, depremden etkilenen illerde ikamet eden vatandaşlar için maddi ve manevi destek verme konusunda anlaştı. BUÜ ile Uludağ Enerji firması, 6 Şubat’ta gerçekleşen ve 11 ili etkisi altına alan büyük deprem felaketinin yaralarını birlikte saracak.

Image

Üniversitemizin 11 takımı TEKNOFEST finallerinde 

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji organizasyonlarından biri olan TEKNOFEST’e ilk başvurularda Türkiye 1.liği elde etmeyi başaran Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 11 takımı finallerde mücadele etmeye hak kazandı. TEKNOFEST’te final haftası başladı. 

Image

Akıllı Mühendislik Sistemleri Laboratuvarı açılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) işbirliğiyle Bursa Uludağ Üniversitesi'nde kurulumu tamamlanan Akıllı Mühendislik Sistemleri Laboratuvarı açılış için gün sayıyor.

Image

Bayramlaşma geleneği devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan akademik ve idari personel düzenlenen törende bayramlaşmak için bir araya geldi. Geleneksel hale gelen törende Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da son kez çalışanlarla bayramlaşarak helallik istedi.

Image

2022 yılı Web Of Science (WOS) başarımız

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 2022 yılı Web Of Science (WOS) tam makale sıralamasında en fazla yayın yaparak ilk 10'da yer alan akademisyenleri başarılı olmanın sırlarını anlattı.  Hedeflere ulaşmak için ilk kuralın disiplinli çalışmak olduğunu vurgulayan akademisyenler; insanlık yararına bilim 

Image

Mars’a gidecek kara aracını tasarlayacak gençlere proje desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi yönetimi, başarılı öğrenci topluluklarının yanında yer almaya devam ediyor. ABD Utah’ta gerçekleştirilecek Universty Rover Challenge (URC) Yarışması’na katılacak Robot Topluluğu’nun tüm ihtiyaçları için sponsor desteği sağlandı.

Image

Depremzedelere yardım etkinliğine ev sahipliği yaptı

Bursa Uludağ Üniversitesi, depremzede çocuklar yararına düzenlenen organizasyonun ev sahipliğini üstlendi. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Genç BEKSİAD işbirliği ile 0-12 yaşındaki depremzede çocuklar için BUÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde kıyafet mağazası kuruldu. 

Image

Kadın mühendis adaylarına pozitif destek

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler ile kadın mühendis adaylarına Bursa Mühendis Kadınlar Derneği (BUMKAD) tarafından kişisel gelişimlerinin arttırılması adına destek verilecek. Üniversitemiz ile BUMKAD eğitimin desteklenmesi ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı verilmesi amacıyla işbirliği 

Image

ULUTÖMER’den misafir öğrencilere iftar

Bursa Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER), Türkçe hazırlık eğitimine devam eden yabancı uyruklu öğrencilerine iftar yemeği verdi. 350’den fazla öğrencinin katıldığı programda oruçlar hep birlikte açıldı.

Image

Mezun istihdamı ve staj imkânları genişletiliyor

Bursa Uludağ Üniversitesi, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve öğrencilerin daha nitelikli staj imkânlarına sahip olabilmesi amacıyla iş dünyası temsilcileriyle protokol yapmaya devam ediyor.

Image

Yürürlükte olan BAP destekli proje sayısı son 4 yılda 3 katına çıktı

Geride kalan 4 yıl içerisinde her yıl artan oranlarda proje önerisine destek veren Bursa Uludağ Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nün bugün itibariyle sisteminde yürürlükte olan 422 BAP destekli projesi bulunuyor. Sözleşme bekleyenlerin de yürürlüğe girmesiyle birlikte proje sayısının 444’e ulaşması hedefleniyor.

Image

BUÜ’de ısı dönüşüm projeleri aylık 4 milyon TL’lik tasarruf sağladı

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde, 2020 ile 2023 yılları arasında hayata geçirilen ısı dönüşüm projeleri sayesinde aylık ortalama 4 milyon TL’ye varan tasarruf oranlarına ulaşıldı. BUÜ Yönetimi tarafından göreve atandıkları 2019 yılının hemen ardından başlatılan enerji maliyetlerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar nihai sonuçlar vermeye başladı.

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğine otomasyon sektörü de eklendi

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde öğrencilere nitelikli eğitim verilmesi, doğru staj ve uygulama dersleri almalarına imkan sağlanması ve mezuniyet sonrası istihdam olanaklarının arttırılması amacıyla özel sektörle yapılan işbirliği ağı genişletiliyor.

Image

Üniversitemiz akademisyene TÜBİTAK 1505 desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız’ın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK TEYDEB 1505 Programı kapsamında destek almayı 

Image

Erasmus Değişim Programı’nda işbirliği alanı genişlemeye devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Erasmus Değişim Programı kapsamındaki kurumsal staj anlaşmalarına Almanya’dan bir mimarlık ofisi eklendi. BUÜ’nün uluslararasılaşma stratejik planı çerçevesinde öğrenci hareketliliği kapsamında çeşitliliğin 

Image

BİTUAM değer üretmeye devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (BİTUAM) “Gıda Arz Güvenliği ve Biyoteknolojisi”  ile “Çevre Bilimi ve Teknolojileri” Temalarında Ulusal ve Uluslararası Ar-Ge Projeleri Geliştirmeye ve Değer Üretmeye Devam Ediyor.

Image

Üniversitemizin 18 ADEP projesine YÖK’ten onay

Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlanan ve YÖK’e gönderilen 21 projenin 18’i, Araştırma Odaklı İhtisaslaşma Programı (ADEP) kapsamında kabul edildi. Projelerin toplam değeri yaklaşık 6,5 milyon TL’ye ulaştı.

Image

Elektrikli araç bataryasının bakımı için nitelikli personel yetiştirilecek

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile TÜV Austria Mobility arasında özel bir protokol hayata geçiriliyor. Kurumlar arasında yapılacak işbirliği sayesinde hibrid ve elektrikli araçlar alanında nitelikli projelerin üretilmesi ve Türkiye’nin

Image

Hastanemizde yeni biplan koroner anjiyografi cihazı hizmete başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kardiyoloji Hemodinami Ünitesi için bu günkü piyasa değeri 30 milyon TL’yi bulan yeni biplan koroner anjiyografi cihazı alımı gerçekleştirdi. Cihaz, gerçekleştirilen törenle birlikte sağlık 

Image

Otomotiv sektöründeki personelin niteliğini arttıracak protokol

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Karsan Otomotiv San. Tic. A.Ş. arasında otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu teknik bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Image

Mezuniyet oyunu ‘Bernarda Alba’nın Evi’ ayakta alkışlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nün mezuniyet oyunu “Bernarda Alba’nın Evi” sahnelendi. Federico Garcia Lorca’nın yazmış olduğu “Bernarda Alba’nın Evi” adlı oyun 5 Nisan 2023’de Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür 

Image

Üniversite Güçlendirme Vakfı’ndan bağışçılara özel teşekkür

Bursa Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı, öğrencilerin eğitimlerini kolaylaştırmak ve daha kaliteli eğitim almalarına imkân tanımak için üniversiteye veya fakültelere bağışta bulunan hayırseverler için özel bir program düzenledi.

Image

Şampiyon Bursa Uludağ Üniversitesi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 5-8 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlenen ÜNİLİG Karate Türkiye Şampiyonası tamamlandı. Turnuvaya Bursa Uludağ Üniversitesi damga vurdu. Türkiye’nin 52 farklı üniversitesinden 209 sporcunun katıldığı organizasyonda yer alan BUÜ Erkek Karate Kumite Takımı, Türkiye Şampiyonu 

Image

Yoğun bakımda ikinci etap tamamlanarak hizmete açıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde 2021 yılında başlatılan yoğun bakım yenileme çalışmalarında ikinci etap da tamamlandı. Önceki yıl ilk etapta 21 yatağın kullanıma sunulmasının ardından, ikinci kısmın tamamlanmasıyla birlikte 43 yatak daha hizmete açıldı.

Image

Karacabey MYO ile Yeminli Mali Müşavirler eğitimde işbirliği yapacak

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu ile Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile sektöre nitelikli personel yetiştirmek için kurumlar arasında ortak faaliyetler düzenlenecek.

Image

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden Üniversitemize işbirliği ziyareti

Dünya üniversite sıralamalarında en iyi 200 üniversite arasında gösterilen, Pakistan’ın ise en iyi eğitim kurumlarından biri olan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Yöneticileri, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne  işbirliği ziyareti gerçekleştirdi.

Image

Makina sektöründe işbirliği sayısı artıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi , Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi adına yeni protokollere imza atmaya devam ediyor. Farklı sektörlerde çok sayıda firma ile çalışmalar yürüten Üniversite yönetimi, bilimsel ve akademik projelerin geniş bir 

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni halka

Bursa Uludağ Üniversitesi yönetiminin özel önem verdiği Üniversite-Sanayi işbirliği protokollerine bir yenisi daha eklendi. Bursa merkezli çalışan hava süspansiyon sistemleri firması Fabio, işbirliği yapılan sanayi kuruluşları arasındaki yerini aldı.

Image

Teknolojik Dönüşümde Üniversitemiz ve Coşkunöz Eğitim Vakfı Ortaklığı

Mesleki ve teknik eğitimin Türkiye genelinde gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı, hayata geçirdiği “2023 Yılı Cevher Hibe Destek Programı” kapsamında destek almaya hak kazanan Bursa Uludağ Üniversitesi  ile hibe 

Image

Üniversitemiz ve RUMELİSİAD eğitimde işbirliği yapacak

Bursa Uludağ Üniversitesi , Bursa’nın önemli sivil toplum kuruluşlarından RUMELİSİAD ile işbirliği protokolü imzaladı. Eğitim-öğretim faaliyetleri genelinde yürütülecek ortak çalışmaların yanı sıra 30 öğrenciye de burs desteği sağlanacağı açıklandı.

Image

4. Uluslararası Fen, Matematik, Girişimcilik Ve Teknoloji Eğitimi Kongresi

Değerli Akademisyenlerimiz ve Öğrencilerimiz ,Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde, 18-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında 4. ULUSLARARASI FEN, MATEMATİK, GİRİŞİMCİLİK VE TEKNOLOJİ EĞİTİMİ KONGRESİ gerçekleştirilecektir.

Image

Üniversitemiz Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü Faaliyet Raporu yayınlandı

Üniversitemizde 2021 yılının Nisan ayında başlatılan Sürdürülebilir Kampüs Projesi kapsamında Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü kuruldu. Koordinatörlük tarafından bugüne kadar çeşitli toplumsal 

Image

Üniversite Yönetimi iftarını depremzedelerle yaptı

Bursa Uludağ Üniversitesi Yöneticileri, Nilüfer Hatun Konukevi’nde kalan depremzede aileleri birlikte oruçlarını açtı.Türkiye’yi sarsan büyük afetten etkilenerek Bursa’ya getirilen 70 depremzede, BUÜ Nilüfer Hatun Konukevi’nde misafir olarak kalmaya devam ediyor.

Image

Üniversitemiz 2022 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi listesinde ilk 20’de yer aldı

TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2022 yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklandı. Bursa Uludağ Üniversitesi geçen yıla göre puanını 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr