Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarının başında gelen Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi 2 yıldır aylık periyotlar ile yayımlamaya devam ediyoruz.


Üniversitemiz; 48. kuruluş yıldönümünde Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal, ekonomik ve sosyal gelişimi için lokomotif görevi üstleniyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda yüzlerce projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların büyük bir kısmını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. “Öğrenci Dostu Üniversite” ve “Toplumla Bütünleşen Üniversite” kavramlarını ön plana çıkararak, hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişini hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese bir kez daha gönülden teşekkür ediyoruz.


Bursa Uludağ Üniversitesi; üstlendiği vizyon, misyon ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 616. basamağa kadar yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor.


Uludağ Postası e-bültenimizi 2023 yılında da aylık periyotlarda paylaşmayı sürdüreceğiz. Bu sayımızda Ocak ayında Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri bulabileceksiniz. Keyifle okuyacağınızı ümit ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.


Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

Modern laboratuvarlarda güçlü bilimsel çalışmalara imza atılıyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi, kurumun sahip olduğu tüm laboratuvar altyapılarını güçlendirmeye devam ediyor. Yatırım ve destekler sayesinde her geçen gün modernleşen birimlerde görev yapan akademisyenler de güçlü bilimsel çalışmalara imza atıyor.

 

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile birlikte Mühendislik Fakültesi bünyesinde hizmet veren tüm laboratuvarları ziyaret etti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu ve akademisyenlerin de eşlik ettiği ziyarette, devam eden çalışmalar ve talepler konusunda görüş alışverişi yapıldı.

 
Image

Mimar adayları Bursa’nın tarihi bölgelerini yeniden projelendirdi

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2. sınıf öğrencileri, Bursa’nın tarihi mahallelerinden olan Karamazak, Nalbantoğlu, Emirsultan Mahalleleri ve Hisar Bölgesi için modern projeler hazırladı. Projeler arasından dereceye girenler, 

Image

ULUKOZA, girişimcilik hayallerini gerçeğe dönüştürüyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilere yol haritası çizdiği markası ULUKOZA, teknoloji tabanlı girişimcilik merkezi olma özelliği taşıyarak, yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesine destek olmaya devam ediyor.

Image

Emine teyzeden duygulandıran bağış

Bursa’da yaşayan Emine Apaydın (90), evini Bursa Uludağ Üniversitesi’ne bağışlama kararı aldı. Yapılan bağış karşısından mutlu olan ve duygulanan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Emine teyzeyi makamında ağırladı.

Image

Sürdürülebilirlik Akademisi Başladı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü kampüsteki sürdürülebilirlik faaliyetlerinin yanı sıra endüstri için de sürdürülebilirlik programları geliştiriyor. İç ve dış paydaşların sürdürülebilirlik yolculuklarına yardımcı oluyor

Image

Masa Tenisi Turnuvası'nda şampiyonlar belli oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık, Kültür Spor Daire Başkanlığı işbirliğinde yapılan Masa Tenisi Turnuvası tamamlandı. Birimler arası iletişimin güçlendirilmesi ve personel motivasyonunun arttırılması hedefiyle düzenlenen Masa Tenisi Turnuvası, final mücadelelerinin ardından sona erdi.

Image

Avrupa’nın en iyisi UMAKİT’e SKT’den özel destek 

Ulusal ve uluslararası alanlarda katıldıkları tüm yarışlarda en iyi dereceleri elde eden Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu (UMAKİT), otomotiv sektörünün önde gelen şirketlerinden SKT tarafından desteklenecek. Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNOFEST Yarışları’nda mücadele eden veya farklı yarışlara proje hazırlayan tüm topluluklara 

Image

Diş Hekimliği Fakültesi’nin laboratuvarı Presimsan’dan

Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Binası yapımı Görükle Kampüsü içerisinde devam ederken, öğrencilerin büyük bir ihtiyaç duyduğu uygulama laboratuvarı sorunu hayırsever desteği ile çözüme 

Image

BUÜ’den Atış Holding’e akademik destek 

Bursa Uludağ Üniversitesi, iş dünyasının önemli temsilcilerinden Atış Holding Anonim Şirketi ile işbirliği protokolü imzaladı. Yapılan anlaşma ile akademik desteğin yanı sıra staj, eğitim desteği ve danışmanlık noktasında da ortak projelere imza atılacak.

Image

Tıp Fakültesi’nin kurucu akademisyenlerinden Prof. Dr. Ayhan Arınık’a veda

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucu akademisyen ve eski dekanlarından Prof. Dr. Ayhan Arınık (89) vefat etti. Prof. Dr. Ayhan Arınık, uzun yıllar hizmet ettiği Üniversite’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Image

Mustafakemalpaşa MYO’nun yeni serası faaliyete geçti

Bursa Uludağ Üniversitesi  Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nda özel sektör desteğiyle yapımı tamamlanan yeni sera için açılış töreni düzenlendi. Toplamda 250 metrekare olması planlanan sera, öğrenciler için uygulama alanı olarak hizmet verecek.

Image

Mustafakemalpaşa Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi protokolü yenilendi

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu ve Mustafakemalpaşa Belediyesi işbirliğiyle hayata geçiren ‘’Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’’  protokolü yenilendi. Yeni anlaşma ile bahçedeki bitki sayısının arttırılması ve verimliliğin 

Image

Uludağ Koleji ile akademik ve bilimsel işbirliği protokolü yenilendi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Özel Uludağ Koleji ile eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan işbirliğini yeniledi. 4 yıl önce başlatılan ortak çalışma kültürünün, yapılan anlaşma ile yeni projeler ortaya çıkarması hedefleniyor.

Image

Seçkin Onur’dan Tıbbi Farmakoloji’ye bağış

Sektörünün öncü firmalarından olan Seçkin Onur Gıda, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’na 250 bin TL bağışladı. Akademik ve bilimsel çalışmalar için değerlendirilecek bağış, aynı zamanda fiziksel altyapı ve diğer ihtiyaçlarda da kullanılabilecek.

Image

Havelsan’a akademik işbirliği desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Havelsan arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Havelsan’da görev yapan personelin BUÜ’de belli alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi alacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yazılım mühendisliği alanındaki ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile 1982 yılında kurulan Havelsan, savunma 

Image

2023’ün ilk ''Ayın Vatandaşı '' Ödülü Harmancık MYO’ya

Bursa Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı akademisyen ve öğrencileri, 2023 yılının ilk ‘Ayın Vatandaşı’ ödülüne layık görüldü. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yeni yılın ilk Belediye Meclis Toplantısı’nda, Ocak ayı için yapılan değerlendirme sonucunda 

Image

“Sürdürülebilir İyilik İçin Anaokulu Modeli” projesi başladı

Yürütücülüğünü Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nalan Kuru’nun yaptığı ‘Erken Çocuklukta Sürdürülebilir Sosyal Duygusal İyi Oluşu Desteklemek İçin Bir Anaokulu Model Önerisi’ isimli TÜBİTAK 1001 Projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Image

Kolortek’ten BUÜ’ye dev bağış

Bursa’nın önde gelen kuruluşlarından Sungroup’a bağlı olarak boya sektöründe faaliyet gösteren Kolortek firması, Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun eksikliklerinin giderilmesi amacıyla 6 milyon TL bağışta bulundu.

Image

Vemus’tan BUÜ’ye ikinci TEKNOFEST desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNOFEST’te yarışacak takımlara iş dünyasından sponsorluk desteği almayı sürdürüyor. Bursa’da endüstriyel elektronik alanında faaliyet gösteren Vemus firması, önceki yıl

Image

BUÜ’den EPDK başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şekip Esat Hayber’in akademik danışmanlığını yürüteceği ‘Optik Tabanlı Elektrik Enerjisi Güç Ölçümü’ isimli Ar-Ge projesi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan (EPDK) destek almayı başardı.

Image

BUÜ Eğitim Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak panel düzenledi

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü özel bir panel gerçekleştirdi. Eğitim Fakültesi akademisyenleri ve yabancı akademisyenlerin katıldığı programda güncel teorik eğitim uygulamaları ele alındı.

Image

ULUTEK Firmaları, dünya devleriyle birlikte CES 2023'te 

Teknolojide dünya devlerinin bir araya geldiği ABD’deki CES 2023 Fuarı’na katılan ULUTEK Teknopark firmaları, çalışmalarıyla ilgi odağı oldu. 1967 yılından bu yana düzenlenen Las Vegas’taki CES-Tüketici Elektroniği Fuarı 

Image

Özel öğrencilerden ‘Engelsiz Kütüphane’ye ziyaret

Bursa Uludağ Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlü ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ‘Görme Engelliler Beyaz Baston Haftası’ nedeniyle özel bir etkinliğe imza attı.

Image

Akademik ve idari personele ilk yardım eğitimi

Bursa Uludağ Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü’nün Türk Kızılay ile birlikte organize ettiği “İlk Yardım Eğitimleri” tamamlandı. Eğitimlere akademik ve idari personel yoğun ilgi gösterdi.

Image

Tarımsal Öğretimin 177. yılı BUÜ’de kutlandı

Türkiye’de tarımsal eğitim-öğretimin başlamasının 177. yıldönümü Bursa Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gerçekleştirilen programa akademisyenlerin yanı sıra meslek 

Image

Lojistik Programı öğrencilerine staj, işyeri eğitimi ve burs desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi ile sektörün önde gelen firması ESA Lojistik ve Gümrükleme arasında özel bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol sayesinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı’nda eğitim gören öğrenciler staj, işyeri eğitimi ve burs 

Image

Efsane Rosetta Stone uygulaması yeniden Kütüphanemizde…

Dünyanın bir numaralı online dil eğitim ve öğretim seti olan Rosetta Stone online dil öğrenme aracı Bursa Uludağ Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından satın alınarak Üniversite mensuplarının erişimine açıldı.

Image

BUÜ’nün 1,5 milyon Euro bütçeli AB Projesi başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından Horizon Europe programı kapsamında desteklenen REMODEL isimli projenin startı 

Image

BUÜ’den “Hibrid ve Elektrikli Araç” alanında özel protokol

Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye Madeni Eşya Sanatkârları Federasyonu ile hibrid ve elektrikli araçlar alanında Ar-Ge ve teknolojik çalışmaların yürütülmesi hedefiyle özel bir protokol imzaladı.

Image

Otomotiv sektörüne nitelikli işgücü sağlayacak protokol

Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarının geliştirilmesine öncelik veren Bursa Uludağ Üniversitesi, sektörün öncü firmalarından İnallar ile özel bir protokole imza attı. Yapılan anlaşma ile teknik bilgi ve becerisi yüksek 

Image

BUÜ ve TÜYAFED’den yazılım sektörüne nitelikli istihdam sağlayacak işbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi, iş dünyasının talep ettiği nitelikli personelin yetiştirilmesi ve istihdam desteğinin sağlanması amacıyla Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) ile işbirliği protokolü imzaladı.

 

Otomotiv ve savunma sanayine yeni projeler bu laboratuvarlardan çıkacak

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği bünyesinde bilimsel çalışmalarına devam eden Uygulamalı Mekanik ve İleri Malzemeler Araştırma Grubu (UMİMAG) Laboratuvarlarını ziyaret etti.

 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün ve Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz’ün eşlik ettiği ziyarette, UMİMAG Laboratuvarları Yöneticisi Prof. Dr. Murat Yazıcı ve araştırma ekibi tarafından heyete çalışmalar hakkında bilgi aktarıldı.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr