Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi aylık olarak yayımlamaya devam ediyoruz.


Kuruluşunun 47. yılını kutlayan Üniversitemiz, Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal ve ekonomik gelişimine lokomotiflik etmeye devam ediyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda çok sayıda projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların neredeyse tamamını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. Öğrenci Dostu Üniversite ve Toplumla Bütünleşen Üniversite kavramlarını ön plana çıkararak hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişimizi hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.


Bursa Uludağ Üniversitesi, yenilenen vizyonu ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 716. basamağa yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor. 


Yeniden hazırlamaya başladığımız Uludağ Postası e-bültenimizin bu sayısında Eylül ayında Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri bulabileceksiniz. Keyifle okuyacağınızı ümit ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.


Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

BUÜ Senatosu’ndan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a “Fahri Doktora”

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Senatosu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Uluslararası İlişkiler alanında ‘Fahri Doktora’ payesi takdim etti.

 

BUÜ Senatosu, 22 Eylül 2022 tarihli toplantısında; Bilim, Sanat, Hizmet, Teşvik ve Başarı Ödülleri Yönergesi’nin 31/2 maddesi uyarınca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a Fahri Doktora payesi verilmesini kararlaştırdı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rektörlük A Salonu’nda düzenlenen tören ile fahri doktora payesini teslim alarak biniş giydi. Fahri Doktora kararını BUÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit okudu.

 
Image

Tekstil sektörüne nitelikli personel desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi, Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğinde hayata geçirilen Moda Tasarım Teknolojilerinde Kalıp Geliştirme Eğitim Programı’nın startı verildi. İki yıl boyunca devam edecek projeye seçilen 20 öğrenciye 

Image

İşbirliği protokolleri devam ediyor

Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarına aralıksız devam eden Bursa Uludağ Üniversitesi, son olarak Barida Makina A.Ş. ile protokol imzaladı. Ortak bilimsel çalışma ve akademik desteğin yer aldığı işbirliği anlaşması sayesinde öğrencilere de staj ve uygulamalı eğitim imkanı sağlanacak.

Image

Yeni arabulucular göreve hazır

Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yürütülen ‘Temel Arabuluculuk Eğitimleri’ tamamlandı. Gerçekleştirilen tören ile başarılı kursiyerlere sertifikaları teslim edildi.

Image

Üniversite-Sanayi işbirliğine ÜSİGEM katkısı

Bursa Uludağ Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğinin ve uygulamalı eğitim imkanlarının geliştirilmesi adına iş dünyası temsilcileriyle ortak çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

Image

Hekim adayı ikizlere Rektör’den doğum günü sürprizi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan ikiz kardeşler, çocukluk hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Yeni hayatlarına alışmaya çalışan gençlere BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz doğum günü sürprizi yaptı.

Image

TEKNOFEST kazananlarına ve emekçilerine teşekkür belgesi

Ağustos ayında gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük teknoloji festivali olarak kabul edilen TEKNOFEST’te bu yıl Bursa Uludağ Üniversitesi rüzgarı esti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, festivalde üniversite adına görev alan akademik ve idari personel 

Image

Atıklarımızı Nasıl Yönetiyoruz?

Atık yönetim hiyerarşisi, atık yönetim kararlarını nasıl vermemiz gerektiğini anlatan kavramsal bir modeldir. Atık yönetim kararları hem organizasyon düzeyinde hem de bireysel düzeyde verilebilir. Bu modele göre öncelik her zaman atık oluşumunun önlenmesi yönünde olmalıdır. 

Image

Yenilenen Tüp Bebek Merkezi hizmete açıldı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi bünyesindeki Tüp Bebek Merkezi tamamen yenilenerek hizmete açıldı. BUÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’na bağlı olarak uzun yıllardır faaliyetlerine devam eden Tüp Bebek Merkezi’nin fiziki tadilatı 

Image

Hekim adayları beyaz önlüklerini giydi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bu yıl başlayan öğrenciler, beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı. BUÜ Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği 2022-2023 Akademik Dönem başlangıç töreni ile yeni eğitim-öğretim yılını açtı.

Image

Bursa Uludağ Üniversitesi EAIE Fuarı’nda temsil edildi

Bursa Uludağ Üniversitesi, İspanya’nın Barselona kentinde 13-16 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği” (EAIE) Fuarı’nda temsil edildi. BUÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü (UAİK) Ofis Koordinatörü 

Image

İşgalden Kurtuluşa Bursa, sempozyumda ele alındı

Bursa’nın Yunan işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Bursa Uludağ Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘İşgalden Kurtuluşa Milli Mücadele Döneminde Bursa Sempozyumu’ düzenlendi.

Image

Dünya Üniversiteler Combat Kupası Genel Direktörlüğü BUÜ’lü akademisyene

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkut Tutkun, 21-30 Eylül arasında Samsun’da gerçekleştirilecek olan Dünya Üniversiteler Combat Şampiyonası’nın Genel Direktörlüğü

Image

Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu tamamlandı

Bursa’nın manevi mimarlarından olan ve yazdığı eser dünyaya yayılan Süleyman Çelebi, vefatının 600’üncü yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu ile anıldı.

Image

Diş Hekimliği Fakültesi’nde yeni akademik dönem başladı

Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi. Eğitim-öğretimde üçüncü akademik yılına başlayan BUÜ Diş Hekimliği Fakültesi, yeni öğrencileri için açılış ve beyaz önlük giyme 

Image

BUÜ, AB Proje deneyimi olan akademisyenlerin listesini çıkardı

Bursa Uludağ Üniversitesi, akademisyenlerinin AB Projeleri alanında başvurularını ve başvurdukları projelerin kabul oranlarını arttırmak amacıyla bu konuda deneyimi olan akademisyenlerin listesini hazırladı.

Image

BUÜ’lü akademisyenlerin projesine TÜBİTAK 1005 desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Elbek Çubukçu'nun yürütücü olduğu “Aerosol ve Damlacık Temas Riskini Azaltan Yenilikçi Kişisel Koruyucu Donanım: Biyobozunur Burun Maskesi” projesi, TÜBİTAK 1005 

Image

BUÜ’nün Horizon Europe proje başarıları artarak devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Poroy Arsoy koordinatörlüğünde sunulan “Strengthening the Research Capacity of Turkey in Innovative Business Models for the Hospitality Sector (REMODEL)”, başlıklı proje

Image

Rektör Kılavuz, TÜBİTAK projesi yürütecek uluslararası konsorsiyum heyetini ağırladı

TÜBİTAK 1071-Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı tarafından desteklenen Uluslararası Horizon 2020 ICT-Agri-Food 

Image

Üniversitenin İngilizce Broşürü Yayında

Üniversitemizin, kapsamı giderek genişleyen uluslararasılaşma çalışmalarının bir gereği olarak, Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü (UAİK) tarafından İngilizce broşür hazırlanmıştır. UAİK tarafından, üniversitemizin farklı birim ve oluşumlarına ait bilgiler ve veriler çeşitli aralıklarla güncellenmekte, bu bilgiler toplantılarda ve

Image

100.Yılında Milli Mücadelede Bursa Sempozyumu Gerçekleştirildi 

Bursa’nın işgalden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 16 Eylül 2022 tarihinde “İşgalden Kurtuluşa Milli Mücadele Döneminde Bursa (100. Yıl)” başlıklı bir sempozyum düzenlenmiştir.

Image

BUÜ’lü akademisyenin bir projesine daha TÜBİTAK desteği

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Esra Karaca’nın yürütücülüğünde hazırlanan “Meşe Mantarı Katkılı Fonksiyonel Poliester İplik Üretimi” projesi TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Image

BUÜ, “Engelsiz Üniversite” yolunda emin adımlarla ilerliyor

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla çok sayıda projeye imza atan Bursa Uludağ Üniversitesi, daha erişilebilir bir kampüs için başlattığı çalışmaların meyvelerini almaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından 2018 yılında hayata geçirilen ‘Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri’ne 

Image

BUÜ’nün hak sahibi olduğu patent sayısı 60’ı buldu

Bursa Uludağ Üniversitesi, hak sahibi olduğu patentlerin sayısını arttırmaya devam ediyor. Teknoloji Transfer Ofisi’nin akademisyenlerin çalışmalarına yönelik yaptığı araştırmalar neticesinde sadece son bir yıl içerisinde 20’ye yakın yeni patent Üniversitenin portföyüne eklendi.

Image

BUÜ’den Maysan Mando’ya işbirliği ziyareti

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Bölüm Başkanları, Birim Müdürleri ve akademisyenlerin bulunduğu 

Image

BUÜ’lü akademisyene Altın Kalem Ödülü

Kitap, kültür ve sanat gazetesi Book Culture Art Time's tarafından 2.si gerçekleştirilen “Altın Kalem Ödülleri” İstanbul’daki Mihrabat Korusu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Çeşitli kategorilerde başarılı bulunan isimlere altın kalem ödüllerinin dağıtıldığı törende Bursa Uludağ Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dr. Naim 

Image

Meslek Yüksek Okulları Ar-Ge ile ilişkili bölümlerinde görev alan akademisyenlerimize ait katalog yayımlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokullarının Ar-Ge ile ilişkili bölümlerinde görev alan akademisyenlere ait katalog web sitemizde yayında Teknoloji Transfer Ofisi'nin web sitesinde yayımlandı. 

Image

BEKSİAD’dan Orhaneli MYO’ya makine desteği

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD), eğitim-öğretim faaliyetlerine destek olması amacıyla BUÜ Orhaneli Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Programı’na makine bağışında bulundu.

Image

TÜBİTAK Başkanı’ndan TEKNOFEST’teki BUÜ standına ziyaret

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Samsun’da gerçekleştirilen TEKNOFEST etkinliklerinin kurumsal paydaşlığını üstlenen Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) açtığı standı ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı.

Image

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin TÜBİTAK 1001 Proje Desteği Başarısı

TÜBİTAK ARDEB Projeleri Destekleme Programı’nın 2022 yılı 1. döneminde "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında sunulan ve bir sonraki dönemi beklemeden tekrar başvuru yapılmasına imkân sağlanan projelerin değerlendirme sonuçları açıklandı.

 
Image
 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr