Kıymetli Okuyucularımız;


Türkiye’nin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bünyemizde gerçekleştirilen akademik çalışmalar, eğitim-öğretim organizasyonları, bilimsel gelişmeler ve öğrenci faaliyetlerimizi sizlerle paylaşabilmek adına 'Uludağ Postası' e-bültenimizi aylık olarak yayımlamaya devam ediyoruz.


Kuruluşunun 47. yılını kutlayan Üniversitemiz, Bursa’mızın ve Ülkemizin toplumsal ve ekonomik gelişimine lokomotiflik etmeye devam ediyor. Yönetim olarak; modern eğitim-öğretim imkânlarına sahip, Ar-Ge ve proje desteklerini arttırarak bilimsel çalışmaları teşvik eden, bilim dünyasına hizmet etmenin yanı sıra, mezunlarıyla iş dünyasının beklentilerine de cevap verebilen, nitelikli ve uluslararası öğrencilerin öncelikli tercihi olan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısını daha da arttırmış ve kentiyle bütünleşmiş örnek bir üniversite kimliği ortaya çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Geride bıraktığımız görev süremiz boyunca akademik ve idari anlamda çok sayıda projeye imza attık. Üstelik bu çalışmaların neredeyse tamamını pandemi süreci içerisinde gerçekleştirdik. Öğrenci Dostu Üniversite ve Toplumla Bütünleşen Üniversite kavramlarını ön plana çıkararak hep birlikte hareket ettik. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve tüm dış paydaşlarımızla görüş alışverişimizi hiç kesmedik. Bu vesile ile bizlere destek olan, fikirleriyle katkı veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.


Bursa Uludağ Üniversitesi, yenilenen vizyonu ve yeni hedefleri doğrultusunda önemli bir ivmelenme yakaladı. Araştırma Üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı. YÖK ve TÜBİTAK projelerinde ön sıralarda yer almaya başladı. Yüksek lisans, doktora ve misafir öğrenci sayılarında Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyoruz. Endüstri İlişkileri alanında dünya üniversiteleri sıralamasında 716. basamağa yükseldik. Bilimsel ve akademik başarılarımız artmaya devam ediyor. ULUTEK Teknoparkımız ve Teknoloji Transfer Ofisimiz sadece bölgemizin değil, Türkiye’nin ilk 5 Ar-Ge üretim merkezi arasında gösteriliyor. 


Yeniden hazırlamaya başladığımız Uludağ Postası e-bültenimizin bu sayısında Temmuz ayında Üniversitemizde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri bulabileceksiniz. Keyifle okuyacağınızı ümit ediyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.


Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü

 

ÜNİVERSİTEMİZDEN HABERLER

 

BUÜ, Memnuniyet Anketi’nde devlet üniversiteleri arasında ilk 17’de 

 

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (University Assesments & Research Center) tarafından her yıl yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Anketi’nin (TÜMA) 2022 sonuçları açıklandı. Devlet üniversiteleri içerisinde bir önceki yıl 31. sırada yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 2022 yılında 17. basamağa yükselmeyi başardı.

 
Image

Teknoloji Merkezi’ne işbirliği ziyareti 

Bursa Uludağ Üniversitesi Yönetimi, örnek uygulamaların yerinde incelenmesi ve ortak proje çalışmalarının görüşülmesi amacıyla Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından kurulan Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti.

Image

Rektör Kılavuz BUÜ’lü sporcuları ağırladı 

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz, Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenen 2022 Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’na katılarak Türkiye’yi ve Üniversiteyi en iyi şekilde temsil eden sporcuları ağırladı.

Image

Yerli ve milli tohum için işbirliği protokolü

Bursa Uludağ Üniversitesi, ata tohumu kullanımının Bursa genelinde yaygınlaştırılması ve vatandaşlara ulaştırılabilmesi hedefiyle Osmangazi Belediyesi ile ‘Tarımsal Eğitim İşbirliği' protokolü imzaladı.

Image

İSGDİEM, Türkiye’ye ve Avrupa’ya örnek olacak 

Bursa Uludağ Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ile İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İş İnsanları Derneği (İMSİAD) ortaklığında yürütülen AB projesi kapsamında yapımı tamamlanan 

Image

ARGENOTYPE Takımı'na bir destek de MedSanTek’ten

TEKNOFEST finallerinde yarışmaya hak kazanan Bursa Uludağ Üniversitesi takımlarından ARGENOTYPE’a iş dünyasından ikinci destek MedSanTek’ten geldi.

Image

UMAKİT, TEKNOFEST’TE de şampiyon 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin paydaşı olduğu TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenen geleceğin araçlarının boy gösterdiği Uluslararası Efficiency Challenge yarışmasında hidrojen enerjili araç kategorisinde UMAKİT Takımı,

Image

Bursalı firmadan BUÜ’ye ikinci TEKNOFEST desteği 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin TEKNOFEST’te yarışacak takımlarına iş dünyasından sponsorluk desteği gelmeye devam ediyor. Daha önce UET Elektromobil Takımı için devreye giren Bursa firması Kromo-Gen Biyoteknoloji, bu kez de ARGENOTYPE Takımı'na malzeme desteği 

Image

Engelleri engelsiz fark etme proje toplantısı BUÜ’de gerçekleştirildi

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin proje yürütücüsü olduğu, Gaziantep Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği ve Polonya ile Yunanistan’dan üniversitelerin ortaklığında yürütülen Erasmus+ Projesi’nin kapanış toplantısı Bursa Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Image

BUÜ’lü akademisyenlerden bir AB projesi daha

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyelerinin ikincil proje önereni olduğu LIFT: Lifting Farm Animal Lives – Laying the Foundations for Positive Animal Welfare (Çiftlik hayvanlarının Yaşam Kalitelerini Yükseltmek – Pozitif Hayvan Refahının 

Image

Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’na BUÜ damgası 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenen 2022 Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’na (EUSA) 3 sporcusundan oluşan Kickboks Takımı ile katıldı. BUÜ’lü sporcular bir Avrupa Şampiyonluğu bir de Avrupa 3.lüğü elde etmeyi başardı.

Image

Üniversite-Sanayi işbirliği büyümeye devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi, otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından Öztuğ Endüstri ve Otomotiv A.Ş. ile işbirliği protokolü imzaladı. Birlikte bilimsel ve teknolojik araştırmalar yürütecek olan kurumlar, aynı zamanda staj ve eğitim 

Image

BUÜ’den yazılım alanında yeni işbirliği 

Teknolojik alanda çalışmalar yürüten işletmelere akademik ve bilimsel destek vermeye devam eden Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’nın bu sektörde öncü firmaları arasında yer alan İletişim Yazılım ile işbirliğine gitti. Protokol sayesinde kurumlar birlikte ortak projelere imza atabilecek.

Image

BUÜ’lü akademisyenlerin TÜBİTAK 1001 başarısı devam ediyor

TÜBİTAK ARDEB Projeleri Destekleme Programı’nın 2022-1 döneminde önerilen 1001 projeleri kapsamında desteklenmesine karar verilen projeler açıklandı. Bursa Uludağ Üniversitesi, akademisyenlerin hazırladığı 4 proje ile listede yer almayı başardı.

Image

Bursa Uludağ Üniversitesi ailesi bayramlaştı

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bayramlaşma töreni düzenlendi. Geleneksel hale gelen törene akademik ve idari personel katıldı. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan bayramlaşma töreninde 

Image

Journal of Mosaic Research Dergisi İtalya'da tanıtıldı

İskender Mozaiği ve ünlü antik çağ şehri Pompeii’nin buluntuları gibi pek çok ünlü eseri bünyesinde barındıran İtalya’daki Napoli Ulusal Arkeoloji Müzesi’nde Bursa Uludağ Üniversitesi Mozaik Araştırmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından her yıl Kasım ayında düzenli olarak yayınlanan Journal of Mosaic  Research isimli derginin tanıtımı gerçekleştirildi.

Image

Akdeniz Oyunları’na BUÜ damgası

Cezayir’de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları’nda yarışan Türk Milli Takımlarında yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi  öğrencisi ve mezunu sporcular elde ettikleri başarılarla organizasyona damga vurdu.

Bu yıl 25 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında Cezayir'in Vahran (Oran) kentinde gerçekleştirilen 19. Akdeniz Oyunları’nda yarışan milli sporcular tarihi bir başarı elde etti.

Image

BUÜ Hukuk Fakültesi 11. dönem mezunlarını verdi

Bursa Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi, diploma almaya hak kazanan öğrenciler için geniş katılımlı bir mezuniyet töreni düzenledi.

Image

BUÜ'de asansör kullanımına kısa bir ara

Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “Asansörsüz Gün” etkinliği çerçevesinde üniversitemiz birimlerinde asansör kullanımına ara verildi.

Image

Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet sevinci

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. BUÜ Görükle Yerleşkesindeki Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni

Image

BUÜ’lü akademisyene Uluslararası Tiyatro Ödülü

Metnini Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Mine Artu Mutlugün’ün yazdığı “Vasati Dört Kişi” adlı tiyatro oyunu 9. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi’nin Emek ve Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Image

İnegöl İşletme Fakültesi'nde kepler mezuniyet coşkusu ile havalandı

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılını başarı ile tamamlayan ve mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için büyük bir tören düzenledi.

Image

BUÜ’lü akademisyene uluslararası ödül

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde görev yapan Dr. Yasemin Karacan’ın, Prof. Dr. Hicran Yıldız ve BUÜ Hastanesi'nde görev yapan Uzm. Hemş. Burçin Demircioğlu ve Prof. Dr. Rıdvan Ali ile birlikte yürüttüğü proje, Onkoloji ve Kanser 

Image

Otomotivin Geleceğine Yön Verecek Projeler Aranıyor 

Bu yıl 11’inci kez düzenlenecek Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması için geri sayım başladı. Toplamda 500 bin TL ödülün yanı sıra ULUTEK Teknopark ve Bursa Uludağ TTO’nun fırsatlarından yararlanma imkânı sağlanacak.

Image

Kampüste Cinsiyet Eşitliği Araştırması

Beş numaralı Sürdürülebilir Kalkınma Amacı olan Cinsiyet Eşitliği, kadınlar ve kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına odaklanmaktadır. Üniversitelerin farklı kademelerindeki cinsiyet dağılımının dengeli olması, sürdürülebilirlik yolundaki çabaların zenginliği ve güçlenmesi 

Image

Ziraat Fakültesi’nde mezuniyet sevinci

Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için geniş katılımlı bir mezuniyet töreni düzenledi. Törende 280 öğrenciye anı belgeleri dağıtıldı.

Image

BUÜ kapsamlı uluslararasılaşma faaliyeti yürüten üniversiteler arasında

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türk Yükseköğretiminde Çıktı Odaklı Uluslararasılaşma Durumunun Tematik Analizi Toplantısı düzenledi. 

Image

4. Hemofili Yaz Kampı İznik’te düzenlendi

Hasta ve hasta yakınları için her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Hemofili Yaz Kampı’nın 4.’sü İznik’te düzenledi. Bursa Hemofili Derneği, BUÜ Tıp Fak Çocuk Hematoloji BD, Erişkin Hematoloji BD, Spor 

Image

8. Uludağ Tıbbi Onkoloji Sempozyumu başladı

Meme kanserinin tanı ve tedavisi konusunda ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atmış bilim insanları Bursa’da buluştu.

Image

Veterinerlerden coşkulu mezuniyet

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Image

Yeni mimarlar diplomalarını aldı

Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

Image

Fen-Edebiyat Fakültesi’nde mezuniyet sevinci

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

 
Image
 

Bursa Uludağ Üniversitesi
 Görükle Kampusu 16059 Nilüfer/BURSA
 +90 (0224) 294-0000

www.uludag.edu.tr           https://avesis.uludag.edu.tr