Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarının başında gelen Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi 2 yıldır aylık periyotlar ile yayımlamaya devam ediyoruz.


Üniversitemiz; 48. kuruluş yıldönümünde Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal, ekonomik ve sosyal gelişimi için lokomotif görevi üstleniyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda yüzlerce projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların büyük bir kısmını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. “Öğrenci Dostu Üniversite” ve “Toplumla Bütünleşen Üniversite” kavramlarını ön plana çıkararak, hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişini hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz.


Bursa Uludağ Üniversitesi; üstlendiği vizyon, misyon ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 616. basamağa kadar yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor.


Uludağ Postası e-bültenimizi 2023 yılında da aylık periyotlarda paylaşmayı sürdürüyoruz. Bu sayımızda Eylül ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi bulabileceksiniz. Hepinize keyifli okumalar diliyorum.


Prof. Dr. Ferudun YILMAZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 
Image

TEKNOFEST’TE EN İYİ ÖN KULUÇKA GİRİŞİMCİ ÖDÜLÜ BUÜ’NÜN 

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İsmail Emir Yassı ile Translasyonel Tıp Ana Bilim Dalı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Şehime Gülsün Temel'in ürettiği giyilebilir destek ve rehabilitasyon cihazı, TEKNOFEST’te Sağlık ve Yaşam Teknolojileri

Image

Bursa Valisi Demirtaş’tan BUÜ’ye ziyaret

Kısa bir süre önce Bursa Valiliği görevine atanan Mahmut Demirtaş, Bursa Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret etti. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı ile Genel Sekreter Osman Dikmen tarafından karşılan Bursa

Image

Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yeni Müdür Prof. Dr. Sezgin Kaya oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yeni dönem başladı. Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit’in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olmasının ardından Enstitü Müdürü olarak Prof. Dr. Sezgin Kaya atandı.

Image

TÜDAM'da görev değişimi

Bursa Uludağ Üniversitesi Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÜDAM) bayrak değişimi oldu. Son 4 yıldır Merkezin Müdürlüğünü yürüten Doç. Dr. Erdem Özdemir, görevi Doç. Dr. Fatih Gürses’e devretti.

Image

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi’nin 2 bölümü akredite edildi

Türkiye’deki 23 Araştırma Üniversitesi arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi’nin kalite yolculuğu tüm birimlerde aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Ulusal ve uluslararası arenada niteliğin üst  

Image

Hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu yıl başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı. BUÜ Tıp Fakültesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasıyla vesilesiyle 14. kez Beyaz Önlük Töreni düzenledi.

Image

Diş Hekimi adaylarına beyaz önlük töreni

Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemini gerçekleştirdiği Beyaz Önlük Giyme Töreni ile başlattı. Bu yıl 4. kez akademik takvimi başlatan BUÜ Diş Hekimliği Fakültesi, yeni öğrencileri için açılış ve beyaz önlük giyme töreni düzenledi.

Image

8. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi BUÜ ev sahipliğinde başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi, 8. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden gelen çok sayıda akademisyen ve araştırmacının konuk olduğu, 4 gün sürecek kongrede 100 sözlü, 37’de poster bildiri sunulacak.

Image

Üniversitemiz’ den Özbek akademisyenlere yaz semineri

Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü, bu yıl 18-30 Eylül tarihleri arasında Türk Dünyası Genç Tarihçileri projesi kapsamında gerçekleştirdiği yaz okullarının ikincisini Türkiye’de düzenledi. Organizasyona ev sahipliği yapan Bursa Uludağ Üniversitesi, Özbek akademisyenler  için dört ayrı seminer organize etti.

Image

Akademisyen çiftin TÜBİTAK BİDEB-2218 proje başarısı

TÜBİTAK BİDEB 2218-Yurtiçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında Türkiye genelinde Sağlık Bilimleri alanında desteklenen 12 projeden 2’si Bursa Uludağ Üniversitesi  laboratuvarlarında araştırılmak üzere desteklenmeye hak kazandı. BUÜ Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim  

Image

ADEP destekli proje ile bakteri kaynaklı ishal etkenleri araştırılacak

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ayşegül Eyigör’ün yürütücülüğünü üstlendiği proje ile bakteriyel kaynaklı ishal etkeni olan campylobacterler incelenecek. BUÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından Araştırma 

Image

Üniversitemiz akademisyeninden Din Bilimlerine metodolojik katkı

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Aytekin Özel, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) kapsamında hazırladığı proje çalışmasıyla “Din Bilimlerindeki Usûl Çalışmaları”na destek verecek.

Image

Üniversitemizde üretilen 120 şeftali çeşidinin hasadı yapıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi , eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra Ar-Ge konularında da bilimsel çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kendi alanında Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından birisi olan BUÜ Ziraat Fakültesi, üretimini yaptığı 120 şeftali çeşidi ile hem öğrencilerine nitelikli eğitim veriyor 

Image

Astımlı çocuklar İznik'te hem öğrendi hem eğlendi

Astım ve Alerjili Çocuklar Eğitim ve Spor Kampı, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nihat Sapan ve Doç. Dr. Şükrü Çekiç sorumluluğunda 4-9 Eylül 2023 tarihleri arasında İznik DSİ Tesisleri’nde başarıyla gerçekleştirildi. 

Image

Üniversitemiz akademisyeninden çimentonun dayanıklılığını yükseltecek proje

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Mardani’nin yürütücüsü olduğu ‘Çimentolu Sistemlerde Kullanılabilen, Üstün Performanslı, Puzolanik Özelliğe Sahip, Çevre Dostu ve Ekonomik Polipropilen Esaslı Akıllı Liflerin Geliştirilmesi’ projesi, inşaat sektöründe yeni gelişmelerin önünü 

Image

TEKNOFEST Ankara’da BUÜ rüzgârı

Türkiye'nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in Ankara etabı başarıyla tamamlandı. Etimesgut Havalimanı’nda yapılan ve toplam 5 gün süren festival yoğun bir ilgiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, organizasyona gelerek tüm paydaşlarla birlikte sahneye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinlikte emeği bulunan herkese teşekkür etti. 

Image

2024-2028 Stratejik Plan hazırlıkları başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın atanması ile yeni dönem çalışmaları kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi’nin  gelecek  5 yıllık dönemdeki yol haritasını çizecek Stratejik Plan hazırlıkları başladı. BUÜ Stratejik Planı’nın 2024-2028 yılını kapsayacak şekilde yenileme talebi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe 

Image

AVESİS BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ HAKKINDA

Değerli Akademisyenlerimiz,

Bir Araştırma Üniversitesi olarak, Üniversitemizin hedefleri doğrultusunda AVESİS veri tabanının güncel tutulması üst yönetimimizin en önemli öncelikleri arasında bulunmaktadır. Yüksek bir ivme ile artan yayın, atıf, fikri mülkiyet ve benzeri akademik 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr