Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi aylık olarak yayımlamaya devam ediyoruz.


Kuruluşunun 47. yılını kutlayan Üniversitemiz, Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal ve ekonomik gelişimine lokomotiflik etmeye devam ediyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda çok sayıda projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların neredeyse tamamını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. Öğrenci Dostu Üniversite ve Toplumla Bütünleşen Üniversite kavramlarını ön plana çıkararak hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişimizi hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.


Bursa Uludağ Üniversitesi, yenilenen vizyonu ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 716. basamağa yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor. 


Yeniden hazırlamaya başladığımız Uludağ Postası e-bültenimizin bu sayısında Ağustos ayında Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri bulabileceksiniz. Keyifle okuyacağınızı ümit ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.


Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

BUÜ’de doluluk oranı %99,8’e ulaştı  

 

Bursa Uludağ Üniversitesi, ÖSYM tarafından ilan edilen 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre ön lisans programlarında yüzde 100, lisans programlarında da yüzde 99,6 yerleşme oranlarına ulaştı. Üniversitenin ortalama doluluk oranı ise yüzde 99,8 oldu.

 
Image

Aramıza hoş geldin!

2022-YKS Sonuçlarına göre üniversitemize yerleşen adayların kayıt işlemlerinin Detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz...

Image

2022-YKS ile Üniversitemize Yerleşen Adayların Kayıt İşlemleri

2022-YKS Sonuçlarına göre üniversitemize yerleşen adayların kayıt işlemleri

Image

BUÜ, patentlerini ekonomik değere dönüştürüyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, hak sahibi olduğu patentleri ticarileştirmeye devam ediyor. Önceki yıllarda farklı patentlerini de aynı yöntem ile ticarileştirilen Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Karaca’nın bir patentinin daha yüzde 20 kullanım hakkı Üniversitenin onayı 

Image

ULUKOZA’dan 8 girişimci daha proje başına 450 Bin TL hibe ile şirketleşmeye hak kazandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin girişimcilere yol haritası çizdiği markası ULUKOZA,  teknoloji tabanlı girişimcilik merkezi olma özelliği taşıyarak, yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesine destek olmaya devam ediyor. 

Image

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun 

Büyük Zafer’in 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyor, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun...

Image

ASPİLSAN’dan BUÜ’ye işbirliği ziyareti

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı kuruluşlarından olan ASPİLSAN Enerji, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak proje koşullarının görüşülmesi amacıyla Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u ziyaret etti.

Image

BUÜ Halk Oyunları Grubu, Sicilya’yı kendine hayran bıraktı

Bursa Uludağ Üniversitesi Halk Oyunları Grubu, 17-22 Ağustos tarihleri arasında Sicilya’da gerçekleştirilen ‘23. Gazzare Folklor Festivali’ne katıldı. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan festivalde Yunanistan, İtalya ve Sırbistan’dan da ekipler yer aldı.

Image

BİM’den BUÜ öğrencilerine staj ve işyeri uygulama eğitimi desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden birisi olan BİM ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol sayesinde BUÜ Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, BİM bünyesinde staj ve işyeri eğitimleri

Image

Gazioğlu’ndan Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne bir yardım daha

Bursalı hayırsever iş insanı Sabahattin Gazioğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Üniversite Hastanesine verdiği desteklere bir yenisini daha ekledi. Üniversiteye bugüne kadar hastane binası da dahil olmak üzere çok sayıda yardım yapan Gazioğlu, doktorların ricası üzerine Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dalı’na güncel değeri 3 

Image

18. Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu tamamlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklaşa düzenlediği 18. Ekserji ve Uygulamaları Yaz Kursu’nun startı verildi. Dünyanın farklı üniversitelerinden akademisyenlerin katılacağı ve aralıksız 18 yıldır gerçekleştirilen programın ilk oturumu BUÜ Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nde yapıldı.

Image

BUÜ’de damla sulama yöntemi ile çeltik üretim denemeleri başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü, damla sulama yöntemini kullanarak çeltik üretim denemelerine başladı. İlk etapta 6 farklı çeşidin adaptasyon sürecinin gözleneceği projenin başarılı olması durumunda çeşitliliğin

Image

Özgün tasarım otomasyon ve mobil uygulamalar hizmete sunuldu

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından özgün içerik tasarımı ile hazırlanan öğrenci işleri otomasyonu “UNİSİS” ve üniversite mobil uygulama yazılımı erişime açıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi, kendi ürettiği otomasyon ve mobil uygulamaları hayata geçirdi.

Image

TEKNOFEST’te bir ödül de FOCUS’tan

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu FOCUS Takımı, TEKNOFEST Serbest Görev İHA Yarışması’nda mansiyon ödülü almayı başardı. BUÜ takımları TEKNOFEST yarışlarında ödül kazanmaya devam ediyor.

Image

TÜBİTAK 2244 Programı’nda BUÜ-Karsan ortaklığı

Bursa Uludağ Üniversitesi, Türk otomotiv sanayiinin önde gelen firmalarından olan Karsan ile 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında işbirliği protokolü imzaladı. Yapılan işbirliği çerçevesinde üniversitede 

Image

BUÜ ve CEV İşbirliği ile Üniversite Müfredatında Katmanlı Üretim Yeniliği

Bursa Uludağ Üniversitesi, Coşkunöz Eğitim Vakfı ile bilimsel araştırma, eğitim-öğretim ve uygulama alanlarında işbirliği protokolü imzaladı. Akademik başarının geliştirilmesi ve bilimsel işbirliğinin yaygınlaştırılması 

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğine yeni imza

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından yürütülen Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarına her geçen gün yeni bir halka daha eklenmeye devam ediyor. İmzalanan protokoller ve hayata geçirilen projeler ile ortak çalışma kültürü yeniden hareketleniyor.

Image

TEKNOFEST’te ödüller gelmeye devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan LykeAero Takımı, TEKNOFEST Jet Motor Tasarım Yarışması’nda ‘En İyi Sunum Ödülü’ne layık görüldü.

Image

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrenci kabulüne başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Geleneksel Türk Sanatları Bölümü açıldı. Akademik yapılanmasını tamamlayan Bölüm; tezhip, ebru ve minyatür ana sanat dalı altında

Image

BUÜ’nün AB proje başarısı devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy, Doç. Dr. Yasemin Ertan, Doç. Dr. Elif Yücel, Doktor Öğretim Üyesi Alp Aytaç, Araştırma Görevlisi Burak Meydancı, Strateji Geliştirme Daire 

Image

‘Tıp Kariyer Kampı’ sona erdi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nin (USİM) tıp fakültesini tercih etmek isteyen liseli öğrencilere yönelik geleneksel olarak düzenlediği "Tıp Kariyer Kampı" yaz dönemi tamamlandı.

Image

Bursalı firmaların TEKNOFEST desteği büyüyor

Bursa iş dünyası temsilcileri, Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin TEKNOFEST yarışlarında mücadele eden takımlarına destek vermeye devam ediyor. Bu yıl TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 

Image

Talos’a TEKNOFEST’te “En İyi Takım Ruhu Ödülü”

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin TEKNOFEST finallerinde yarışan yapay zeka topluluğu Talos Otonom Araç Takımı, ortaya koyduğu başarılı ekip çalışması ile En İyi Takım Ruhu Ödülü’ne layık görüldü.

Image

Priene 2022 çalışmaları Uluslararası Yaz Okulu ve Sempozyum ile başladı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle Bursa Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından yürütülen Priene Kazılarının 2022 sezonuna sempozyum ve yaz okulu ile başlandı.

Image

Kalite Birliği’nden Rektör Kılavuz’a ziyaret

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Kalite Birliği (KALBİR) Yönetim Kurulu’nu ağırladı. Toplantıda BUÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut ve BUÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Funda Coşkun da hazır bulundu.

 
Image
 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr