Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi aylık olarak yayımlamaya devam ediyoruz.


Kuruluşunun 47. yılını kutlayan Üniversitemiz, Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal ve ekonomik gelişimine lokomotiflik etmeye devam ediyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda çok sayıda projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların neredeyse tamamını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. Öğrenci Dostu Üniversite ve Toplumla Bütünleşen Üniversite kavramlarını ön plana çıkararak hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişimizi hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.


Bursa Uludağ Üniversitesi, yenilenen vizyonu ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 716. basamağa yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor. 


Yeniden hazırlamaya başladığımız Uludağ Postası e-bültenimizin bu sayısında Kasım ayında Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri bulabileceksiniz. Keyifle okuyacağınızı ümit ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.


Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

BUÜ’de 2023 açılışların yılı olacak

 

Görükle Kampüsü başta olmak üzere, farklı yerleşkelerde başlattığı yatırım çalışmalarında sona yaklaşan Bursa Uludağ Üniversitesi, 2023 yılında çok sayıda akademik ve bilimsel projeyi hayata geçirecek.

 

Üniversite yönetimi tarafından projelendirmesi bitirilen ve 2022 yılında yapım izni alınarak başlatılan inşaat çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor. Başta üniversite bütçesinden yapılan laboratuvarlar ve tıp fakültesi yoğun bakım servisleri olmak üzere, diğer devlet kurumları ve hayırseverlerin desteği ile yürütülen projeler olmak üzere çok sayıda yatırımın 2023 yılında açılışı yapılacak.

 
Image

BUÜ ile Oksijen Zone Hotels arasında işbirliği protokolü

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu ile Oksijen Zone Hotels arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile kurumlar arasında eğitim, uygulama, staj, araştırma ve sosyal faaliyetler yürütülmesi hedefleniyor.

Image

BUÜ’lü akademisyenlere en iyi makale ödülü

Türk Nöroloji doktorlarını temsil eden Türk Nöroloji Derneği’nin 58. Ulusal Kongresi 18-24 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. BUÜ’lü akademisyenlerin hazırladığı makale, 2021 yılı en iyi makale dalında birincilik ödülü kazanmayı başardı.

Image

5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu BUÜ ev sahipliğinde düzenlendi

Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde; Bursa Teknik Üniversitesi, TAGEM, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası ortaklığı ile gerçekleştirilen “5. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu” 24-26 Kasım 2022 tarihleri arasında dijital ortamda başarıyla tamamlandı. Türkiye’deki çok sayıda üniversite ve araştırma kuruluşlarının katılım sağladığı sempozyumda, 3 gün 

Image

BUÜ’lü yüksek lisans öğrencisi hazırladığı proje ile EIT finalinde yer alacak

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimine devam eden Neslihan Ersoyak, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) Jumpstarter programında “InnoEnergy” kategorisinde “HEPCYCLE” Girişimcilik projesiyle finalist olmaya hak kazandı.

Image

TÜBİTAK 2022-2023 Ar-Ge ve Yenilik Konu Başlıkları raporu yayımlandı

TÜBİTAK, 2022-2023 dönemi için belirlediği Ar-Ge ve Yenilik konu başlıklarını yayımladı. İnternet sitesinde yayımlanan ve son derece detaylı olarak hazırlanan çalışmada 3 ana başlık ön plana çıkarıldı.

Image

Öğretmenler Günü BUÜ’de kutlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla geniş katılımlı bir program düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu tarafından marş ve 

Image

Teknik Bilimler MYO, Oyak Renault ile işbirliği yapacak

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, dünyanın en önemli otomotiv üreticilerinden Oyak Renault ile işyeri eğitimi alanında işbirliği protokolü imzaladı.

Image

Elektronik Atık Analiz Raporu 

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü tarafından 14 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen ”Elektrikli ve Elektronik Atık Toplama Günü” etkinliği ile “Elektrikli ve Elektronik Atıklar Kodlama Sınıflarına Dönüşüyor” projesinin açılışı 

Image

BUÜ öğrencilerinin TÜBİTAK Proje başarısı devam ediyor

TÜBİTAK BİDEB 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/1 Dönemi bilimsel değerlendirme sonuçları ile TÜBİTAK BİDEB 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022/1 Dönemi bilimsel değerlendirme sonuçları açıklandı.

Image

Otomotiv sektöründe işbirliği yelpazesi genişliyor

Bursa Uludağ Üniversitesi, Assan Hanil Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile eğitim, stajyer ve mezun desteğinin yanı sıra derslerde deneyim paylaşımına katkı sunma başlıklarında işbirliği protokolü imzaladı. Otomotiv sektörünün önde gelen firması ile yürütülecek protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Assan Hanil Otomotiv 

Image

BUÜ’de “Atığın Modası Geçti”

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü, Avrupa Atık Azaltım Haftası dolayısıyla özel bir etkinliğe imza attı. Atığın Modası Geçti başlığıyla “Sürdürülebilir Tekstil” konusunun ele alındığı organizasyonda sektör temsilcileri ile akademisyen ve öğrencileri bir araya getirdi.

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni halka

Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarına aralıksız devam eden Bursa Uludağ Üniversitesi, Erbab Otomat ve Yedek Parça firması ile geniş kapsamlı bir protokol imzaladı. Proje işbirliği ve danışmanlık talebinin yer aldığı anlaşma sayesinde öğrencilere de yeni staj ve uygulamalı eğitim 

Image

BUÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü İESP SOP Fuarı’na katıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi İş Sağlığı ve Güveliği Koordinatörlüğü, hayata değer katan projeleri destekleyen ve istihdamı artıran yerel çözümleri keşfetmek için Ankara’da gerçekleştirilen İESP SOP Projeler Fuarı’nda ‘’Güvenli İnşaat için Bilinçli Kadro’’ projesi ile yer aldı.

Image

Basınç Yaralanmalarını Önleme Farkındalık Günü BUÜ’de konuşuldu

Her yıl Kasım ayının üçüncü haftası Perşembe günü düzenlenen “Basınç Yaralanmalarını Önleme Farkındalık Günü”, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde de unutulmadı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Bursa Uludağ Üniversitesi Hastane Başhemşireliği işbirliğinde gerçekleştirilen 

Image

Araştırma Üniversiteleri Toplantısı Elazığ'da yapıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Araştırma Üniversiteleri Toplantısı, YÖK Başkanı Erol Özvar başkanlığında, Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Özvar'ın yanısıra YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun 

Image

Dünya KOAH Günü’nde sigarayı bırakma yöntemleri konuşuldu

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personeli, uzmanlarından sigarayı bırakma yöntemlerini ve sigarayı bırakmış hastaların deneyimlerini dinlemek için bir araya geldi.

Image

Justus Liebig Giessen Heyetinden BUÜ’ye işbirliği ziyareti

Almanya’dan Justus Liebig Giessen Üniversitesi (JLU) temsilcileri 08-09 Kasım tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi’ni (BUÜ) ziyaret etti. JLU Giessen Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler yetkililerinden Wiebke Nierste ve aynı üniversitenin İslam İlahiyatı bölümü öğretim görevlisi Dorothea Ermert, BUÜ Rektörü Ahmet Saim Kılavuz’u ziyaret etti. 

Image

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatronun Üç Usta İsmini Ağırladı 

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Helvacı, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Elcik Yorgancıoğlu ve Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Sanat Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tülay Akgül’ün önderliğinde Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen atölyeler ile tiyatronun üç 

Image

ULUTEK, Teknolojinin En’lerini Ödüllendirdi 

ULUTEK Teknolojinin En’leri Ödül Töreni ile fark oluşturan çalışmalara imza atan firmalar, ödüllendirildi. Aynı zamanda ULUTEK Yönetim Kurulu Başkanı olan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yeni yatırımla ilave 420 bin metrekarelik kapalı alan ile ULUTEK’in Ar-Ge ve İnovasyon Merkezine dönüşeceğini söyledi.

Image

Dünya Prematüre Günü BUÜ’de unutulmadı

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla geniş katılımlı bir program düzenlendi. Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Çocuk Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilgün Köksal, Türkiye’de her 10 bebekten birinin prematüre doğduğunu açıkladı.

Image

Sanat Yarışmalarında Bursa Uludağ Üniversitesi Başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi kültür-sanat alanında başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. İstanbul Exlibris Derneği ve İstinye Üniversitesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 5. Uluslararası Exlibris yarışması sonuçlandı. 

Image

BUÜ Heyetinden Barida Makina’ya işbirliği ziyare

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ile akademisyenlerden oluşan heyet, sektörün  

Image

Akademik ve bilimsel işbirliği ağı genişliyor

Sahip olduğu akademik ve bilimsel deneyimi toplumun her kesimi ile paylaşmaya özen gösteren Bursa Uludağ Üniversitesi, sektörün öncü firmalarından Kaplanlar Soğutma ile geniş kapsamlı bir protokol imzaladı.

Image

Diyabeti anlayalım, geleceğimizi koruyalım

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında özel bir program düzenledi. Etkinliğe katılan hemşirelere hastalık hakkında detaylı bilgi 

Image

BUÜ ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sağlık alanında önemli protokol

Bursa Uludağ Üniversitesi ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında toplum sağlığının geliştirilmesine yönelik eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. Protokole göre BUÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler, ilk ve orta dereceli okullarda genel sağlık taramasının yanı sıra bilgilendirici 

Image

BUÜ'lü akademisyenlerin kongre başarısı

Türk göz doktorlarını temsil eden Türk Oftalmoloji Derneği’nin 56. Ulusal Kongresi 2-6 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi. Yerli ve yabancı iki bini aşkın katılımcıyla gerçekleşen kongrede Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görev yapan akademisyenlerin çalışmaları derece aldı.

Image

'Geçmişe Gittikçe Büyüyen Şehir: Tokat' sergisi BUÜ’de açıldı

BUÜ Görükle Kampüsü içerisindeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin, akademik ve idari personel ile 

Image

Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında fidanlar BUÜ’de toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yapılan 'Milli Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında hazırlanan fidanlar Bursa Uludağ Üniversitesi akademik ve idari personeli tarafından Görükle Kampüsü’nde toprakla buluştu.

Image

BUÜ’nün akademik ve bilimsel işbirliği ağı genişliyor

Bursa Uludağ Üniversitesi, sahip olduğu akademik ve bilimsel donanımı toplumun her kademesiyle paylaşmaya devam ediyor. İş dünyası temsilcileriyle yakın ilişkiler kurmayı başaran BUÜ Yönetimi, son olarak Barutçu Tekstil ile eğitimde işbirliği protokolü imzaladı.

Image

BUÜ takımlarından TEKNOFEST başvurularında tarihi rekor geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ev sahipliğinde 8 Kasım’da Ankara’da yapılan 2. Kurumsal Koordinasyon Toplantısı’nda Bursa Uludağ Üniversitesi’nden gelen başvuruların diğer paydaşlardan çok daha fazla olduğu açıklandı.

Image

Rektör Kılavuz’a “Topluma ve Kaliteye Katkı Sağlayanlar” Ödülü

Kalite Birliği Derneği (KALBİR) tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Kalite Zirvesi’nde Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a ‘Topluma ve Kaliteye Katkı Sağlayanlar’ ödülü verildi. Zirvenin açılış töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, meslek hayatında 45, memurlukta ise 50 yılı geride bıraktığına 

Image

“İş İnsanları İle Yüz Yüze” panellerinin sonuncusunda tarım ve otomotiv sektörü konuşuldu

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü’nün organize ettiği “İş İnsanları ile Yüz Yüze” panel serisinin üçüncü ve son oturumunda Endüstri 4.0, Tarım 4.0, inovasyon ile dijitalleşmenin tarım ve otomotiv sektörlerine etkileri tartışıldı.

Image

Eğitim Fakültesi öğrencilerine robotik ve kodlama atölyesi

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Robotik ve Kodlama Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Proje kapsamında STEAM alan öğretmenlere ve Eğitim Fakültesi öğrencilerine geleceğin teknolojileri konusunda uzmanlık eğitimleri verilmesi hedefleniyor.

Image

Gazi Atatürk, BUÜ’de anıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. yıldönümü nedeniyle anma töreni gerçekleştirdi. 

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene yüzlerce akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Image

BUÜ’deki ileri teknoloji laboratuvar hızla yükseliyor

Bursalı iş insanları tarafından merhum babaları Dr. Arif Ağaoğlu’nun adını yaşatmak için Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yapımı devam eden Elektrikli Taşıtlar İçin Batarya Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Platformu (BATEG) - Mükemmeliyet Merkezi'nin de içinde olacağı yüksek donanımlı laboratuvar hızla yükselmeye devam ediyor.

Image

Adalet Bakanı Bozdağ’dan mezunu olduğu İlahiyat Fakültesi’ne ziyaret

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mezun olduğu Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti. Bir dizi programa katılmak için Bursa’da bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mezunu olduğu Fakülteyi unutmadı. Akademik Yıl Açılış Töreni için önceki ay Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’ne gelen Bakan Bozdağ, bu ziyaretinde de İlahiyat Fakültesi’ne uğradı.

Image

Türk ve Alman üniversitelerin bilimsel işbirliği toplantısına BUÜ imzası

Giessen, Bursa ve Malatya’daki üniversiteler arasında yürütülen sempozyumlar iki yıllık pandemi arasının ardından yeniden başlatıldı. Türk Alman Sağlık Vakfı’nın desteklediği ve Giessen’de gerçekleştirilen programda Türkiye’den gelen dünya çapındaki uzmanlar deneyim ve gelecek perspektiflerini anlattı.

Image

Otomotiv devleri Bursa'da bir araya geldi

Bu yıl 4.’sü düzenlenen ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Otomotiv Buluşmaları - Türkiye Organizasyonu', açılış toplantısı dünyanın önde gelen otomotiv ana ve yan sanayi üreticilerinin katılımıyla yapıldı. 8-10 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan ve 40'tan fazla ülkeden 200'ü aşkın sektör 

Image

BUÜ, Ürdün’deki Erasmus+ Networking Semineri’nde temsil edildi

Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler ve Erasmus Koordinatörlüğü yöneticileri ile  uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında 24-25 Ekim tarihlerinde Ürdün’de düzenlenen ‘Erasmus+ Networking Semineri’ne katıldı.

Image

Sürdürülebilir ulaşım BUÜ’de hayat buluyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü tarafından Kampüste Bir Bisiklet Turu etkinliği düzenlendi. Çok sayıda akademisyen ve öğrencinin ilgi gösterdiği organizasyonda ERASMUS+ Sports Without Waste Projesi’nin

Image

Promosyon sözleşmesi imzalandı

Yeni dönem promosyon ödemeleri için Türkiye Ekonomi Bankası ile mutabık kalan Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, 30 bin TL net ödeme yapılması konusunda banka yöneticileri ile sözleşme imzaladı. BUÜ Senato Salonu’nda yapılan imza törenine  

Image

Tıp Fakültesi öğrencilerine yeni burs desteği

Sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Paylaşımcı Toplum Derneği, bu yıl da Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitim gören öğrencileri unutmadı.

Image

“İş İnsanları İle Yüz Yüze” panel serisi devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yükseokulu Yönetim Organizasyon Bölümü tarafından düzenlenen “İş İnsanları İle Yüz Yüze” panel serisinin ikinci oturumunda Sencer Solakoğlu konuk edildi. Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Gazanfer Erbaşlar 

Image

Tıp Fakültesi öğrencilerine yeni burs desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ULUKOZA Programı, genç girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. Bugüne kadar onlarca parlak fikrin desteklenmesini sağlayan ULUKOZA Programı sağlık alanında önemli bir projeye 

 

BUÜ Tıbbi Genetik Anabilim Dalı’nın bildirisi ABD’den ödülle döndü

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Şehime Gülsün Temel ve Doç. Dr. Şebnem Özemri Sağ’ın önderlik ettiği bilimsel çalışma Amerikan İnsan Genetiği (ASHG) Topluluğu’nun Kongresi’nde “Hakemler Tarafından Seçilmiş Bildiri Özeti” ödülüne layık görüldü.

 

BUÜ Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehime Gülsün Temel, yaklaşık 10 bin katılımcıyla 25-29 Ekim 2022 tarihleri arasında Los Angeles’ta gerçekleşen Amerikan İnsan Genetiği Topluluğu’nun 2022 Yılı Kongresi’nde Türkiye ve Bursa’yı temsil etti.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr