Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi aylık olarak yayımlamaya devam ediyoruz.


Kuruluşunun 47. yılını kutlayan Üniversitemiz, Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal ve ekonomik gelişimine lokomotiflik etmeye devam ediyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda çok sayıda projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların neredeyse tamamını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. Öğrenci Dostu Üniversite ve Toplumla Bütünleşen Üniversite kavramlarını ön plana çıkararak hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişimizi hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.


Bursa Uludağ Üniversitesi, yenilenen vizyonu ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 716. basamağa yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor. 


Yeniden hazırlamaya başladığımız Uludağ Postası e-bültenimizin bu sayısında Haziran ayında Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri bulabileceksiniz. Keyifle okuyacağınızı ümit ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.


Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

Çocuk Onkoloji Kliniği hizmete devam edecek 

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniği'nin kapatılacağına dair sosyal medyada çıkan paylaşımlar üzerine Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz açıklama yaptı.

 
Image

Yoğun bakımda yenileme çalışmaları tamamlanıyor 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi’nin yoğun bakım ünitelerinde 2021 yılında başlatılan yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında yenilemesi biten kısımlar törenle faaliyete açıldı. Yoğun bakım hizmetlerinin sürdürülmesinde 3 seviye hastalara hizmet sunan yoğun bakımlarında 

Image

Bursa Uludağ Üniversitesi sporun her alanında 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), bünyesinde oluşturduğu takımlar ile çeşitli spor branşlarında mücadele ediyor. Hentboldan futbola, kick bokstan karateye birbirinden farklı onlarca alanda kurulan takımlar, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı kazanmak için ter döküyor.

Image

BUÜ ve Tat Gıda arasında protokol 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), üniversite-sanayi iş birliği kapsamında Tat Gıda ile protokol imzaladı. İş birliği kapsamında, Ar-Ge çalışmalarına akademik destek 

Image

Spor Bilimleri’nde coşkulu mezuniyet 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Image

Geleceğin sanatçıları diplomalarını aldı 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. 

Image

Teknik Bilimler MYO’da coşkulu mezuniyet 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)  Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı sonunda mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için Mezuniyet Töreni düzenledi.

Image

Yeni mühendisler mezun oldu 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. 

Image

Mustafakemalpaşa'da Mezuniyet Heyecanı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nda eğitimlerini tamamlayan 28. dönem mezunları diplomalarına kavuşma heyecanı yaşadı.

Image

BUÜ ile Ceviz Üreticileri Derneği Arasında Bilimsel İşbirliği 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), akademik ve bilimsel çalışma ortamının genişletilmesi amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla protokoller imzalamaya devam ediyor. BUÜ Yönetimi, Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD) ile bilimsel işbirliği protokolü imzaladı.

Image

İznik’te Coşkulu Mezuniyet 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ)  İznik Meslek Yüksekokulu, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Mezuniyet Töreni yüksekokul yerleşkesinde gerçekleştirildi. Törene BUÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ferudun Yılmaz, İznik Kaymakamı Recai Karal, Belediye Başkanı Kaan Mehmet Usta, İznik Meslek 

Image

BUÜ’den Elektrikli Araçlarda Yangın Önleme ve Hasar Azaltıcı Önlemler Çalıştayı 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından organize edilen “Elektrikli Araçlarda Yangın Önleme ve Hasar Azaltıcı Önlemler” başlıklı çalıştay çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Image

Dörtnala Mezuniyet Coşkusu 

Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu’nda eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreni Mennan Pasinli Atçılık MYO uygulama çiftliğinde gerçekleşti. Törene, BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün

Image

İİBF’liler kep attı 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için bir mezuniyet töreni düzenledi.

Image

BUÜ’de Enerji Yönetimi İstişare Toplantısı 

Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde bulunan birimlerin doğalgaz ve elektrik talebinin güvenli, sürekli ve rekabetçi koşullarda karşılanabilmesine yönelik atılacak

Image

Gemlik’te mezuniyet heyecanı 

Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde geniş bir katılımla ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Image

UMAKİT’ten bir başarı daha 

Bilişim Vadisi ile FEV INN Üniversitelerarası Araç Takımları Yarışması’nda, geliştirdikleri yerli yakıt pili projesiyle Bursa Uludağ Üniversitesi’nden UMAKİT Energy takımı 

Image

BUÜ’de kalite çalışmaları son sürat 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), tüm birimleri ile gerçekleştirdiği kalite hareketinde hızla ilerlemeye devam ediyor. Türk Standartları Enstitüsü yetkilileri tarafından 23-24 Haziran 2022 tarihlerinde 2 gün boyunca süren gözetim tetkiki süreci tamamlandı.

Image

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde Otonom Servis Aracı Tasarlandı 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde faaliyet gösteren Otonom Araç Geliştirme Grubu, kampüs içerisinde otonom servis aracı hizmeti verecek bir proje geliştirdi. OTAGG-01 Otonom Araç Projesi için akademisyenler 

Image

Genç Sağlıkçılar Kep Attı 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen Mezuniyet Töreni Görükle Kampüsü Atletizm Pistinde düzenlendi.

Image

BUÜ’de “Güzel Nefesler Kulübü” Etkinliği 

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Pulmoner Rehabilitasyon Ünitesinde Tele-Pulmoner Rehabilitasyon programını başarıyla tamamlayan hastalara sertifikalarının verildiği 

Image

350 yeni hekim mesleğe ilk adımlarını attı 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi, düzenlediği 47. Dönem Mezuniyet Töreni ile 350 mezununu daha sağlık ordusuna dâhil etti. BUÜ Tıp Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim dönemini tamamladı.

Image

ULUTEK Teknopark'tan Fuar Atağı 

ULUTEK Teknopark koordinasyonu ile bölgede faaliyet gösteren firmalar, lider teknoloji fuarlarından WIN EURASIA Fuarı ve MMG-EURITECH Avrasya Ar-Ge, İnovasyon & Teknoloji Zirve’sine katılarak yurt içinde 

Image

Geleceğin Girişimcileri Bursa'nın Teknoloji Üssünde 

ULUTEK Teknopark ve Bursa Uludağ TTO’yu ziyaret eden lise öğrencileri, firma yetkilileri ve akademisyenlerden geleceğin meslekleri hakkında kariyerlerini şekillendirecek bilgiler edindi.

Image

Enstitülerde mezuniyet coşkusu 

Bursa Uludağ Üniversitesi enstitülerinden mezun olmaya hak kazanan doktora ve yüksek lisans öğrencileri gerçekleştirilen törenle belgelerini aldı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde

Image

'Sürdürülebilir Kampüs' Gönüllüleriyle Buluştu 

Sürdürülebilir kalkınma anlayışı içinde kendini sürdürebilen, çevresel, sosyal ve ekonomik kalkınma amaçlarını aynı anda sağlayabilen ve bu hedefe giderken topluma liderlik edebilen bir üniversite olmak için gereken adımları atmayı amaçlayan ‘Sürdürülebilir Kampüs Projesi’ kapsamında BUÜ akademik 

Image

BUÜ ve Makina Mühendisleri Odası arasında önemli protokol 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Protokol kapsamında BUÜ Makine Mühendisliği Bölümü 2. Sınıf öğrencileri yaz dönemi stajları içerisinde TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kaynak Eğitim 

Image

Sağlık ordusunun yeni hemşireleri 

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun olma başarısı gösteren 156 hemşire düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu. 

Image

Keles yeni mezunlarını coşkuyla uğurladı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Keles Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Keles Belediyesi Kültür Merkezinde BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. 

Image

Uluslararasılaşmada bir adım daha 

2021 yılında imzalanan ikili işbirliği anlaşması kapsamında, Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi’nden sekiz öğrenci 2021-2022 eğitim yılı bahar döneminde BUÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitim aldı.  

Image

44 yıllık çınar yeni mezunlarını verdi 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen 44. Mezuniyet Töreni’nde 450 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 

Image

Büyükorhan'da mezuniyet heyecanı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Yüksekokul Yerleşkesi’nde gerçekleşti. 

Image

Orhaneli MYO'da mezuniyet coşkusu 

Bursa Uludağ Üniversitesi Orhaneli Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Orhaneli Meslek Yüksekokulu bahçesinde 

Image

Take Off Girişim Zirvesi Başvuruları Başladı 

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Take Off Girişim Zirvesi, Ekim 2022’de İstanbul’da gerçekleştirilecek. 

Image

Marsala Tekstil’den Orhaneli MYO’ya Önemli Destek 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), akademik ve bilimsel çalışma ortamının genişletilmesi amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla protokoller imzalamaya devam ediyor. 

Image

Giessen Justus Liebig Üniversitesi ile yeni protokol

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Almanya Hessen Eyaleti’ndeki Giessen Justus-Liebig Üniversitesi (JLÜ) arasında 20 yılı aşkın süredir devam eden yakın ilişki giderek güçleniyor. 

Image

Karacabey’de mezuniyet mutluluğu 

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Sadık Yılmaz Yerleşkesinde gerçekleşti. Törene katılan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adem Doğangün, MEYOK Koordinatörü

Image

Gemlik’in toprak haritasına BUÜ’den önemli destek 

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Gemlik Belediyesi arasında Gemlik’in toprak haritasının oluşturulması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. apılan protokolle Gemlik'te bulunan arazilerden 3 bin parça 

Image

BUÜ’den Mudanya Üniversitesi’ne tam destek 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, garantörü oldukları Mudanya Üniversitesi ile her alanda iş birliği yapacaklarını, bilgi birikimi ve deneyimlerini aktaracaklarını söyledi.

Image

Orhangazi'de Mezuniyet Sevinci 

Bursa Uludağ Üniversitesi Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Yüksekokul yerleşkesinde Faurecia Polifleks Otomotiv A.Ş. desteğiyle gerçekleşti.

Image

Öğrencilerin Elinden Çini ve Seramik Sergisi

Bursa Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yılsonu Çini ve Seramik 

Image

Güvenli Kampüs Projesi İçin Düğmeye Basıldı 

Kampüsümüzün daha güvenli bir hale getirilmesi için Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Güvenli Kampüs Projesini başlattılar. 

Image

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Akademisyen Kataloğu Yayımlandı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Akademisyen Kataloğu yayımlandı.

Diğer Fakültelerimiz için katalog çalışmaları tamamlandığında yayınlanacaktır. 

Image

Sürdürülebilir Kampüs Gönüllülerini Arıyor

Sürdürülebilir kampüs projesinin temel amacı, sürdürülebilir kalkınma anlayışı içinde kendini sürdürebilen, çevresel, sosyal ve ekonomik kalkınma amaçlarını aynı anda sağlayabilen ve bu hedefe giderken topluma liderlik edebilen bir üniversite olmak için gereken adımları atmaktır.

Image

Floteks’ten Ulujen’e TEKNOFEST Desteği 

Bursa Uludağ Üniversitesi, TEKNOFEST’te yarışacak takımlara iş dünyasından sponsorluk desteği almayı sürdürüyor. Bursa’da otomotiv alanında faaliyet gösteren Floteks firması, ön elemeyi geçmeyi başaran Ulujen Yenilenebilir Enerji Topluluğu’nu destekleme kararı aldı. BUÜ TEKNOFEST Yarışları için çalışmalarına devam ediyor. 

Image

Ziraat öğrencilerine Bak Yapı’dan atölye binası 

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Bak Yapı, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi öğrencileri için atölye binası inşa edecek. Bir yıl içinde bitirilmesi hedeflenen bina tamamlandığında Üniversiteye devredilerek öğrencilerin kullanımına sunulacak.

Image

Üreticiden Ziraat Fakültesi’ne uygulamalı eğitim desteği 

Bursa Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde Zootekni Bölümü öğrencilerinin uygulamalı eğitimine katkıda bulunmak amacıyla manda ve malak hibesinde bulundu. Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleştirilen 

Image

Ürgenç Devlet Üniversitesi’ne BUÜ desteği 

Özbekistan’ın köklü üniversitelerinden Ürgenç Devlet Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi’ne akademik işbirliği ziyareti gerçekleştirdi.

Image

Büyükşehir Belediyesi ile akademik işbirliği protokolü 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), sahip olduğu akademik ve bilimsel deneyimini Bursa yararına kullanabilmek amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya 

Image

Bursa Türk Kültür Mirası Plastik Sanatlar Projesi Sergisi açıldı

Türk Dünyası 2022 Kültür Başkenti Bursa etkinlikleri çerçevesinde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) tarafından organize edilen ‘Bursa Türk Kültür Mirası Plastik Sanatlar Projesi’nin sergi açılışı yapıldı.

Image

Misafir öğrenciler mezuniyet töreninde Türkçelerini konuşturdu 

Bursa Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER), 2021-2022 Eğitim-Öğretim dönemini başarıyla tamamlayan misafir öğrenciler için bir mezuniyet töreni düzenledi.

Image

Sektörünün çatı kuruluşlarından Tekstil Mühendisliği Bölümü’ne özel destek 

Tekstil sektörünün öncü kurumlarından olan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) yönetimleri, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi bünyesinde akademik çalışmalarını 

Image

Teknofeste hazırlanan öğrencilere yeni çalışma atölyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörlüğü, bu yıl Samsun’da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Yarışları için proje hazırlayan gençleri unutmadı. Kampüs içerisindeki uygun bir mekan öğrencilerin kullanımına tahsis edildi. 

Image

Bursa Uludağ Üniversitesi’ni lise öğrencilerine anlattılar 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yönetimi, şehrin köklü eğitim kurumlarından Bursa Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen akademisyenler, üniversitedeki eğitim-öğretim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Image

ULUSEM’den aile içi iletişim semineri 

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM), Bursa Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliği ile Evlilik Rehberliği Eğitim Programı düzenledi. ULUSEM, toplumun temel yapısını oluşturan evlilik kurumunun sağlam temellere oturmasını sağlayabilmek

Image

Nilüfer Belediyesi’nden BUÜ’ye özel destek 

Nilüfer Belediyesi, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) Görükle Kampüsü içerisinde devam eden Dijital Eğitim Merkezi (DieM) binasının inşaatına destek verecek.

Image

İlahiyat Fakültesi’nde keyifli ebru sergisi 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi, akademisyen ve öğrencilerin katıldığı geniş kapsamlı bir ebru sergisi etkinliği gerçekleştirdi. BUÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicabi Gülgen ve 

Image

VI. Süt ve Süt Hayvancılığı Kongresi tamamlandı 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu ve SÜTAŞ iş birliği ile düzenlenen ve ana teması “Sürdürülebilirlik” olan VI. Süt ve Süt Hayvancılığı Öğrenci Kongresi sona erdi.

Image

Sürdürülebilir Kampüs etkinliğinde yürüyüş ve açılış bir arada 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sürdürülebilir Kampüs Projesi Koordinatörlüğü, Dünya Çevre Günü etkinlikleri dolayısıyla Geleneksel Çevre Yürüyüşü etkinliği düzenledi.

Image

Yükseköğretimde yenilenebilir enerji çalışmalarına BUÜ desteği 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) koordinatörlüğünü üstlendiği “2021-1-TR01-KA220-HED-000027614” numaralı ve “Developing Competences of Pre-Service Teachers through STE(A)M-based Renewable Energy Curriculum” başlıklı Renewteach projesinin açılış toplantısı 

Image

İhracatçı Birliği Büyük Ödülü BUÜ’lü akademisyene 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnegöl Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı Öğr. Gör. Nurettin Gökbulut’un Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nden Arş. Gör. Ramazan Bülbül’le birlikte geliştirdiği mobilya tasarımı, İhracatçı Birliği Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Image

Öğrencilerden kampüsteki sürücülere ‘Güvenli Park’ bilgilendirmesi 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği programı öğrencileri, Görükle Kampüsü içerisinde aracını uygun park etmeyen sürücüleri uyararak hazırladıkları el 

Image

Büyükorhan MYO öğrencileri orman yangınıyla mücadelede gönüllü oldu 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Büyükorhan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, bölgede ortaya çıkabilecek muhtemel orman yangınlarıyla mücadele etmek için gönüllülük başvurusunda bulundu.

Image

BUÜ’lü öğrencilere sanatla farkındalık geliştirme eğitimi 

Bursa Uludağ Üniversite (BUÜ) Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ve KIRPART Otomotiv iş birliği ile düzenlenen, eğitimi Hakan Akdoğan tarafından yürütülen “Sanatla Farkındalık Geliştirme Atölyesi”, düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Image

Koronadan hayatını kaybedenlerin iki katından fazlası her yıl sigaradan ölüyor 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu ile Genç Yeşilay Topluluğu’nun 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle ‘Serbest Mikrofon’ programı düzenlendi. Etkinlikte konuşan BUÜ Tütünsüz Kampüs Projesi Sorumlusu

 
Image
 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr