Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi aylık olarak yayımlamaya devam ediyoruz.


Kuruluşunun 47. yılını kutlayan Üniversitemiz, Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal ve ekonomik gelişimine lokomotiflik etmeye devam ediyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda çok sayıda projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların neredeyse tamamını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. Öğrenci Dostu Üniversite ve Toplumla Bütünleşen Üniversite kavramlarını ön plana çıkararak hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişimizi hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.


Bursa Uludağ Üniversitesi, yenilenen vizyonu ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 716. basamağa yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor.


Yeniden hazırlamaya başladığımız Uludağ Postası e-bültenimizin bu sayısında Mayıs ayında Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri bulabileceksiniz. Keyifle okuyacağınızı ümit ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.


Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

Dünyadaki her iki uçaktan biri TEI parçasıyla havada duruyor

 

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Medeniyet Derneği Bursa Şubesi tarafından organize edilen, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı programa katılan TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, yerli üretimle alakalı bilinmesi gerekenleri aktardı.

 
Image

Bursa Uludağ Üniversitesi heyetinden Bosch fabrikasına ziyaret

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz başkanlığında öğretim üyelerinden oluşan bir heyet, Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikasını ziyaret ederek, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında bugüne kadar sağlanan destek için teşekkürlerini iletti.

Image

Dijital Dönüşüm Programı’nda ilk kursiyerler sertifikalarına kavuştu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DİJİMER), Bilişim Sektörü İşadamları ve Profesyonelleri Derneği (BİSİAD) ile hayata geçirdiği Dijital Dönüşüm Programı tamamlandı. Eğitimleri başarı ile bitiren öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

Image

BUÜ’nün işbirliği ziyaretleri devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Üniversite heyeti, Nilüfer’deki Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren elektrikli araç üretim firması CDM Mobil’i ziyaret etti.

Image

BUÜ’lü genç sanatçı adaylarına 3 ödül

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvarı Viyolonsel öğrencileri Efe Oğul Çakal ve Beril Savcı, Global Genius Music Competition’ da üç ödül birden kazandı.

Image

Ponart Resim Yarışması’na BUÜ öğrencileri damga vurdu

Üniversite öğrencileri arasında geleneksel olarak gerçekleştirilen 10. Ponart Resim ve Özgünbaskı Yarışması’na katılan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Anabilim Dalı öğrencileri önemli bir başarıya imza attı.

Image

Prof. Dr. Halis Akalın, Maymun Çiçeği’nde bilinmeyenleri anlattı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Akalın, Maymun Çiçeği hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu. Maymun Çiçeği Hastalığı nadir görülen zoonotik bir

Image

Ulugen Bilim Günleri tamamlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrenci topluluklarından Ulugen’in bu yıl ikincisini düzenlediği Ulugen Bilim Günleri, akademisyen ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Önceki yıl pandemi nedeniyle online olarak yapılan Ulugen Bilim Günleri, bu yıl 14-15 Mayıs tarihleri arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi Görükle Gençlik Merkezi’nin ev

Image

Tıp ve Diş Hekimliği öğrencilerinin fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitim gören öğrencilerin çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi izlenime açıldı. Birbirinden güzel 50 fotoğrafın bulunduğu sergi akademisyen ve öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı.

Image

Teknik Bilimler MYO’da uygulamalı eğitim altyapısı güçlendirildi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, BEBKA tarafından desteklenen proje yatırımları ile uygulamalı eğitim altyapısını daha da güçlendirdi.

Image

12. Engelsiz Yarınlara Dörtnala projesi  

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Atlı Spor Topluluğu tarafından geleneksel olarak sürdürülen Engelsiz Yarınlara Dörtnala projesinin 12.’si başlatıldı. Yaklaşık 22 yıl önce kurulan BUÜ Atlı Spor Topluluğu, 2008 yılından itibaren

Image

BUÜ Türk Müziği Korosu’ndan 10. yıla özel konser

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Türk Müziği Korosu, kuruluşunun 10. yılını düzenlediği özel bir konserle kutladı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Şef Süveyda Çolakoğlu önderliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, kuruluş aşamasından itibaren koroda bulunan tüm üyeler yer aldı.

Image

Geleneksel Türk Sanatları Sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa etkinlikleri kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Geleneksel Türk Sanatları Sergisi” Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Image

Kampüs, öğrenci festivalleri ile renklendi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen festivaller start aldı. Farklı alanlarda kurulan toplulukların stant açtığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Image

3 Boyutlu doku ve organ basımı BUÜ’de konuşuldu

Mühendislik ve tıp alanlarında dünyanın en son teknolojik gelişmelerinden birisi olarak gösterilen 3 boyutlu yazıcılarla doku ve organ basımı konusu Bursa Uludağ Üniversitesi’nde

Image

BUÜ’lü akademisyenler Türkiye’deki taşkın gerçeğini mercek altına alacak

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Ü. Abdullah Akbaş ve Prof. Dr. Hasan Özdemir, İTÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Tolga Görüm ile birlikte Türkiye’de taşkınları oluşturan mekanizmalar üzerine kapsamlı bir çalışma yürütecek.

Image

BUÜ’de 10. Geleneksel Halk Oyunları Şenliği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), tarafından geleneksel olarak düzenlenen Halk Oyunları Şenliği’nin 10.’su Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel Sanat Yönetmenliğini BUÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Nazım Gürak’ın üstlendiği şenliğe Türkiye’nin farklı bölgelerinden 10

Image

Mühendis adaylarına TUSAŞ’ta kariyer ve gelişim imkanları anlatıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi, öğrencilerin kariyer gelişimine destek olmaya devam ediyor. Uzay, havacılık ve mühendislik alanlarında ilerlemek isteyen öğrenciler için özel bir etkinlik organize eden Fakülte, TUSAŞ yöneticilerini üniversitede ağırladı.

Image

Hayallerindeki renklerle çevrelerini renklendirdiler

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mennan Pasinli Atçılık Meslek Yüksekokulu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Hayalindeki Renklerle Çevreni Renklendir" projesini düzenledi. Öğrenci, akademisyen, idari personel ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği

Image

Güzel Sanatlar öğrencileri İstanbul 36. Genç Günler Festivali’nde sahne aldı

İstanbul Şehir Tiyatroları, bu yıl Genç Günler Festivali’nin 36.sını düzenledi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları 4. sınıf öğrencileri, her yıl yapılan festival kapsamında sahne aldı.

Image

BUÜ’lü öğrenciler ‘Kitap Kardeşliği Projesi’ ile gönül köprüleri kurmaya devam ediyor

Bursa Birlik Vakfı bünyesinde gönüllü olarak faaliyet gösteren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) öğrencileri, Ağrı'daki köy okulu öğrencileriyle bir araya gelerek Doğu ile Batı

Image

Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencilerine ‘havalı’ eğitim

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı öğrencileri, aldıkları eğitimler ile meslek hayatına en iyi şekilde hazırlanıyor.

Image

Yeşim Grup’tan Çocuk Hastalıkları Kliniğine 2 eğitim salonu bağışı

Bursa’nın önde gelen işletmelerinden Yeşim Grup’un CEO’su Şenol Şankaya, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’na 2 adet Eğitim ve Ders Salonu bağışında

Image

BUÜ’lü öğrencilerin TÜBİTAK proje başarısı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen "Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında 2021/2 dönemi kapsamında yapılan 2209-A ve "Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı" 2021/3. dönem kapsamında 2209-B Programı destek sonuçları açıklandı.

Image

Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı: AKAD’EMEK-7

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Türk Metal Sendikası arasında 2014 yılında imzalanan “Bilimsel İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, 2014 yılından itibaren  Üniversitemiz Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ve Türk Metal Sendikası işbirliği ile düzenlenen “ Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde Kurultayı-AKAD’EMEK” toplantılarının 7.’si, Covid-19 dolayısı ile zorunlu olarak verilen 2

Image

Romatoloji Kliniği, hayırsever desteği ile modern tedavi ünitesini hizmete aldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi bünyesinde hizmet veren Romatoloji Kliniği, hayırseverlerin desteği ile modern bir tedavi ünitesine kavuştu. Hasta kabulüne başlayan tedavi ünitesinin açılışı kalabalık bir davetli topluluğuyla gerçekleştirildi.

Image

Öğrencilerin projeleri ‘Bilim ve Sanat Şenliği’nde sergilendi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi öğrencilerinin eğitim öğretim yılı içerisinde hazırladıkları projelerin sergilendiği ‘Üniversite-Okul İşbirliğine Dayalı Bilim ve Sanat Şenliği’ başladı. BUÜ Eğitim Fakültesi Topluma Hizmet Koordinatörlüğü tarafından

Image

Mustafakemalpaşa MYO’da tıbbi ve aromatik bitkiler bahçesi açıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu içerisinde 30 çeşit bitki türü bulunan “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi” açıldı. Program dâhilinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlaması da yapıldı.

Image

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için ‘Farkındalık Şenliği’ düzenlendi

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ), Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Özel Eğitim Farkındalık Şenliği’nin açılış töreni yapıldı. Görükle Kampüsünde düzenlenen etkinlikte çok sayıda eğitim kurumu stant açtı.

Image

15-21 Mayıs Gençlik Haftası: Sanal Değil Sosyal Hayatta Kal

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu, 15-21 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle bilgilendirici bir sunum hazırladı. 'Davranışsal Bağımlılıklar İle Mücadele Çalışmaları' başlıklı sunumda Bursa Valiliği öncülüğünde hazırlanan

Image

Keles MYO’da ‘AFAD Gönüllüsü’ eğitimlerine öğrencilerden yoğun ilgi

AFAD Gönüllüsü programı kapsamında Temel AFAD Gönüllüsü eğitimlerini tamamlayan 127 Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Keles MYO öğrencisi için Destek AFAD Gönüllüsü eğitimleri gerçekleştirildi.

Image

Üniversite-Sanayi buluşması için düzenlenen seminerler tamamlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun ULUTEK Teknopark iş birliğinde düzenlediği bilgisayar programcılığı seminerleri sona erdi.

Image

Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması’nda BUÜ’lü akademisyene büyük ödül

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Bölge Müdürlüğü tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje yarışması

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğine çalıştay desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Yönetimi, iş dünyasından gelecek taleplerin değerlendirilmesi ve Üniversite-Sanayi işbirliğinin daha da üst noktalara taşınabilmesi adına önemli bir çalıştay gerçekleştirdi.

Image

Eğitim Fakültesi’nden akreditasyon başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi’nin 4 lisans programı Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 2021-2022 döneminde yapılan değerlendirme sonucunda 3 yıllık süre ile (16.04.2022-16.04.

Image

Mimarlık Fakültesi Akademisyen Kataloğu yayımlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mimarlık Fakültesi Akademisyen Kataloğu çalışmaları tamamlandı. Daha önce tamamlanan Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Akademisyen Katalogları

Image

‘BUÜ Kariyer Fuarı’ öğrenci ile iş dünyasını buluşturdu

Bursa Uludağ Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından düzenlenen ‘Kariyer Fuarı’ başladı. Türkiye’nin önde gelen 38 firmasının stant açtığı etkinliğe öğrenciler akın etti. 11-12 Mayıs tarihleri arasında devam edecek fuara

Image

Hemşireler Haftası’na özel kutlama

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşireler Haftası nedeniyle geniş katılımlı bir etkinlik organize etti. Hemşireliğin Geleceğine Yatırım konulu bir panelin yapıldığı programda emekli olan hemşirelere de teşekkür plaketi takdim edildi.

Image

Hastane enfeksiyonlarını önlemenin en kolay yolu el hijyeni

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Kazak, hastane enfeksiyonlarını önlemenin en kolay, en ucuz ve en önemli yollarından birisinin etkili bir el hijyeni uygulamak olduğunu vurguladı.

 
Image
 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr