Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarının başında gelen Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi 2 yıldır aylık periyotlar ile yayımlamaya devam ediyoruz.


Üniversitemiz; 48. kuruluş yıldönümünde Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal, ekonomik ve sosyal gelişimi için lokomotif görevi üstleniyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda yüzlerce projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların büyük bir kısmını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. “Öğrenci Dostu Üniversite” ve “Toplumla Bütünleşen Üniversite” kavramlarını ön plana çıkararak, hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişini hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz.


Bursa Uludağ Üniversitesi; üstlendiği vizyon, misyon ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 616. basamağa kadar yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor.


Uludağ Postası e-bültenimizi 2023 yılında da aylık periyotlarda paylaşmayı sürdürüyoruz. Bu sayımızda Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi bulabileceksiniz. Hepinize keyifli okumalar diliyorum.


Prof. Dr. Ferudun YILMAZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

Araştırma Üniversitesi vizyonuna ULUTEK ve TTO katkısı

 

Türkiye’deki 23 Araştırma Üniversitesi arasında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz döneminde yerini sağlamlaştırmak için adımlar atacak. Ar-Ge, patent, proje ve makale konularında akademisyenlerden daha fazla katkı beklediklerini söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yeni dönemde ULUTEK Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin de bu çalışmalara öncülük edeceğinin altını çizdi.

BUÜ bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ULUTEK Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi’nin olağan genel kurulları tamamlandı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda ULUTEK Teknopark’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen İbrahim Burkay, Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı ve ULUTEK Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Taşdelen Engin, BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, TTO Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Eren ile diğer üyelerin hazır bulunduğu genel kurulda yeni dönemin yol haritaları da belirlendi.

 

Dekanlıklarda yeni görevlendirmeler!

 

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yeni dekanı belli oldu

https://www.uludag.edu.tr/haber/view/18078/guzel-sanatlar-fakultesinin-yeni-dekani-belli-oldu 

BUÜ Tıp Fakültesi’nin en genç ve ilk kadın Dekanı görevi devraldı 

https://www.uludag.edu.tr/haber/view/18042/buu-tip-fakultesinin-en-genc-ve-ilk-kadin-dekani-gorevi-devraldi 

Hukuk Fakültesi’nde bayrak değişimi 

https://www.uludag.edu.tr/haber/view/18063/hukuk-fakultesinde-bayrak-degisimi 

 

Koordinatörlüklerde değişimler devam ediyor!

 

BAP Koordinatörlüğünde bayrak değişimi

 

https://www.uludag.edu.tr/haber/view/18138/bap-koordinatorlugunde-bayrak-degisimi 


BUÜ’de yeni Spor Koordinatörü Öğr. Gör. Tuncer Topsaç oldu

 

https://www.uludag.edu.tr/haber/view/18137/buude-yeni-spor-koordinatoru-ogr-gor-tuncer-topsac-oldu 


Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü’nde yeni görevlendirme

 

https://www.uludag.edu.tr/haber/view/18126/uluslararasi-akademik-iliskiler-koordinatorlugunde-yeni-gorevlendirme 


BUÜ’de yeni dönemde de ‘kalite’ öncelik olacak

 

https://www.uludag.edu.tr/haber/view/18125/buude-yeni-donemde-de-kalite-oncelik-olacak

 
Image

Üniversite tercihi yapacaklara akademisyenlerden tavsiye

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Akça ve Uzm. Psk. Dan. Sümeyye Yücel, tercih dönemindeki öğrencilere yönelik bilgilendirici bir yazı hazırladı.

Image

Deney Hayvanları Yetiştirme ve Araştırma Birimi’nde bayrak değişimi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki Deney Hayvanları Yetiştirme ve Araştırma Birimi, yeni dönemde çalışmalarını Prof. Dr. Nevzat Kahveci yönetiminde sürdürecek. Önceki yıl hayırsever bağışlarıyla yeniden yapılandırılarak hizmete açılan 

Image

Avrupa Combat Sporlar Şampiyonası’na BUÜ damgası

Bursa Uludağ Üniversitesi, Karate ve Kick Boks dallarında katıldığı Üniversiteler Avrupa Combat Sporlar Şampiyonası’nda iki alanda da önemli dereceler elde etmeyi başardı. Hırvatistan’ın başkenti Zagreb ’te 20-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Üniversiteler Avrupa Combat Sporlar 

Image

Üniversitemiz Güçlendirme Vakfı’nda yeni yönetim belirlendi

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin çalışmalarında en büyük destekçilerinden olan Güçlendirme Vakfı’nın olağanüstü genel kurulu tamamlandı. Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın Rektörlüğe atanmasının ardından düzenlenen organizasyonda yeni yönetim kurulu da belirlendi.

Image

Üniversitemiz akademik performansa odaklandı

YÖK tarafından 23 Araştırma Üniversitesi arasına seçilen Bursa Uludağ Üniversitesi, akademik ve bilimsel yayın sayılarının artırılması hedefiyle yeni adımlar atmaya devam ediyor. BUÜ, üniversitelerin verilerini ölçümleyerek sahip oldukları performanslar hakkında bilgiler yayımlayan Incites’in Türkiye

Image

Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Prof. Dr. Ali Kara dönemi

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Ali Kara getirildi.BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde bayrak değişimi yaşandı. Yaklaşık 4 yıldır Enstitü Müdürü olarak çalışan Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, görevi Prof. Dr. Ali Kara’ya devretti. 

Image

Üniversitemiz, Üniversite-Sanayi işbirliğine odaklanmaya devam ediyor

Üniversite-Sanayi işbirliği konusunda son yıllarda önemli mesafeler alan Bursa Uludağ Üniversitesi, yeni dönemde de aynı kararlılıkla iş dünyası temsilcileriyle proje ortaklığı yapmayı sürdürecek.

Image

Üniversitemizin paydaş olduğu Erasmus+ Projesi “ENCITS” başarıyla tamamlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ortak olduğu “Enhancing Creative and Innovative Teaching Skills Through Training and Observation” adlı Erasmus+ KA2 Projesi’nde sona gelindi. BUÜ Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden 

Image

Fen-Edebiyat Fakültesi Akademisyen Kataloğu tamamlandı

Daha önce sayısal bölümleri paylaşılan BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Akademisyen Kataloğu, sosyal bölümlerin de eklenmesiyle tamamlamış oldu. Tüm akademisyen ve çalışmalarının yer aldığı kataloğu incelemek için tıklayınız.

Image

MEYOK E-BÜLTEN 5. SAYI YAYIMLANDI

Değerli paydaşlarımız,

Bursa Uludağ Üniversitesi MEYOK Koordinatörlüğü olarak Meslek Yüksekokulları E-Bültenin 5. sayısı ile sizlere ulaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.Geçtiğimiz sayılardan farklı olarak MEYOK Koordinatörlüğü’nün de faaliyetlerinden özet 

Image

Devlet Konservatuvarı akademisyen kataloğu yayınlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademisyen kataloğu yayınlandı. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından hazırlanan katalog, farklı kurum ve kuruluşların ihtiyaç duydukları konularda alanında uzman akademisyenlere daha kolay ulaşmasını sağlayacak.

Image

Spor Bilimleri Fakültesi Akademisyen Kataloğu yayımlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyen kataloğu yayınlandı. Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından hazırlanan katalog, farklı kurum ve kuruluşların ihtiyaç duydukları konularda alanında uzman akademisyenlere daha kolay ulaşmasını sağlayacak.

Image

‘Semantikten Natüralizme Quine Üzerine Eleştirel İncelemeler’ çalıştayı BUÜ’de gerçekleştirildi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü akademisyen ve öğrencileri tarafından düzenlenen Semantikten Natüralizme Quine Üzerine Eleştirel İncelemeler Çalıştayı’ na ev sahipliği yaptı.

Image

ULUKOZA GİRİŞİMCİLERİ SAĞLIKLI ÇİKOLATA YAPACAK MAKİNE ÜRETTİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Bursa Uludağ TTO) markası ULUKOZA ile TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı’nı kazanan girişimciler Batuhan İnce ve İbrahim Özgen, herkesin kendi evinde istediği tat ve lezzette sağlıklı çikolata üretmesini sağlayacak sistem

Image

Mühendislik Fakültesi’nin akreditasyon başarısı devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, akredite edilen bölüm sayısını artırırken bir yandan da yeni bölümlerini akredite ettirmeyi sürdürüyor. MÜDEK tarafından açıklanan değerlendirme sonuçlarına göre BUÜ Mühendislik Fakültesi Makine ve Elektrik Elektronik Mühendisliği 

Image

Üniversitemiz akademisyeninin yeni keşfiyle ‘Bursa’nın adı bilim literatürüne geçti

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen Prof. Dr. Ali Aydoğdu, yürüttüğü araştırmalar neticesinde keşfettiği yeni parazit türüne Bursa’nın adını verdi. BUÜ Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Aydoğdu  

Fen Bilimleri Enstitüsü’nün 2022 yılı tez kataloğu yayınlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, programlarında kayıtlı olan tezli yüksek lisans ve doktora programlarındaki lisansüstü öğrencilerden 2022 yılında 388 öğrenci yaptıkları tez çalışmalarını başarıyla tamamlayarak mezun oldu. Bu çalışmalardan 84’ü doktora programlarında, 304’ü ise yüksek lisans programlarında yürütüldü. Çalışmaların 366’sına ise katalogda yer verildi.

 

BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bir önceki sene olduğu gibi 2022 yılında da Makine Mühendisliği Anabilim Dalı 30 yüksek lisans ve 12 doktora öğrencisi ile en çok mezun veren anabilim dalı olmayı başardı. İkinci sırada 33 yüksek lisans ve 4 doktora mezunu ile Mimarlık Anabilim Dalı yer alırken, 24 yüksek lisans 8 doktora mezunu ile Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı da Enstitü programlarında en çok mezun veren 3. Anabilim Dalı oldu.

Image
 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr